Бой между ученици в Пловдив - защо се стигна до агресия?

Няколко деца са с леки наранявания
29 сеп 2020 10:14, Петя Славова
44
Бой между ученици в Пловдив - защо се стигна до агресия?
Снимка: БГНЕС

Агресия между ученици в центъра на Пловдив разбуни духовете в социалните мрежи. Няколко деца са с леки наранявания след размяна на удари, ритници и замеряне с яйца. Наложила се е и намесата на полицията, за да се предотвратят по-сериозни инциденти.

В основата на конфликта се оказа непоносимост към хора с различна сексуална ориентация. Организаторът на протеста е 14-годишно момче. След случая се постави въпросът как и защо се стигна до организирания бой.

"Имаше над 50 момчета, някои бяха доста интелигентни. Опитах се да разговарям с тях. По думите им градинката е за майки с деца, а не за хора с различна сексуалност. Разбрахме, че са се организирали  в Instagram. Мятаха яйца, пръчки, павета. Имаше ранени момичета, а едно от тях припадна. Полицията се отзова почти веднага. После дойде и жандармерия. След като ги изгониха, момчетата тръгнаха към площад "Съединение". Там са наплюли други момичета”, разказа една от свидетелките на случката.

По думите на други - момчетата са били част от футболни агитки.  

Психиатърът д-р Веселин Герев обясни пред Нова тв какво може да доведе до подобно поведение.

"В тази възраст настъпват основни психологически кризи при развитието на младежите. Едната е кризата на авторитетите. Това вече не са учителите и родителите, а бунтарите. Паралелно с с това върви и кризата на приоритетите, които вече не включват училището.

Тези протестни прояви целят да се демонстрира сила. Третата криза е на сексуалността. За нея се говори много малко. В тази възраст момчетата започват да се възприемат като момчета, а момичетата като момичета. Нормално е, когато има различни от тях да се прояви нетърпимост. Нормално е 14-годишно момче да прояви такава агресия. Това няма да е нормално за 40-годишен мъж", коментира специалистът.
 


44
Още по темата: Пловдивбойагресиядеца
Още от Страната
Кюстендилско село събира пари за смяна на водопровод от 1934 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Иза преди 3 седмици
До Мен

Когато купиш общинската площадка и тя носи твоето име, тогава можеш да си оставиш *** на воля да си играе само там. Ако си нормален родител, ще се прибереш след площадката у дома с детето и ще му обясниш нормално, а не да раздаваш ритници на обществено място, защото утре детето ти ще порасне същия *** индивид като теб, и за него ще е нормално да раздава ритници, с убеждението, че света е негов и се върти около него.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Малките динковчета растат, подтиквани от тесногръдие и байганьовско мъшкарско тупане в гърдите и тезата, развита в задния двор, че туй дето не се нрави някому, трябва да не се нрави на всички; че същества, които са различни трябва да се приема, че не съществуват или по-лошо - да се бият и даже унищожават.
37
6
 
7
 
! Отговори
аоним преди 3 седмици
Няма лошо че са ги ступали, даже напротив. само дето сега либерастчетата, АНТИБЪЛГАрСКИЯ хелзинкски комитет и всички дето са на хранилка при урода СОРОС шъ имат повод да наддават вой до небесата
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Като чета коментарите и се плаша -колко много п.......си има.
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Каквото и да се говори,аз имам "особенно" мнение за еднооловите бракове.
34
0
 
8
 
! Отговори
Мен преди 3 седмици
Ако някой ..... обикаля около площадката където си игре и моето дете ще бъде наритан изхвърлен там където му е мястото.
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако бях п.,е.,д.,а.,л никога нямаше да отида на парад или да демонстрирам ориентацията си на публични места. Това го бравят душевно болни, те са следващо ниво при извратените. Нормално е нормалните да се дразнят.
32
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Постоянно врещят "ние сме по-така, ние сме различни" и после пък реват че трябвало да ги приемаме ато равни. Шизото не прощава. Явно са болни както разправят едни специалисти.
31
6
 
7
 
! Отговори
до 21 преди 3 седмици
Има по-лошо от това да си гей.И това е да си гей индо-европеец
30
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До реалист

Просто трябва да се вдигне голяма патърдия по въпроса(дори и от ученици) за да се вземат съответните мерки повече да няма показност, пропаганда, парадиране, паради и искания за спрециални привилегии. И всико ще свърши и няма да има повече агресия. Но лобито им в цял свят е изключително силно и агресивно дотам, че могат да предизвикат вземане на мерки срещу цели държави.
29
15
 
15
 
! Отговори
реалист преди 3 седмици
Аз съм почти 40-годишен мъж и смятам за напълно нормално( и дори похвално)действието на тези момчета.Някой трябва да се пребори за морала и ценностите в тази държава щом политиците не искат.
28
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Продължавайте да казвате на черното бяло и да натрапвате извратеняци и ненормалници, като обяснявате че всичко е наред и в реда на нещата. Пидалти са си пидали и нищо друго.
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бащите им така ги учат. "*** си, пари няма да имаш. Прави се на мъж като го раздаваш бабаит."
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
" Нормално е, когато има различни от тях да се прояви нетърпимост."

Що за глупост? Пак се оправдава агресията. Защо ?
Всичко това е от слободия. Няма какво да правят. А имат много сила.
Трябва спорт за тези тинейджъри. БЕЗПЛАТНИ спортни групи към училищата, за да може всеки да изразходва и показва силата си в състезания.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Прекалената медийна активност и пропаганда по въпроса води до съответните на пръв поглед с нищо непридизвикани обратни реакции. Природата не можеш да я заблудиш с пропаганда.
24
3
 
1
 
! Отговори
До 17 преди 3 седмици
Ако искаш боен спорт с пипане и галене можеш да се насочиш към карате или таекуондо,там са нежни едни към други и им е забранено да се удрят с юмрук в лицето
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 24

Може. Но са прави.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До аз

Тцъ. Ни пузна.
21
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всяко действие предизвиква съответното противодействие. Закон. В случая прекаленото парадиране със сексуалната ориентация плюс исканията различните да бъдат смятани за нещо по-висше от простосмъртните неправилно ориентирани. И така ще бъде и занапред.
20
10
 
19
 
! Отговори
аз преди 3 седмици
До до 3
Гарантирам ти, че 14 годишното бито момче не е парадирало с нищо. Те просто са знаели, че той е такъв и са решили да се справят сами с него, понеже вкъщи тати на 3 ракии им е обяснявал, че по-лошо в живота няма от това да си гей. :)