Helpbook за улиците: Лоша инфраструктура, без тротоари и пешеходни пътеки

Ако видите проблем, подайте сигнал в платформата
16 сеп 2020 19:28, Анисия Иванова
8
Helpbook за улиците: Лоша инфраструктура, без тротоари и пешеходни пътеки
Снимка: Helpbook

В днешния обзор на сигнали, постъпили в латформата на Helpbook.info, акцентът е улиците в градовете - липса на инфраструктура, тротоари, без обозначени пешеходни пътеки, мръсни и неподдържани.

Във варненския район „Младост“ се намира прочутата местност „Пчелина“. По улиците липсва всякаква инфраструктура, като едва на няколко места има възможност за разминаване на два автомобила. Липсват тротоари, велоалеи или други съоръжения, отделящи автомобилния от пешеходния трафик, пише наш потребител.

В по-голямата си част улиците граничат от двете си страни с оградите на жилищните имоти, а видимостта е ограничена. Настилката им е поддържана изцяло от живущите в района, откакто тя съществува. Според автора на сигнала от години местността "Пчелина“ е място за разходка на живущите в района поради липса на друга алтернатива.

Редовно десетки християни вървят до параклис „Св. Марина“ по празници и делници. Опасенията са, че наред с увеличения брой пешеходци, се е увеличил и автомобилният трафик. Еднолентовият път без тротоари, с понижена видимост и МПС-та, които се управляват с висока скорост, са гаранция за неминуема трагедия, която по чудо не се е случила досега. Вероятността да се стигне до фатален пътен инцидент се обуславя и от все по-плътното застрояване и населяване в района. Нашият потребител предлага няколко решения за обезопасяване и предотвратяване на инциденти.

Подобен е проблемът в село Големо Малово - преминаването на леки и товарни автомобили е ежедневно, но в селото няма нито една пешеходна пътека, както и ограничители на скоростта. Детската площадка се намира непосредствено до остър завой и пресичането е много опасно, поради несъобразяването на скоростта от шофьорите. Молбата е към Агенция „Пътна инфраструктура“ за взимане на спешни мерки.

Опасна за пешеходците се оказва и столична улица в район „Витоша“. Ограждения на строеж повече от две години препречват част от трасето, като създават затруднения за преминаващите хора и автомобили. Строителните дейности все още не са стартирани, а при проверка в кадастъра се оказва, че оградата е поставена в нарушение.

Завършваме днешния обзор със сигнал от същия район, по сходен проблем. Улица "Горски дух" е особено мръсна и прашна от строежите и камионите, които минават. Камионите не се мият, улиците не се чистят, в резултат на което се вдига огромен облак прах от всеки камион, което застрашава здравето на живущите в района. Молбата е да се извърши спешна проверка и да се глобят извършителите, както и да се изчисти улицата възможно най-бързо.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
винетна улица преди 3 години
Общините приватизират улиците срещу заплащане, защото са източени и фалирали.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2 Пия си аз питието и не живея в гюбрето! :)))))))