Според "Галъп", избирателите са ориентирани към негласуване

59% ще искат оставка, сочи проучването
18 сеп 2020 22:15, Петя Славова
82
Според "Галъп", избирателите са ориентирани към негласуване
Снимка: Bulgaria ON AIR

По време на продължаващата политическа криза, двете основни партии търпят ерозия и са с изравнени сили, а избирателите са ориентирани към негласуване или към нови опции.

Това са част от изводите от националното изследване, проведено от 3 до 11 септември сред 807 пълнолетни българи от "Галъп интернешънъл".

Ако изборите бяха днес, за БСП биха гласували 13.5% от имащите право на глас, а за ГЕРБ -13.2%, но според социолозите данните не могат да бъде прогноза за евентуален изборен резултат.

67% от анкетираните одобряват продължаващите 72 дни протести, а 25 на сто са против провеждането им.  По-голямата част от запитаните - 34% - не одобряват блокадите, до които се стигаше по време на някои от протестите, а близо 60 на сто са против.

Също така 59% са за оставка и предсрочни избори, а 30% не смятат, че са необходими.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
9
 
5
 
! Отговори
До20 преди 3 години
20Анонименпреди 1 час 6 5Ясно е, че за мутрите няма да гласувам. Всяка друга партия е по-добър вариант от мутрите, ако ще и Йоло Денев да е.###########За сега няма изгледи да е друга партия.
28
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха,ха червен Кольо питал 800 ко му ня ги за кого ще гласуват.Въпреки това половината са му казали ,че ще гласуват за ГЕРБ. Ами нормално .И между тях има мислещи хора.
27
10
 
1
 
! Отговори
ДТГНО преди 3 години
До Анонимен 19Ми като си толкова окат кажи за кого да гласуваме бе,плондер,то само с плюене не става!
26
11
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
За 30 години съм гласувал само веднъж ! Но сега ще отида да гласувам още в 6 сутринта ,за да премахнем господството на крадците и убийците!!!
25
7
 
15
 
! Отговори
Кънчовците преди 3 години
Тоз път познахаИзбирателите са ориентиране към не гласуване щото няма избори скороИзборите са догодина
24
11
 
2
 
! Отговори
Протеста преди 3 години
До 21Петко бре, чети! "67% от анкетираните одобряват продължаващите 72 дни протести, а 25 на сто са против провеждането им. ". Къде се вреш с твоето мнение
23
4
 
21
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
А бе, аз на манипулациите на Червен Кольо ли да вярвам или на очите си ??? Та погледнете една анкетка на 11 000 души - там има 74 % хора ,които ще гласуват за ГЕРБ и само 6 % заблудени ,желаещи да гласуват за БСП !!!! Кого лъжете бе, пишман социолози ??? Били питали 800 човека по телефона !!! Сигурно са отговорили папагалите на комунистите. Жалки *** !
22
7
 
3
 
! Отговори
. преди 3 години
Нищо, ще се намери кой и как да гласува от името на негласувалите. Да не ревете само после!
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
партията на безпартийните.......Хей каскет, престани да повтаряш твоите безсмислици, че ставаш смешен.
20
4
 
16
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Защо не напишете направо, че БСП ще състави правителство? Голямо шикалкавене пада,за да се угоди на хората, плащащи за точно така изглеждащи анкети.Факт е че социологията стана безочлива и комерсиална метреса. За справка - проверете прогнозите на Галъп и реалните резултати години назад!
19
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За така наречените протести е пълна лъжа. "Протестите" съществуват вече само на фонтана от 21 до 23 вечер. Останалото е медийна раздувка.
18
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е, че за мутрите няма да гласувам. Всяка друга партия е по-добър вариант от мутрите, ако ще и Йоло Денев да е.
17
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 16 - "чакам предложения "Щом не виждаш никой ,освен ГЕРП , значи е време да си свалиш капаците и да ги сложиш на друг кон !
16
6
 
9
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Ако трябва да избирам за преиер някой на 20-40 случаен от улицата пред това премиер да е Иванов слугата на Прокопиев, Трифонов слугата на комунистите, Нинова слугата на Костов комуниста ще избера някой случаен от улицата, затова трябва да се направи партията на безпартийните в която нито един не е бивш комунист трябва млади и необременени а не не от такива като Трифонов,Костов,Прокопиев,Нинова,Иванов , кой очаква Трифонов не стане ли премиер млад и необременен ще се емигрира и емигрира
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз познавам един, който работи в "Галъп". Лъже, както диша, от дете.
14
6
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
До 8Интелигента от плоскаталуна, ти ако искаш гласувай за чалгара,костовиста,комунистите и тнт, докато не дойдат на власт нормални безработни и работещи тая държава няма да се оправи или и ти си от тия *** фенчета на чалгара ,комунистите,костовистите и тнт
13
17
 
19
 
! Отговори
чакам предложения преди 3 години
Освен за Герб не виждам за кой друг да гласувам!
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"партията на безпартийните.... " е равно на шофьорите без автомобили....
11
10
 
10
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Това и протест не е ако беше истински протест щеше да се създаде партията на безпартийните, ама не е те всички на протеста от партии активисти не са на протеста обикновени безработни и работещи безпартийни ,не са безработни а работещи в партии активисти не са обикновени безпартийни затова и са толкова малко
10
5
 
25
 
! Отговори
one преди 3 години
Стига сте манипулирали хората!!!Резултатите от изборите винаги се различават доста от вашите предвиждания!!!А това пък с протестите вече е смешно колко "за", колко "против" ви е сбъркана математиката!!!