НСО въвежда мерки за сигурност за честванията на 22 септември

Гардовете ще проверяват пакети и вещи
18
НСО въвежда мерки за сигурност за честванията на 22 септември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

НСО въвежда мерки за сигурност във Велико Търново за честванията на 112 години от обявяването на Независимостта на България, съобщиха от службата за охрана. По традиция те ще се проведат в старата столица на самата дата – 22 септември.

Кулминацията на честванията по повод  112 години от обявяването на Независимостта на България ще започне в 19.00 часа на пл. „Цар Асен I“ в Старопрестолния град с демонстрация на строеви умения от представителна част на Националния военен университет. Тържествената проверка е с начало 19.30 ч., а от 20.15 ч. ще се проведе аудиовизуалният спектакъл "Царевград Търнов - звук и светлина".

На гражданите, които желаят да наблюдават тържествената програма от 19.00 часа, достъп до зоната на мероприятието ще бъде осигурен след 18.00 часа през три контролно-пропускателни пункта: един на ул. "Никола Пиколо"; втори КПП при ул. "Иван Вазов" и трети КПП – на ул. "Св. Климент Охридски".

Ще бъде ограничен достъпът до ул. "Читалищна" за граждани и автомобили.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

За времето от 15.00 ч. до 22.00 ч. компетентните органи ще въведат забрана за използването на безпилотни летателни апарати (дронове) в зоната на мероприятието, за да бъдат ограничени рисковете от нежелани инциденти за присъстващите граждани и официални лица.

Националната служба за охрана напомня, че съгласно чл. 6., ал. 1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, в същите не могат да участват граждани, които носят оръжие или други специално предназначени или приспособени предмети, които може да се използват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети.


18
Още по темата: меркиНСО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
15
7
преди 36 минути
3 3
И за какво ще излъже Радев? Да не мислиш, че не си "зле и не ходиш гладен,бос ,гол". Иди в някоя бяла държава и виж как живеят хората. Ама не ходи при братчеда в гетото, а виж нормалните хора как живеят. Ще разбереш колко зле живееш ти и колко си смешен с Калинко-тролските си доходи#######Сигурно повече от теб съм ходил в белите държави,другарю.И знам ,че там никога не е управлявала партия ,като нашата БКП-БСП. Извода си направи сам.
15
3
 
5
 
! Отговори
7 преди 2 месеца
И за какво ще излъже Радев? Да не мислиш, че не си "зле и не ходиш гладен,бос ,гол". Иди в някоя бяла държава и виж как живеят хората. Ама не ходи при братчеда в гетото, а виж нормалните хора как живеят. Ще разбереш колко зле живееш ти и колко си смешен с Калинко-тролските си доходи.
14
4
 
8
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 2 месеца
По настояване на т.н. "НСО", всеки българин ще има пръстов отпечатък. На челото му ще има баркод. На гърдите му ще пише ЕГН-то. На предника му ще виси GPS. На задника му ще бъде закачен червен фенер. На глезена му ще има електронна гривна за проследяване! На врата му ще има нашийник.
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Честит Празник на всички Българи !
Фигуранта опорочи всички национални празници и свети места за българите.
Очаква се и днес да излее омразата си, жлъчта си и отровата си върху Народа.
12
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Уелкъм то Булгарие, като сме без делници, да не сме без празници!
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-лицемерият празник на територията.
10
6
 
7
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 месеца
честит празник БЪЛГАРИ но не сме независими зависими сме и то много
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
22. е празника на смешниците.
Празнуват нещо, което нямат.
8
1
 
13
 
! Отговори
Мерки на НСО преди 2 месеца
Неправилно паркиране, каране в насрещното, изблъскване на другите коли от пътя и досаждане на "гражданите", друго не могат.
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Днес се очаква фър чи ло то да дръпне една погребална реч, колко сме зле и ходим гладни,боси ,голи и да вдигне юмрук. РОТ ФРОНТ ,ВЕНСЕРЕМОС .
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 5 Българин
Е ми кат са срамуваш си махни женското бельо
5
5
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Срамувам се.
4
6
 
4
 
! Отговори
До 2,3 преди 2 месеца
Природно ли си толкова npocтo или го тренираш усилено бе cЪeдинител
3
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Убо пази тиквата, че много го е страх от дронове. Един в спалнята му жужи, друг в главата му бръмчи, опасна работа. Човека не може да се нарадва на еврата в шкафчинциту. За какво се блъска да ги краде?
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По-голямо лицемерие от този празник е успешното управление на хунтата в бегето.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не разбрах от кого сме независими:: ЕС, НАТО, Русия или Турция? Някой експерт да каже.