Засилен трафик към Турция, на гръцката граница - спокойно

Пътуваме без ограничения към Турция
20 сеп 2020 08:43, Александър Попов
7
Засилен трафик към Турция, на гръцката граница - спокойно
Снимка: БГНЕС

Интензивен е трафикът тази сутрин по границата с Турция, съобщава "Гранична полиция". На ГКПП "Лесово" трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. Българските граждани могат да пътуват до Турция без ограничения.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички пунктове. През ГКПП "Илинден"-"Ексохи" се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код. Товарни автомобили преминават и през ГКПП "Капитан Петко войвода"–"Орменион".

На влизане в Гърция през ГКПП "Маказа" могат да преминават гръцки граждани и чужди граждани с гръцки разрешителни за пребиваване с QR код, получен не по-късно от 24 часа преди влизането в Гърция и отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 72 часа от времето на пътуване и преведен на гръцки или английски език.

Водачи на товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки и товари през ГКПП "Маказа", се допускат за влизане в Гърция с QR код, без PCR тест.

През ГКПП "Маказа"- "Нимфея" и ГКПП "Капитан Петко войвода"- "Орменион" гръцките гранични власти не пропускат преминаващи от 23 ч. до 7 ч. в двете посоки, независимо от тяхната националност.

През ГКПП "Ивайловград" - "Кипринос" и ГКПП "Златоград" не се пропускат в двете посоки никакви превозни средства.

Влизането на туристи в Гърция е възможно само през ГКПП "Кулата" – "Промахон" с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта.

На границата с Румъния трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин". Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Българските граждани, които влизат на територията на Сърбия, трябва да представят задължително отрицателен PCR-тест, не по-стар от 48 часа, издаден от национална референтна лаборатория. Ако преминават транзитно, могат да влязат в страната без да притежават отрицателен тест.

На границата със Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Българските граждани могат да пътуват до Република Северна Македония без ограничения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари