Румен Драганов: Случващото се в туризма е за добро!

Къщите за гости и квартирите са били пълни през цялото време
Обновена: 17 сеп 2020 09:31 | 17 сеп 2020 09:31, Анисия Иванова
28
Румен Драганов: Случващото се в туризма е за добро!
Снимка: БГНЕС

Всичко, което се случва тази година в туризма, е за добро и може да извлечем ползи от него. Къщите за гости и семейните квартири бяха пълни през цялото време. Там има добро обслужване и то е персонално, защото хората се познават. Доста хора запазиха баланса и устояха на кризата. Българите и като туристи, и като предоставящи туристически услуги показаха как се прави основата за устойчив бизнес. Това мнение изрази доц. д-р Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма, в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria.

За големите корпоративни хотели обаче гостът каза, че са получили пари, които не са били генерирани пряко от съответния бизнес, а от страничните доходи на собствениците. "Те наливат пари и търсят норма на печалба, но започнаха да приемат чуждестранен персонал, който е по-нископлатен", посочи той.

Като безумие в цялата ситуация Драганов определи унищожаването на природата.

Според данни от Института за анализи и оценки в туризма 7,2 млн. ще са пътуващите в периода между май и края на октомври. "От друга страна, около 550 хил. са българите, които не отидоха в чужбина, и една част от тях се насочиха към родното Черноморие", допълни той.

Гостът взе отношение по темата за дигитализацията в туризма, обяснявайки, че тя е важна, но "трябва да я има човещината, иначе няма да има туризъм".

"20 г. е дълъг период за концесии и "връзва ръцете" на следващите управляващи. Това е предателство спрямо туризма", каза още Драганов.

"Работата на министъра на туризма е създаване на политики, които да подобряват икономическата среда и да редуцират корпоративните интереси и създаването на картели, както и наливането на пари в офшорки. Добре е да има равенство между икономическите субекти", стана ясно още от думите на Румен Драганов.

Целият разговор - във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Статистиката търси си Шарани,Лятото-тука има...тука няма,оплакват се и друго те не знаят,а данъчните не ги барат и си траят.
5
13
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
От 35 години ходя на нашето море, никога не съм виждал по-силен сезон, какъв спад , какви 5 лева, особено на южното черноморие цял сезон шезлонг не можеш да си намериш на плажа !!!
4
0
 
7
 
! Отговори
Ще се оправим когато преди 3 години
"Ако кажете, качвам се на третия етаж и падам жертва. В петък и това ми мина през акъла. Аз съм си изживял живота, няма смисъл да стоя тук и да ме плюят на 70 години", категоричен бе Рагин."-----------------------------------------------------------------------------скочи ... категорично скочи ...
3
0
 
26
 
! Отговори
Пони преди 3 години
Навсякъде където ходя и ям редовно (т.е. поне мен са ме спечелили с услугата си) ми казваха, че сезона е силен и не се оплакваха. Естествено всякаквите турист трапове и прочие места залагащи на еднократни туристи сега реват и фалират, ама сори, не изпитвам съжаление, а дори злорадствам.
2
9
 
6
 
! Отговори
Васко преди 3 години
Кой си Драганов и за какво се бориш? Кое му е доброто в туризма, че фалираха много ТО? Я излез иззад бюрото и свали розовите очила и виж реално нещата... Така лесно да взимаш заплата от бюджета и да говориш това, което ти отърва... Много си далеч от реалността, много. Живееш си в твой измислен свят!!!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Невероятно прозрение, браво!