Стара Загора втора в класация за най-добър град у нас през 2020 г.

Първото място е завоювано от София
16 сеп 2020 19:04, Анисия Иванова
38
Стара Загора втора в класация за най-добър град у нас през 2020 г.
Снимка: Община Стара Загора

Стара Загора спечели второ място в годишната класация на електронното издание "FOREIGNER BG" за най-добрите български градове за живеене през 2020 г., съобщават от пресцентъра на общината.

Първото място е било завоювано от София.

Града на липите се е отличил сред останалите претенденти по няколко основни показателя. Средната годишна заплата през 2019 г. достига 13 190 лева, а безработицата е само 2.3 на сто.

Местните данъчни нива са сред най-ниските в страната. Това създава благоприятни условия за развитие на бизнеса.
Централното разположение на област Стара Загора и равнинният терен позволяват бързото развитие на пътната и железопътната инфраструктура.

Студенти от 48 страни се обучават в Тракийския университет. Има университетска болница. От 90 години има опера, театър, куклен театър, музей на религиите, които имат хиляди посетители на година, посочват от пресцентъра на общината.

В проучването участие са взели още Пловдив, Велико Търново, Варна и Бургас.
 


38
Още от Ваканция
Традиция и съвременност в "Св. св. Константин и Елена": СПА, гроздолечение, слънце и настроение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
2
 
! Отговори
Волф преди 1 седмица
Не ми допада Стара Загора. Не е много развит град, обезлюдява се със средни за страната темпове. Предпочитам градове като Пловдив, Русе, Търново - с история, чар, хубава архитектура. А не банда ромеи и ТЕЦ-ове.
30
2
 
1
 
! Отговори
боли ме швепса преди 1 седмица
До Анонимен
До 33 .И в Разград и Ловеч има река. И езера близо до градовете. А и двата града имат футболни отбори .Лудогорец и ЦСКА-София.И двата са по-красиви от Ст.Загора.И какво от това.А Варна и Бургас са на морето,Русе на Дунав,а Пловдив на Марица.И са пълни с красиви сгради и църкви.
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 18.Има река и езеро край реката близо до градът.Има и минерални бани на15 километра от него.Има и местност наречена :-"Богородична стъпка" и параклис там.Ама от къде да знаеш,след като си го виждал само на картинки(Снимки).
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 18.Има река и езеро край реката близо до градът.Има и минерални бани нае15 километра от него.Има и местност наречена :-"Богородична стъпка" в костюми на и параклис. Ама от къде да знаеш,след като си го виждал само на картинки(Снимки).
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Елин Пелинсите шопи,Ботевградските и Радомирските са винаги в конфликт едни с други.Те даже,не се разбират на шопския диалек, помежду си,та камо ли да говорят литературен български език.
26
1
 
4
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 1 седмица
до № 23 - Зяпач

Класацията , че е безсмислена - безсмислена .
Но това е заради печатната грешка в заглавието - вместо "най-добър" да се чете "най- скъп " !
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След опожаряването на Ст.Загора от османците по време на освободителната война между двете империй,(Руската и Османската)градът е проектиран и строен по чешки модел.И е един от най старите градове в Европа.Стария град се е наричал Августа Траяна по римско време.Но е много по стар.Съществува още от преди Христа(новата ера).Има посредническа връзка между Перперикон и Тракийския град Севтополис,който е под водите на яз.Копринка.Гърция още не е съществувала,когато градът е бил известен.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
75 години,Чавдарци и техните синове и дъщери,управляват БГ- тото и сме на последно място винаги и по времето на соца и сега по времето на демокрацията.Айде,сдайте властта и на други,че да видим кой по може.
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Смех.Изключително западащ град.Няма никакъв център,а няколкото кафенета по централната улица са от селски тип с пластмасовите столове.Всички заралии,останали все още в града работят в Казанлък и в Раднево и Гълъбово-Мариците,които са със затихващи функции.Гордостта на града е квартал Лозенец с 40 000 ромея.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами посочи ги,че да видим кои са.Обаче аргументирано а не по свободно съчинение.Давай,топката е в теб.
21
5
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
До 26 Е не бих казал. Хобито ми е антропология и психология и не бих казал. Даже напротив. Шопите не са гадно племе. Категорично! Има други които са такива.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 25.Ако Горуня, беше направил преврата по рано,сега България щеше да е съвсем друга.След мангасария,шоплука са най-гадното племе българско.
19
8
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Стара Загора за мен е града с най-интелигентни, работни и културни хора и го казвам аз от северозапада, където тук в централен северозапад, нещата са си все така, от по-нанадолу, по-нанадолу и от зле по на зле. А вече и тук при нас, извънземните са на тълпи, а допреди няколко години почти нямаше. Ужас е вече тук! Но да сме позитивни. Поздрави Стара Загора, при повече късмет ще дойда да живея и аз при Вас ! :))
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако бъде преокопан и тунела под Шипка,централна България ще стане най развития район в БГ-тото и ще има най краткия път между Северна и Южна и Южна България.Връзката Ст.Загора и Габрово ще даде тласък и на останалите региони,като Търново-Русе,Ст.Загора-Хасково,Сливен-Ямбол- Бургас.Пловдив-Пазарджик-Карлово.Изобщо централна България може да надмине София по инвестиции.Само трябва бърза връзка между Северна и Южна България.Но някои(шоплука)няма интерес от това.Никога повече шоп на върхът на власта
17
2
 
9
 
! Отговори
зяпач преди 1 седмица
безмислена класация.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Стара Загора

Ти найстина ли сравни двата града.Бягай бързо към Карлуково.
15
4
 
5
 
! Отговори
... преди 1 седмица
Не знам дали са втори град по живеене, ама са първи по мандъсане. Заралийките са си откачалки в леглото. Чудеса правят, казвам ви, чудеса. Мойта булка, от там ще си я зема. А и красиви, може би най-красивите в цяла България. А бе от там ще ми е булчето и това е.
14
4
 
9
 
! Отговори
боли ме швепса преди 1 седмица
Това електронно издание сигурно го списват старозагорци.Къде ще се мери това опушено градче с Варна,Русе,Бургас,Пловдив,Плевен ..че и с половината областни градове.Град без централно отопление .На дърва и въглища.Представяте ли си какво става през зимата?
13
9
 
8
 
! Отговори
Смешници преди 1 седмица
Ако това е вярно..то бах таз България.Грозен,сив с нищо незапомнящ се град.Нито река нито море..парите идват от кюмюра..И това било най-добрия град в България.София не я броим.Как няма тогава българите да изчезват с 200 км. в час.Щастлив съм ,че не живея в Ст.Загора.Не мога да го причиня на себе си и на семейството си.А всичко без пристанище е ..провинция.
12
7
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 седмица
Много дупки има по улиците на Ст.Загора около гарата.Скоро ме вози едно такси,при дъжд,само дето не...потъна в една такава.