Шивашки цех се превърна в огнище на COVID-19 в Якоруда

19 работници са дали положителни проби
25 сеп 2020 21:00, Ния Христова
18
Шивашки цех се превърна в огнище на COVID-19 в Якоруда
Снимка: БГНЕС
Якоруда е новото огнище на коронавирус в област Благоевград. За последното денонощие има 21 потвърдени случаи на заразата, предаде БНР.
 
19 работници в шивашки цех в Якоруда са дали положителени проби за COVID-19. В предприятието работят около 100 човека. Двама от заразените са настанени в тежко състояние в болница още миналата седмица. Френският работодател е настоял всички хора да бъдат изследвани и така е установено огнището.
 
Работниците и семействата им са постаени под карантина. Якоруда се оформя като сериозно огнище на заразата, расте и броят на починалите. 
 
Две паралелки от средно училище в Разлог са карантинирани и са преминали на дистанционна форма на обучение заради положителни проби на ученици. Засега в другите училища в района не са регистрирани случаи на COVID-19. Здравните експерти смятат, че разпространението на вируса в учебните заведения ще се увеличава.
 
За последното денонощие положителните проби в област Благоевград са 59 по справка на РЗИ. В съотношение с броя на населението, областта застава на първо място в страната. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
до 15 от славянин преди 3 години
Антибиотици не се вземат профилактично заради ''бактериите чакащи пред портите'', понеже антибиотиците не са безобидни витаминчета! Затова и нещастниците имали глупостта да се оставят в ръцете на бандитите в бяло *** като мухи в ковид отделенията - заради коктейлите антибиотици наливани им профилактично, заради ''бактериите чакащи пред портите''!
15
1
 
0
 
! Отговори
драги уотсън преди 3 години
До славянин тези в Якоруда "Шивашки цех се превърна в огнище" с една дума - инвеститори. А относно вирусите и антибиотиците дето не ги лекували, да бяхте внимавали в час по биология. В здравия човек има повече от 1 килограм бактерий и вируси чакащи пред вратите, а те като се отворят всеки се досеща какво става.
14
0
 
5
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Нашите не търсят лекарство или ваксина, нашите търсят помещения и слагат легла в тях. Да лекували заразените. Ама как ще ги лекуват - идея си нямат. Всичко е т*шак раота ама ще се усетите късно.
13
2
 
5
 
! Отговори
до 10 от славянин преди 3 години
''Ама не си баш прав за банката, защото снаха ми и колежката й бяха болни. Работят в една стая в банката, малка, без прозорци. Снаха ми го изкара с температура и жестока кашлица, която продължава още, липса на обоняние и вкус, пи високa доза антибиотик, добре, че не стигна до болница!''Добре че снаха ти не знае, че вируси не се лекуват с антибиотик и явно се е излекувала със самовнушение!
12
8
 
5
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Нека моят шеф ме накара да си направя тест да види как ще стане! Всички тези тестове са медицински манипулации, за които се иска информираното съгласие на потърпевшия, а аз такова съгласие никога няма да дам! Тези в Якоруда явно са напълно правно невеж ***, който ще направи всичко, което поискат от тях, ако утре шефът им поиска да си дарят единия бъбрек понеже имат по два и единият им е ''излишен'', те ще си го дарят!
11
1
 
2
 
! Отговори
Къде е здравния? преди 3 години
Е, как къде, в Панорама да лъска..имиджа на шеф. Зад камера и друго му лъска.. очевидно...
10
7
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Ама не си баш прав за банката, защото снаха ми и колежката й бяха болни. Работят в една стая в банката, малка, без прозорци. Снаха ми го изкара с температура и жестока кашлица, която продължава още, липса на обоняние и вкус, пи високa доза антибиотик, добре, че не стигна до болница!
9
0
 
5
 
! Отговори
хора бдете преди 3 години
Брей все в едни и същи общини с едно и също население сещате се сами то това население ако можеше да се противопостави на каквото и да е билр щеше да го направи във време оно, но не може и затова ще страдат всички сега...
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не беше френският собственик да плати тестовете щяха да са много повече.РЗИ какво е чакало при наличието на двамата болни, а не изследвало контактните им лица?Ясно стана, че тестовете и леглата в читавите болници се пазят за управляващите и техните близки. Останалите кучетата да им гризат кокалите.
7
0
 
6
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Може и даденият шивашки цех да не е симпатизанти на "правилните" ии така да са се заразили всички.. Защо в общини и банки, де вика колегата, ням корона... Странно. Също и Ибрахимович с корона, само той.. Милан играе.. Той нали е бил в контакт с отбора, как тъй само той заразен
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само в банка никога не откриват вируса.Явно и ковид се плаши от най големия вирус на планетата
5
3
 
3
 
! Отговори
Асан преди 3 години
Вирусе нема!Айшету ги кулне секи ден!Цъкайте пюсове сички, декасте умни куту мене! И дъ ви не фаща вирусу на Мънгърчиту! Оти шъ съ капичните. Така викът гирманците.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кокошките се разкудкудякаха.'АМА НАЛИ УЖ ВИРОС НЕМА''И СЯ КО ПРАИМ'
3
11
 
9
 
! Отговори
Мангъров тире доцент преди 3 години
Каза че вируса не е опасен. Че ще изчезне през лятото. Че протестите ще го убият. Ама след протестите бройките се увеличиха. Профан доктор и лъже учен е тоя, не му вервайте.
2
7
 
7
 
! Отговори
ЯКОруда, ЯКОлъжат преди 3 години
Глупости под шипковия раст!
1
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали Мангърчето каза че вирус нема! И не е опасно! Шъ мрем ли или който оживее?