Пандемията не пречи на честванията за Деня на Независимостта

Велико Търново с богата програма за честванията
Обновена: 22 сеп 2020 10:37 | 22 сеп 2020 09:26, Екип на Bulgaria On Air
6

Тържествата за 22 септември във Велико Търново започнаха още в 7:30 ч. сутринта с отслужване на празнична света литургия в средновековната църква "Св. 40 мъченици".
Още по темата

"Всички българи днес на този ден, когато преди 112 е обявена Независимостта в старопрестолния град, са горди, както и ние великотърновци като боляри сме горди, че тук са се случили много исторически моменти", коментира кметът на града Даниел Панов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че старата столица днес е подготвила богата програма въпреки че съобразно пандемията някои събития са отпаднали и увери, че всички противоепидемични мерки за отбелязване на празника са спазени.

"Както нашите предци са искали България да бъде независима и обединена държава, нека положим усилия да запазим тяхното послание и техните дела и да ги предадем на нашите деца", призова Панов в ефира на "България сутрин".

От 10:30 часа е военният ритуал по издигане на националния флаг в крепостта "Царевец". Тържествената заря-проверка ще се състои на площад "Цар Асен Първи" от 19:30 часа.

Националната служба за охрана въведе сериозни мерки за сигурност по време на честванията днес. Хората, които искат да наблюдават тържествата в центъра на Велико Търново, ще бъдат допускани след 18:00 часа, а вечерта традиционно ще завърши със заря-проверка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемия няма само в гладките мозъци на ***, неносещи маски.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно се получава:Пандемията не пречи на честванията за Деня на Независимостта на 22.09.2020 г., същата тази пандемия, която силно попречи на правителството да чества достойно Националния празник на България - Освобождението на България на 03.03.2020 г.Попречи авансово, тъй като извънредното положение беше въведено 10 дни по-късно
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемия има само в медиите и в гладките мозъци на ***
3
2
 
2
 
! Отговори
До 2 учил преди 3 години
А е чупката
2
2
 
6
 
! Отговори
Учил преди 3 години
Малко направи разлика между двете събития. Различни дати и години са, ***.
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само забележете! Не деня на съединението а независимостта! Така звучи по евро атлантически, по американски така!