Заразен ученик и в Казанлък, класът е под карантина

Две паралелки в Старазагорско под карантина
20 сеп 2020 11:50, Александър Попов
6
Заразен ученик и в Казанлък, класът е под карантина
Снимка: БГНЕС

Общо две паралелки в Езикова гимназия „Ромен Ролан“ – Стара Загора и в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък са поставени под 14-дневна домашна карантина, заради потвърдени случаи на COVID-19, съобщиха от РЗИ-Стара Загора.

Ученик от 11 клас в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък е дал положителен резултат в петък след диагностициране с PCR тест, по повод предстоящо пътуване в чужбина. Той е в добро състояние и се лекува в домашни условия.

Учениците от паралелката са поставени под 14-дневна домашна карантина.

На 19 септември положителен резултат за COVID-19 е отчетен и при 18-годишен ученик от Езикова гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора. Той е в добро състояние и е на домашно лечение. Цялата паралелка е под домашна карантина.

Преподавател във Второ основно училище в Раднево също е заразен с коронавирус и е карантиниран. Той е използвал лични предпазни средства и не е бил в близък контакт с преподаватели и ученици, което не налага карантиена на други хора.

В училищата е извършена дезинфекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще започнат да се заразяват, за да не ходят на у-ще. Това са стари чалъми, да хванеш въшки, шарка , ссурови картофи и т.н. Като ученици винаги сме търсили начин да се скатаваме, аз ще мия дъската , ще закъснея - зада не ме изпитат .... Ех младост , младост - кога навъртях 30 лазарника
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още няма и седмица. Трябваше да почнат училище, за да ги регистрират. Цяло лято да не мислите, че не е имало заразени ученици? Даже не са и усетили нищо! Е, драма има ли? МОР?
3
5
 
4
 
! Отговори
Синя преди 3 години
До Номер 2: не си добре. Дай да затворим света получите за 4-5 години и кьорав инфекция няма да има. Не знам с какъв акъл вярвате на тези глупости. Вирус има да, но докато не обиколи света и зарази поне 60% няма да мирясаме. Това казваше Мангъров още когато Мутафчийски и компания му се подиграваха, но излезе прав човека, всички вече разбрахме!
2
3
 
8
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Не искам да убиждам никого .Но трябва да кажа истината .Вината за това че се заразяват деца и учители и техните семейства е на министерството на образованието .Те много добре знаеха в каква ситуация се намираме но те решиха да има училища.Трябва всички училища по светъ да бъдат затворени и да пренът на онлайн обучение.Това е най безопасно .
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В какъв смисъл не е бил в близък контакт ? Нали е бил в сградата и е докосвал повърхности , пособия , ,дръжки на врати , бил е в учителската стая , ходил е до тоалетна , най вероятно е разпечатвал документи с принтер и ги е разменял с други хора , стоял е по столове и е светвал осветление . Трябва да се тестват всички ученици и учители . Това е абсурдно .