Борисов от Габрово: Не ни минава и през акъла да затворим София!

Предвидили сме 460 млн. лв. повече за здравеопазване в новия бюджет, отчете премиерът
Обновена: 4 окт 2020 12:33 | 4 окт 2020 12:20, Красимир Ангелов
313
Борисов от Габрово: Не ни минава и през акъла да затворим София!

Премиерът Бойко Борисов тази сутрин е в Габрово и околностите му, като инспектира язовир „Христо Смирненски“, стана ясно от видео в профила му в социалната мрежа Facebook.

Министър-председателят е придружен от вицепремиера Томислав Дончев, който е и бивш кмет на Габрово. С тях е и кметът на града Таня Христова.

Още по темата
"За радост, този язовир е пълен. Еднакви права имат хората и в селата, и в града. До сряда да ми направите с Нанков Севлиево има готови проекти. Да стартират веднага. Всичко това трябва до сряда да е готово и да се използва времето докато се съберат водите да направим водопровода", отбеляза министър-председателят.

“За мен Габрово, Севлиево е едно и също. Трябва да има вода и за селата, и за града.“.

Борисов се поинтересува и дали пенсионерите са доволни от 50-те лева, които получават от правителството като помощ във връзка с кризата от COVID-19.

Той отбеляза още, че председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева му се е обадила, за да му благодоари за увеличението на заплатите на учителите.

Преди да стигне до язовира, Борисов инспектира нова църква в Габрово.

"Вече си е истински храм - изписан, изографисан", възкликна Борисов и стана ясно, че ще бъде осветен на 1 ноември. Той припомни, че миналата седмица е посетил катедралата в Ловеч.

Борисов коментира и увеличения брой заболели от Ковид-19, като обясни, че заради това на хората на първа линия са увеличени заплатите с 30%. "Ние не затваряме нищо, напрягаме максимално медицинската система, за това 460 млн. повече в новия бюджет сме заделили за здравеопазване. За да може да пазим психическото здраве", заяви премиерът

Борисов посочи колко е важно да не се вдига броят на заразените с COVID-19 и апелира към кметовете да продължават да вземат необходимите мерки.

Предполагам как се чувстват хората, като гледам как се затваря Мадрид например, представете си да излезем и да затворим София в пълна карантина - не ни минава и през акъла, коментира той. Въпреки че сме заявили, че няма да го правим, хората все пак това ги тревожи, отбеляза премиерът. Главоломно се вдига ръстът по цяла Европа, затова е важно да се обяснява какво правим, за да преминем през този ужас, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе заработите ли надника от Бабекян?
240
2
 
0
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Това ли е грижата за хората . Ще ги оставите да измрат. Спаяват се корумпирани и фалшиви бизнеси с милиарди
239
2
 
1
 
! Отговори
МИКЕЛАНДЖЕЛО преди 3 години
СНИМКА-КАРТИНА - МИСИРКАТА И ПУЯКА...
238
1
 
0
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 3 години
гаджалскогербест олигархосайт, създава заблуди на общественото мнение че от това управление има полза народа а не олигархията хахахах
237
2
 
1
 
! Отговори
:-) преди 3 години
В момента ГЕРБ е нещо средно между спукан балон и такъв презервативвБре магистраладжии - защо в цялата страна пътищата са си дупка до дупка бре, """"строители"""", бре """""неподкупни"""""
236
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с о р ос оидиотските патриоти посегнаха и на 24 май. Кретенщината-кратунщината няма край.
235
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на наглото правителство, посегнало и на названието на празника на 24 май! *** патриоти алоууу, в канала, стига ляхте антиславянска и антируска омраза. Айде обирайте си крушите мръъъсни търговци на българско гражданство и гербави простако-тлъсти-олигарси.
234
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех умирате от яд:))))))))). Истината е че се провалихте като превратаджий, като ***, ама най-вече като хора!!!!!!Щото Борисов макар и че ще спечели категорично следващите избори, все някога ще се оттегли, но вие по-умни няма да станете!!!!!!!!!!!!!!!
233
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как да минава през нещо което го няма?
232
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОВАЛЕН ПОЛИТИК
231
2
 
10
 
! Отговори
габровски шеги преди 3 години
Томиту и той инкогнито в родния си град.Самозабравилото се н/и/щ/о и него го е страх от габровци.Поне брат си уреди на общинска хранилка с бюджет милиони .
230
2
 
8
 
! Отговори
габровец преди 3 години
И защо тихомълком и в пълна секретност ?Да не би да почуства истинската народна любов,а не тази на масовката от общински х*р*а*н*т*у*т*н*и*ц*и " случайно " намиращи се там в работно време?
229
2
 
1
 
! Отговори
9999 преди 3 години
До ЩоКак??????
228
1
 
10
 
! Отговори
габровец преди 3 години
Разказ по картинка : двама милионери в евро слушат глупостите на трети милионер.Благодарение на европрограмите т.д. и неговата бивша/настояща ..... си осигуриха добруването и на пра-пра-пра-пра внуците.И напълниха града с о*р*к*и з за което ще им благодарим подобаващо скоро.
227
0
 
4
 
! Отговори
Габровлия преди 3 години
Пусни ВЕЦ да го провериш.
226
0
 
10
 
! Отговори
БАНКЯНСКИ ТЮФЛЕК преди 3 години
КОГА БЕХ У БКП-ТО НЕ ВИ ПРЕЧЕХ
225
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да мине през нещо, което го немаш бе. Ходи пеш, че да заслабнеш малко.
224
1
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До АнонименИменно - тоталитарен водач !!!Нищо не се прави, докатао той не каже - в държавата, затова сме и на този хал!!!
223
1
 
11
 
! Отговори
селянин преди 3 години
До Браво Борко Ставаш разбирач по всичко не ами и подминаваш в ""знанията" си другите като те е страх да се прибереш у софето ,обикаляш по язовири и паланки като куче около касапница!
222
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко, не че го плючете, но е един водач. Аз други водачи в България в момента не виждам. Неговите разпореждания струват повече от тези на Нинова, Иванов, Цветанов, Трофонов и други. Ако един водач е слаб и няма авторитет, нищо няма да се промени. Всички други са по-слаби. Нямат хъс, нямат увереност. Разчитат само на обвинения и клевени по адрес на опонентите си.