Румен Драганов: Случващото се в туризма е за добро!

Къщите за гости и квартирите са били пълни през цялото време
Обновена: 17 сеп 2020 09:31 | 17 сеп 2020 09:31, Анисия Иванова
28
Румен Драганов: Случващото се в туризма е за добро!
Снимка: БГНЕС

Всичко, което се случва тази година в туризма, е за добро и може да извлечем ползи от него. Къщите за гости и семейните квартири бяха пълни през цялото време. Там има добро обслужване и то е персонално, защото хората се познават. Доста хора запазиха баланса и устояха на кризата. Българите и като туристи, и като предоставящи туристически услуги показаха как се прави основата за устойчив бизнес. Това мнение изрази доц. д-р Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма, в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria.

За големите корпоративни хотели обаче гостът каза, че са получили пари, които не са били генерирани пряко от съответния бизнес, а от страничните доходи на собствениците. "Те наливат пари и търсят норма на печалба, но започнаха да приемат чуждестранен персонал, който е по-нископлатен", посочи той.

Като безумие в цялата ситуация Драганов определи унищожаването на природата.

Според данни от Института за анализи и оценки в туризма 7,2 млн. ще са пътуващите в периода между май и края на октомври. "От друга страна, около 550 хил. са българите, които не отидоха в чужбина, и една част от тях се насочиха към родното Черноморие", допълни той.

Гостът взе отношение по темата за дигитализацията в туризма, обяснявайки, че тя е важна, но "трябва да я има човещината, иначе няма да има туризъм".

"20 г. е дълъг период за концесии и "връзва ръцете" на следващите управляващи. Това е предателство спрямо туризма", каза още Драганов.

"Работата на министъра на туризма е създаване на политики, които да подобряват икономическата среда и да редуцират корпоративните интереси и създаването на картели, както и наливането на пари в офшорки. Добре е да има равенство между икономическите субекти", стана ясно още от думите на Румен Драганов.

Целият разговор - във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия от алчност сами ще си изядат месата.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Концесиите на Николинка унищожиха българският туризъм ! Плажовете изглеждат препълнени, няма свободни зони, няма я натуралната природа. Плаж Каваци -Север според концесията има 93% свободна зона ! Само 7 % са за чадъри и заведения. А така ли е ? Голямата заведение на " Гардероба" по концесия е 150 кв.м. В действителност заема над 2 декара и половина заедно с прилежащите си чадъри, които се водят свободна зона.
24
0
 
3
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Значи като пътищата:- От джипката: МАСЛО!- От Опела: ДАРМАДАН!
23
1
 
1
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Ако ви каже истината Румен,ще му се случи Случка тъй безшумно,ще я пишат Трудовата злополука, а за останалите пък поука.
22
0
 
2
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Отново продаваха белия прах.Оттам недоволни?!До днес не разбрах.Къщи за гости - пак в сектора сив,хазната е празна.Кой ни е крив ?!
21
0
 
6
 
! Отговори
До Варна преди 3 години
Недей да лъжеш че Златни пясъци били пълни, вярно има Румънци,ама препълнени център и паркинг е Лъжааа...Вечерно време 2 котки и една магазинерка има....
20
0
 
7
 
! Отговори
Конче преди 3 години
До СилноСевера страда от лошите пътища, а и от това че на север има или курорти мастодонти (т.е. изкуствено създадени само с големи хотели) или доста скучни села. Другото е, че липсват заливи и морето и времето са доста по-неприятни сравнено с тези на юг. Общо взето българина може да е всякакъв, ама като трябва да дава пари си прави сметката и ги дава там, където има най-много келепир.
19
3
 
6
 
! Отговори
Варна преди 3 години
Щото на север било празно, затуй на златните всеки ден скандали и спорове за шезлонги между българи и румънци. Крайбрежния булевард за курортите задръстване всеки ден, паркинги те пълни до дупка с румънски коли, празно викаш..? Ахахахахаха
18
2
 
7
 
! Отговори
Варна преди 3 години
Във Варна вечер маса в ресторант без резервация нанайси, ама вие си тролете че било празно хахахахаха
17
1
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ДРАГАНОВ "РЕВЕ' че големи хотели са офшорки и се перат пари -наемат персонал от Трети държави и ЕДВА ЛИ НЕ ТЕ СА ВИНОВНИ ! НО ВСЪЩНОСТ ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ХОТЕЛИЕРА КАРАТИСТ СРЕЩИ ЕВРЕЙКИТЕ- И РЕСТОРАНТЬОРА КОЙТО ГОНИ РУСКИНИ И РЕСТОРАНТА СИ - ПРОБЛЕМЪТ Е МНОГО КОМПЛЕКСЕН! ДОРИ БАРБАРОНИТЕ СА ДОПРИНЕСЛИ С ПОНЕ 5% СПАД НА БГ ТУРИЗМЪТ! ХОРАТА ИМ ОМРЪЗНА ОТ ИЗМАМИ! В БУРГАС ЕДИН СВЕСТЕН РЕСТОРАНТ НЯМА! ВСИЧКО Е ЛОША ХРАНА И ЛОШО ОБСЛУЖВАНЕ И НАКРАЯ СМЕТКИ ПО 100-200ЛВ
16
0
 
8
 
! Отговори
гост преди 3 години
Това което е добро за едни е лошо за други.Някой беше казал навремето: "Моите ангели са демони за враговете ми. И обратното - ангелите на враговете ми са мои демони!"
15
3
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!!ХОТЕЛА БЕШЕ С ЕДНА ТРЕТА ПО МАЛКО ХОРА!! КОЕТО ЗНАЧИ, ЧЕ ИМАМЕ ОТЛИВ НА ТУРИСТИ А ПРИЛИВ КАКТО ТОЯ ПИШЕ!!!---------СЪЩОТО НИ ЛЪЖАТ, ЧЕ КАТО ИЗТЕГЛИМЕ ОЩЕ 50 МИЛИАРДА ЗАЕМ ЛИЧНО ЗА БОРИСОВ И ТОВА БИЛО ЗА ДОБРЕ!!!
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно е добро, че изтеглихте 5 млрд., за да им покриете загубите.Хем няма да се налага да се занимават с *** туристи, хем пари ще взимат с чували
13
0
 
18
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Най-накрая да фалират тези мастодонти по курортите с по 500 и повече стаи. Хотели направени за западните ***. За съжаление тези градежи ще останат и ще продължат да загрозяват иначе хубавите преди Златни пясъци и Слънчев бряг.
12
3
 
5
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Дойде, но се оплаква пак бай ***,за сладолед дори възможност нямаше.Защо дошъл си *** без парички ?!При соца беше евтино за всички...
11
3
 
18
 
! Отговори
Силно преди 3 години
Беше южното черноморие и то защото Гърците въведох строги мерки и народа си остана в БГ. Както се казва като няма дъжд и градушката е дъжд. На север плажовете бяха празни.
10
4
 
7
 
! Отговори
Елена преди 3 години
Този сезон бе най-силният поне от 10 години насам ......
9
5
 
8
 
! Отговори
Шезлонгбийч преди 3 години
В Афганистан не е тъмно, особено при бомбардировка или терористични атаки.А за бг туризъма, колкото по-зле, толкова по-добре.
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и какво е за добро, като няма един съборен хотел
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5: Атанасе тролиш от доста време по форумите. Да хора има но чак пък най-силния сезон. Освен това черноморието не е само 2 курорта.. виж Варна, и нагоре фе, на Св. Кондтантин и Елена работи един хотел и вдичко по ивицата е тъмно като в Афганистан.