Николова иска: Хижи, пещери и туризъм в четири сезона

България да се промотира като здравословна дестинация, настоява министърът
24 сеп 2020 19:48, Анисия Иванова
12
Николова иска: Хижи, пещери и туризъм в четири сезона
Снимка: БГНЕС

България да се промотира като здравословна и безопасна дестинация, която предлага богати варианти за целогодишен отдих и пътешествия. Това поиска вицепремиерът Марияна Николова на работна среща с Българската асоциация на експертите в туризма (БАЕТ).

Тя оцени като важни идеите на организацията за подобряване инфраструктурата и чистотата в българските курорти, за повишеното внимание към българския турист, както и за насърчаване на фериботните връзки с Русия и Украйна с цел увеличаване на туристопотока.

Трябва да се развива публично-частното партньорство за обекти, които са безстопанствени, но могат да бъдат доходоносни и да привличат посетители през четирите сезона, подчерта министърът, визирайки планински хижи, пещери, природни забележителности и културни паметници.

На срещата бяха обсъдени също възможностите за улесняване издаването на визи за чуждестранни туристи с акцент върху руския пазар, за подобряване подготовката на кадри в туризма, за издаване на ваучери за туристически услуги за по-широк кръг потребители.

Редица работодатели дори по време на коронакризата проявиха гъвкавост и инвестираха в обучение на персонала си за новата ситуация и това вече се отплаща, акцентира Николова.

Тя допълни още, че след поредица срещи с представители на банките и финансовите институции се обмисля специална схема за кредитиране на туристическия бранш. Разчитаме на съдействието и опита на ресорните сдружения, за да направим стъпките за рестарт в туризма наистина ефективни и да запазим работните места, обобщи вицепремиерът.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
кво ни е здравословното - сиренето с палмово масло, месото пълно с антибиотици, зелечуците не са само с петициди та чак и отвори намериха, горим отпадъците на Европа, в реките рибата измира от отрова.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей, много умно. Сетили на приказки. *** за 10 години нищо не подобриха
6
1
 
3
 
! Отговори
БУЕН КАМИНО преди 3 години
Сега е момента да и се подскаже да направи Българското Камино.
5
0
 
8
 
! Отговори
Имаше такава песен преди 3 години
Калинка, малинка йе йе
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас. Пуснете сега тълпи чужденци по горите,пещерите и планините,да рушат и мърсят,и бетонирайте и планините.Ние банонова държава ли сме,че ще имаме само туризъм?!? И то за бедни туристи,заради които не си стурва да си рушим природатаи климата.
3
2
 
9
 
! Отговори
ХА.ХА-ХА..... преди 3 години
А АЛКОХОЛНИЯТ ТУРИЗЪМ ЦЕЛОГОДИШЕН ЛИ ЩЕ Е ?
2
3
 
9
 
! Отговори
Бети Ръбъл преди 3 години
Те хората ще отидат в пещерите и горските хижи, ама не за туризъм, а защото ги върнахте в каменната ера.
1
1
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Тая ще удари в земята и предишната по безполезност...