Учителка от детска градина в Русе е с коронавирус

25 деца са поставени под карантина
23 сеп 2020 11:08, Красимир Ангелов
13
Учителка от детска градина в Русе е с коронавирус
Снимка: БГНЕС, архив

Учителка от детска градина "Звездица 2" в Русе е диагностицирана с коронавирус, съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Последният работен ден на 58-годишната учителка е бил на 18 септември, а първите й симптоми се появяват два дни по-късно. Те се изразяват в отпадналост и повишена телесна температура до 38 градуса.

По тази причина жената решава да си направи PCR-тест в частна лаборатория, като резултатът й е положителен. Към момента тя е под домашна изолация.

От Регионалната здравна инспекция в Русе досега са установили 27 души, които са контактни на заразената. Става дума за 25 деца, хигиенистка и учителка. Те са поставени под домашна карантина.

От Областния оперативен щаб информират, че ще бъдат изследвани 10 деца, от които осем са от детската градина. От там обясняват още, че PCR-тестове ще бъдат правени само на тези, които са проявили някакви симптоми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Абе що за сте вие, които си правите PCR-тестове особено по собствено желание, не вдявате ли, че при положителен резултат отивате под домашен арест за две седмици заедно с една камара хора около вас!? Никога няма да си направя такъв тест нито по чуждо, нито пък по собствено желание!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новините за фалшивия вирус ги пишете веднага и с нечовешки хъс, а за 40%-ното увеличение на пенсиите в Румъния цари космическа тишина.
11
0
 
4
 
! Отговори
Shark преди 3 години
А служителите в хипермаркетите какви са здрави, нищо не ги лови, ни корона, ни нищо. също и барманите по чалгарниците. Брей, къФ вирус начиии, само по учителки и ученици ходи. И то сега се научи този вирус по тях да ходи, от 15.09 насам, преди и при тях го нямаше.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям праз! Що не изследват колко други има с разни други вируси, бактериални заболявания и генетични аномалии, че да ни ги съобщят и тях?Що ни занимавате месеци наред спрос тотии?
9
0
 
9
 
! Отговори
Маски, долу! преди 3 години
Абе как от март месец насам не намериха заразен банков служител или да затворят цяла банка заради кови19? Май само банките и банкерите не са засегнати от тази виртуална болест? Важното е да вземат парата. И после ще разправят, че не било световна измама. Да бе. Хвърляйте маските и си живейте нормално живота.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе как не намериха заразен служител в хранителен магазин, аптека, банка....
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък в София явно на никой не му се занимава да карантинира класове.... В елитна столична гимназия учители споделят с учениците си, че в училището има над 10 случая на заразени ученици. Ама няма класове под карантина, просто заразените са пратени да си стоят вкъщи, а училището си продължава да работи нормално. Толкова с мерките...
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въртят, сучат, целта е да затворят училищата на първи октомври както оня мякащия иска, но отрича да е подписвал заповедта, тя сама се е подписала. Уж вируса много заразен, а три месеца се плюят по площадите заради банкянския крадец, а не съм чул за рушветчийно под карантина, или пък бум на разболели се милиционери. Оня с дрона и джипката, дето раздава милиарди денонощно, ходи без маска, или с изсулена такава.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди половин час и в Благоевград карантинираха 4 паралелки заради болна учителка!
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Варна от дбвс са 14 паралелки в карантина заради болни учители! Ехо, министерството! Както е тръгнало ноември ще затворите всички училища, само дето учителите ще са болни и няма да могат да преподават и онлайн, децата също ще са с каквито грипове се сетите и едва ли ще стоят пред компютъра 6 астрономически часа болни да учат! Обявявайте онлайн обучението докато деца и учители са сравнително здрави! Така няма да има провалена година!
3
3
 
6
 
! Отговори
аууу преди 3 години
Голема новина! 6 месеца чакаме яко да мрем. Стига с тези болнични сводки!
2
2
 
10
 
! Отговори
Радио Ереван преди 3 години
-Докторе, кога ще премине пандемията?-Съжалявам, но не мога да отговоря на този въпрос. Не се занимавам с политика.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужасен ужас, всичко живо ще измре.