Шумните маркировки намаляват с до 40% вероятността от ПТП-та

За 10 г. живота си са загубили 16 работници на пътя
5
Шумните маркировки намаляват с до 40% вероятността от ПТП-та
Снимка: БГНЕС

Поставянето на шумни маркировки може да намали с до 40% вероятността от настъпване на катастрофи. Те са особено важни за превенция на инциденти, свързани с умора или разсейване на пътя, според изследвания.

Затова изискването се включва при изграждане на пътни участъци с интензивно движение и е толкова важно постоянно модернизиране и доизграждане на пътната ни мрежа.

Това каза заместник-председателят на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" Анжелина Тотева по време на XIII Националната конференция по транспортна инфраструктура.

"Инвестициите, които изисква пътната безопасност, са наистина огромни, но трябва постоянно да се стремим да подобряваме инфраструктурата и да въвеждаме повече мерки за превенция", подчерта Анжелина Тотева. Тя даде пример и с организацията на работата при ремонт на пътя - при такава дейност през последните 10 години животът си са загубили 16 работници, а ранените са 94.

За първите 8 месеца на годината установените нарушения на скоростта от Пътна полиция са над 600 хил.

"Поведението на хората е също пряко свързано с безопасността на движението. Затова трябва да предприемаме мерки във всички сфери имащи отношения към нея, в това число и повече инфраструктурни решения за успокояване на скоростта“, каза още Анжелина Тотева.

Заместник-председателят на ДАБДП призова и всички строители да не забравят, че зад статистиката на пътния травматизъм стоят реални хора и хиляди човешки съдби, да не допускат никакви компромиси и да продължат да се усъвършенстват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Вяра Димитрова преди 3 години
Колко пъти чуваме музика, която звучи в колите с потресаващи децибели - та каква шумна маркировка ще чуят такива шофьори?Като се качат в бързите коли и надуят музиката , нищо нито виждат , нито чуват по пътя.Няма ли солени глоби и събираемост на глобите, нищо друго няма да ги спре!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един германец го излъгали че у нас има навигация за дупк... ите по пътя и той взел да търси *** се оказало че шофьорите у нас ги знаели защото с години няма кой да ги пълни и си стоят
3
1
 
2
 
! Отговори
мдааа преди 3 години
До АнонименОная беше дрогирана, ама тате потули работата.
2
3
 
3
 
! Отговори
шоп преди 3 години
Сега ще пуснат маркировки, дето викат " БСП на власт". От страх не можеш да заспиш.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шумните маркировки намаляват с до 40% вероятността от ПТП-таБегай бе. Забравихте ли онази на АМ Тракия, дето чула странен шум(маркировка), пресегнала се да намали музиката ме да разбере какво е и изблъска цял автобус от пътя? Колко загинали имаше? Шест или седем?Четирийсет процента вика... добре, добре...