КАТ: Не спирайте пред пешеходни пътеки до училищата

Кои са най-големите нарушители на пътя?
30 сеп 2020 09:49, Петя Славова
25
КАТ: Не спирайте пред пешеходни пътеки до училищата
Снимка: БГНЕС

"Пътна полиция" провежда акция за нередности и рискови ситуации до училища и детски градини.

Акцията приключва днес, все още събираме данни за всички установени нарушения. От началото на месеца до 28 септември са установени над 150 000 нарушения. Най-честите от тях са свързани с техническа неизправност на автомобили, нарушаване на правилата от пешеходци и велосипедисти и т.н., обясни инспектор Мария Ботева.

По думите й, най-големите нарушители на пътя безспорно остават водачите на автомобили. Свидетели сме обаче, че водачите на велосипеди също нарушават правилата за движение, допълнипред БНТ инспектор Ботева.

Тя призова водачите да се съобразяват с пътните разпоредби и не да се плашат от глобите, а да проявят отговорност към всички участници в движението и особено в населените места, където те са предимно пешеходци.

Инспектор Ботева посъветва още родителите да не спират на пешеходна пътека, когато оставят децата си на училище или детска градина. Освен това, да се внимава изключително много за осигуряване не само на безопасността на техните деца, но и на всички останали пешеходци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
7
 
! Отговори
шок и ужас.беге преди 3 години
много че кефят заглавията ви , В първият момент помислих, че от КАТ са решили да свършат малко работа , и подобно на западните си колеги да застанат на пешаходните пътеки пред училищата и да помагат на движението в часовете на влизане и излизане на учениците.
3
1
 
7
 
! Отговори
КАТ преди 3 години
Трябва да се разпусне и целият състав да се уволни през право на работа в държавни и общински структури. Това е мафиотска организация за рекет на гражданите. Тази сутрин пред едно софийско училище двама цъкат на телефоните в колата и един си пие кафето докато хората не се избият кой как да спре или мине докато си остави детето. Нормално ли е това?
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"КАТ: Не спирайте пред пешеходни пътеки до училищата"Не разбирам това заглавие. КАТ заявява на шофьорите да нарушават правилата, като не спират пред пешеходните пътеки или пак някоя писаческа тъпня?
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако от кат имаше някаква полза, веднага щяха да ги разтурят и закрият. Но в развъдника на непотpeбници , е пълно със имитиращи дейност хрантутници. Щели да следят дали се спира на пешеходни пътеки, които са заличени от времето. И това ако не е милиционерска работа, здраве му кажи. Че с приоритет е шкафчинциту на оня папуняк със струйника, а не пътната маркировка.