Нужни са 60 млн. лв. за спасяването на Бургаската област от безводие

Необходимо е да се направи ремонт и на двата язовира - Ахелой и Порой
24 сеп 2020 15:51, Ния Христова
15
60 млн. лева са необходими, за да се спаси Бургаска област от безводие, съобщиха от областната управа. 
 
Парите са необходими за ремонт и на двата язовира - Ахелой и Порой. Така те ще бъдат включени към деривацията на язовир Камчия, който снабдява с вода цялото Черноморие, допълва Bulgaria ON AIR.
 
Днес граждани от областта попитаха институциите какви мерки са взети, за да не се повтори "сценария Перник" и по морето.
 
Бургазлии се притесняват, че цялото Черноморие е заплашено от безводие. През август миналата година полезния обем на яз. "Камчия" е бил 124 милиона кубични метра вода. Днес във водоема има едва 65 милиона кубични метра. 
 
В случай, че през есента и зимата няма валежи, има вариант Бургас и Варна да минат на воден режим. Част от малките язовири в областта вече са пресъхнали поради голямото засушаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво ?За 60 млн ще купят вода ли?Ако спрат да ги точат ще има и без пари.Пак ще се краде яко.
12
1
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Язовирите умишлено се източват. То туй с липсите на питейна вода май пак са схеми управляващите да усвояват милиони евро от ЕС...
11
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До сиси/10Да припомним, че по време на кметуването на водния архитект от сДС янчулев, софия остана без вода.Таквизи мити експерти....
10
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Тив не чуха ли, че областния (съпроводен или от ревизоро или от кмета) заяви март месец, че опасност от водна криза заради Камчията няма?
9
0
 
9
 
! Отговори
сиси преди 3 години
Спасихте Перник,сега във Варна.БУРГАС,а скоро и и в други градове!Срещу 100 млн..ЗА ОКРЪЖЕН ГРАД всичко е наред,под контрол и лапане безкрай!Ревизоро маи ревизира касата на ГРОБ!Сбогом хунта,сбогом мафия,бай,бай Тиквони!
8
4
 
5
 
! Отговори
Хак ни е преди 3 години
Ако питаш бургазлии какво ще кажат за кмета, 60% са твърдо за него. Е,поне мръсни и не къпани но,прекарани пак можем да гласуваме за селският ни кмет. За 12 г. управление,този крадец и агент на КГБ,досега не е привлякъл един инвеститор, поправя с едни и същи фирми три пъти една улица Богориди,изгони ред фирми, Черноморски солници, натряска ни заеми и най скъпи в България данъци и цени. Хак ни е....
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези пари са нищо предвид данъците които се плащат. Могат и общинско финансиране, даже и без фондове, но много се КРАДЕ. Двадесет години правят обходен път, тридесет години и още седи дупката в центъра!
6
1
 
3
 
! Отговори
РИЛА преди 3 години
ВСИЧКИ ИСКАТ ВОДА ОТ ВЕЛИЧЕСТВЕНАТА РИЛА...И СОФИЯ И ПЕРНИК И ДУПНИЦА,ПЛОВДИВ,ПАЗАРДЖИК...И ПОЛОВИН ГЪРЦИЯ.КЪМ ТЯХ СЕГА СЕ ПРИСЪЕДИНИХА И БУРГАС И ВАРНА...НО КАТО ГЛЕДАМ САМО КАК ШУРТЯТ ЧЕШМИТЕ НА САМОКОВСКИТЕ РОМИ И КАК СОФИЯНЦИ БЕЗМИЛОСТНО УНИЩОЖАВАТ ВОДНАТА ПЛАНИНА,НИЩО ЧУДНО СЛЕД ВРЕМЕ И ТЯ ДА ОСТАНЕ БЕЗ ВОДА.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМИ ДА ПУСНАТ ЕДНИ ТРЪБИ КЪМ РИЛА ПЛАНИНА И ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМА.АМА НЕКА БУРГАЗЛИИ И ВАРНЕНЦИ ДА ПОБЪРЗАТ МАЛКО,ЧЕ КАТО ГЛЕДАМ КАК ШУРТЯТ ЧЕШМИТЕ НА САМОКОВСКИТЕ РОМИ,НИЩО ЧУДНО И ВОДНАТА ПЛАНИНА ДА ПРЕСЪХНЕ...
4
0
 
19
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Целия Североизток се притеснява от 2 г, че и цената е два пъти по висока от тази в София, но за там ГЕРБ не ги И Б Е! Станция за обезсоляване струва в Израел и ОАЕ 100 млн долара за 300 хил души. Стига се занимавахте с тия скапани язовири! Сушата трайнонидва а вода ТРАЙНО НЯМА ДА ИМА. Герб сте пълни нещастници и некадърници!
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вода от язовирите "ахелой" и "порой"?хайде стига вие сериозно ли?та това не са язовири а две кални локви!
2
0
 
30
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Кажете ВЕЦ на Камчия кога са го ползвали и колко ток са продали на НЕК -това е истината !! Ако ще всеки ден да вали -ИМА ЛИ ВЕЦОВЕ ПО ЯЗОВИРИТЕ- НИКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА ЗА ГРАЖДАНИТЕ -ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ ВЪОБЩЕ НЕ И ПУКА ЗА ВАС- ВАЖНОТО Е ДА ИМА ПАРИ ЗА ИГРИ НА РУЛЕТКИТЕ В МОНАКО!
1
1
 
14
 
! Отговори
Караяна Цветова преди 3 години
Спрете да миете тея ръце, че преполовихте яз Камчия