Мъжът, подпалил жена си остава зад решетките

Той е поредният насилник, който е заловен след извършено убийство
18 сеп 2020 20:37, Петя Славова
7
Мъжът, подпалил жена си остава зад решетките
Снимка: БГНЕС

Врачанският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на 52-годишния мъж от врачанското село Три кладенци, който заля с бензин и запали 42-годишната си жена, докато спи. След малко повече от денонощие жената почина в "Пирогов".

Още по темата

Още на този етап се отчита фактът, че запалването е било умишлено и е извършено по особено мъчителен за убитата начин. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда едно от най-тежките наказания - „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, категорични са магистратите.

След като анализира събраните до момента доказателства, Врачанският окръжен съд прецени, че може да се направи обосновано предположение, че той е извършителят на престъплението и го остави за постоянно в ареста.

Налице са и други две опасности, които налагат определянето на тази най-строга мярка - обвиняемият да извърши престъпление и да се укрие. Определението на Окръжния съд във Враца не е окончателно и може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд в София.

Стана ясно, че преди да бъде убита жената е подавала сигнали за домашно насилие, не е ясен отговорът на институциите.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жалко че няма смъртно наказание.
5
1
 
4
 
! Отговори
Добре де преди 1 месец
Има случаи мъжът се прибира пиян късно вечерта жената почва да му пили мозъка и той й затвори устата с един шамар. Не е приятно но може да се преглътне един или два пъти, ако не му е навик и не я наранява.

Но тук говорим за опит за убийство с давене, рязане на косата и множество тежки побои, какво е търсила още при него, защо не го е напуснала???
4
2
 
7
 
! Отговори
Добре де преди 1 месец
Нормален човек не може да запали друго човешко същество, още повече беззащитно, по време на сън. Този очевидно е садист и психопат.

Но преди да я запали веднъж я е давил до безсъзнание в язовира, друг път и е орязал косата като офца и многократно я е пребивал. Гонил е родния си син, да го заколи с коса!

Тя защо е живяла с него след всичките тези извращения???
3
0
 
17
 
! Отговори
... преди 1 месец
и по 5 години затвор за всички служители на тези институции, които са проявили тотално безхаберие. Нека да ги съобщят поименно, защото те също са отговорни за това тежко престъпление. Тези хора нямат съвест, а да не говорим, че само взимат заплати. Да ги уволнят задължително и повече да нямат право да кандидатстват за подобна работа.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не зад решетките! Трябва да остане под земята. 6 фута.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е това сега какво е според вас, пуснете го за да си направи експеримент с някоя нова изгора!