Четирима непълнолетни си организираха гонка в Пловдив

Неправоспособният водач е тестван на място за алкохол и наркотици
30 сеп 2020 10:52, Ния Христова
17
Четирима непълнолетни си организираха гонка в Пловдив
Снимка: Pixabay
Четирима непълнолетни младежи в Пловдив са задържани, след като си организирали гонка. След продължителна гонка по главни улици и булеварди на града те са били спрени от полицията в центъра на града. Оказало се, че става въпрос за 16-годишен ученик от техникума по автотранспорт и трима негови спътници, предаде Нова ТВ.
 
Случката се е разиграла в неделя следобед. Автопатрул на Пътна полиция се опитал да спре със стоп палка червен мерцедес, който преминал с висока скорост през кръстовището на булевардите "Мария Луиза" и "Източен". След близо 4-километрова гонка, автомобилът е блокиран в района на пазара.
 
"Не искаха да слязат от автомобила, дърпаха вратите, което наложи използването на помощни средства - белезници. Водачът на 16 години няма как да има шофьорска книжка", казва главен инспектор Виктор Празов - началник на "Охранителна полиция" – Пловдив.
 
Момчето, което е управлявало автомобила е откарано за разпит в Четвърто районно управление на полицията.
 
"Дава обяснение, че е взел ключовете без да е питал родителите си, но фактът, че го е направил, че си е позволил да се качи на 16 години е достатъчен. Той е застрашил неговия живот, животът на спътниците, които са били с него и всички участници в движението. И най-вече на всички служители, които са имали пряка опасност за своя живот", допълни инспектор Празов.
 
След като е бил задържан неправоспособният водач е тестван на място за алкохол и наркотици, като и двете проби се оказват отрицателни.
 
"Съставен е акт за административно нарушение по три точки - за неправоспособен водач, не спира на подаден сигнал от полицейския служител и управлява нерегистрирано МПС, тъй като МПС-то е било с изтекли транзитни номера, а именно през месец юли е изтекла регистрацията", добавят от МВР.
 
Началникът на "Охранителна полиция" - Пловдив призова родителите да разговарят със своите деца, за да не се допуска подобен инцидент за втори път, който може да се окаже фатален.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 2 години
Да бе да. Много добре са знаели, че на 16 нямат право да карат и затова не са спрели. Ама не са знаели, че така става още по-лошо. И стига с тия съчинения, че някой искал да ги отвлече - на никого не са му притрябвали стари червени мерцедеси или пък лекетата в тях. Те да се радват, че междувременно не са утрепали някой или не са нацелили някакво дърво, тогава какъв рев щеше да има....
13
0
 
1
 
! Отговори
от Анонимен преди 3 години
До АнонименНаучете се да пишете гУрмотнозимал - взималпраил - правилноса - нося
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Голяма работаЗатова е страшно по селата. Разни такива малки келешчета взимат ладата на дядо и правят катастрофи. Само каруци там
11
5
 
3
 
! Отговори
Шофьорът на ТИР преди 3 години
И аз като бях на 16 взимах на нашите колата тайно да ходя на училище и на връщане качвах 2-3 съученички но не съм правил гонки и ме беше стах да минавам по главните улици
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименспоред мен, такива изобщо не трябва да имат право да вземат шофьорска книжка. Наказанието да е поне 5 години, чак после да се яви на изпит. Докато дойде времето, да се сеща защо и какво е направил, как е откраднал от родителите си!
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално ситуация, решава да се прави на голям пред приятелите си, но понеже още не е дораснал като вижда полицай изпада в детска паника.Именно това е причината да няма право да взимат книжка на тази възраст, защото все още очевидно има детски акъл при определени обстоятелства.
8
1
 
18
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До АнонименСамо една *** не знае, че не се кара кола без книжка и да не се подчинява на полицията, а тези са на 17 г., догодина ще гласуват и могат да се оженят (законно), как ще поемат обществена отговорност, след като гледат да си доставят удоволствието да карат кола и то из центъра на града, без да мислят за евентуални последици от инцидент.
7
3
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Нормално.
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Голяма И аз съм зимал кола преди да имам книжка ама съм карал тихо и кротко в квартала и не съм се праил на голяма работа с мерджанеца на тате, камо ли да не спра на полицаите и да си утежня още повече положението. Ако ме беха хванали щях да си носа отговорността, както и те трябва да си я носят сега.
5
17
 
5
 
! Отговори
Голяма работа преди 3 години
Нормално е. Млади момчета са и ги влече. Не знам сега как е но навремето всички момчета почвахме да караме коли много преди да вземем книжки. Аз лично още на 13-14 години вече разкарвах семейната кола из квартала. По късно със аверите си събрахме пари и купихме една Лада от едни *** и се редувахме да я караме. Който зареди бензин той караше и да другите се возеха. Цяло едно лято обикаляхме селските пътища. Тогава бях на 17г. и така придобих опит и после си взех книжката от първия път.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добре знаят на 16г какво е катаджия и червена палка. Тва с нямам книжка и не знам сигналите нема да мине! Ся заслужават да им дадат книжка с 1 година по късно- не на 18 а на 19г.
3
1
 
22
 
! Отговори
хм преди 3 години
До АнонименАко пишман Шумахера беше минал през теб или детето ти, друга песен щеше да пееш...
2
2
 
14
 
! Отговори
MostWanted преди 3 години
Това да не е от новите стажове в техникума по автотранспорт, за да ти зачетат годината, трябва да си организираш гоненица с патрулки?
1
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брау на неподкупните стожери на държавността. Щом децата не са спрели на стоп палка, са ги спрели с тупалка. Но само да попитам, след като шофьора няма книжка, от къде да знае на кой да спира, и на кой не? А има и много бандити с униформа, помислили са че искат да ги оберат или отвлекат. Човек знае ли.