Промени в наредба водят до поскъпване на шофьорските курсове

От бранша са недоволни от решението на Министерството на транспорта
18 сеп 2020 21:21, Петя Славова
10

Министерството на транспорта готви промени в наредба, касаеща провеждането на шофьорските курсове у нас. Браншът обаче е на противоположни мнения по темата, предава Bulgaria ON AIR.

В наредбата има изискване инстукторите да са назначени на трудов договор в учебния център. Планирано е учебните автомобили да бъдат собственост на школите или да са му отдадени на лизинг. Въвежда се електронно обслужване и документация в автошколите.

Браншът е на двата полюса – собствениците на автошколи подкрепят измененията, тъй като смятат, че с новите правила ще бъде овладяна корупцията в сектора. Автоинструкторите обаче са на точно обратното мнение. Според тях корупционните практики ще зачестят.

Според инструктори ще има и драстична промяна в цената на курсовете от порядъка от 400-500 лв за категория „B“ и до 700 лева за тежката категория.

Какво означават тези промени за сектора и как ще се отразят на бъдещите шофьори? Разговор по темата с Владимир Василев, заместник-председател на Асоциация за квалификация на автомобилистите в България в предаването ''Директно''.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Eвала преди 3 години
Нищо свястно и полезно за обществото не може да се очаква от двамата бивши милиционери начело на ДАИ. Да работиш в МВР означава да си изкривиш тотално мисленето и поведението спрямо обществото - като се занимаваш само с престъпния контингент започва да ти се привижда, че цялото общесто са такива. И като резултат започваш да действаш срещу това общество все едно си богопомазан. Трябва някой да ги озапти.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4:Интересно защо считаш американците за глупави? Всичко хубаво идва от Америка , но на тиквойници като тебе ви е кисело гроздето..
7
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Изниква въпросът какво точно покачва разходите, та цетана ще се качи двойно?
6
1
 
4
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Самите курсове не с скъпи. 600 лева излезе на дъщерята преди година, но цялото мероприятие излиза двойно. То са такси и таксички за всичко. Махне ли се бюрокрацията ще е по евтино, но Боко скоро им вдигна заплатите с 30 процента трябва да избива пари
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да вземат да су купят по един касов апарат автошколите и да издават касова бележка за всяко получено плащане, че от десетилетия си укриват доходите.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно си прав, #4 тотална *** е. В САЩ взимак курс за 3 дена. Прости правила, строги наказания. Тук е обратното. Перверзия.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоталната бюроктатщина води до корупция, губене на вереме, куп пари А накрая за доказан убиец на пътя или блъснал дете и свободен го пускат. България е потопена от СOPOСКАТА ПЕРВЕРЗИЯ в безизходица. Законите не се правят в удобство на гражданите. Държава от мафиоти, на мафиоти за мафиоти посолена със COPOДКА ПЕРВЕРЗИЯ
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек неспособен да поема рискове е не по-различен от впрегнат дoбитък или дори неодушевен предмет, готов да бъде използван за чужди цели.Ако имаш живот зад очите бъди войн, покажи си зъбите, иначе защо живееш?
1
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия какво ги интересува - качествена подготовка или създаване на камикадзета на пътя. Качеството струва пари, ако трябва и 2000 лв ще плащат, но поне ще знаем, че произвеждат качествени шофьори. А и колко пари даде държавата, т.е. данъкоплатецът за контрол - лаптопи, камери и т.н. Бях взел книжката и не можех да паркирам като хората, че феодалите в градовете бяха приватизирали полигоните. В едно малко градче беше останал полигон и там се научих да паркирам.