БСП предлага нов модел за управление на водните ресурси

Думите "свиквайте, защото не вали" са цинизъм, смята Нинова
4 окт 2020 15:24, Анисия Иванова
84
БСП предлага нов модел за управление на водните ресурси
Снимка: БСП

Водата и управлението на водните ресурси продължават да са един от основните проблеми в България. Те имат сериозно въздействие върху социалния живот, екологията и икономиката на страната. Решаването им е един от основните елементи за възстановяването и развитието на държавата. Правителството на Бойко Борисов се провали и в този сектор, смята лидерът на БСП Корнелия Нинова.

От пресцентъра на партията напомнят, че министър от кабинета "Борисов 2", при откъснати язовирни стени и наводнения, заяви: "Свиквайте с наводненията, климатът се променя".

"Днес премиерът по повод  безводието казва - "свиквайте без вода, защото вече не вали както преди". Това не е политика, а отказ от нея. Така заради некомпетентното и корумпирано правителство стихията отнася къщите и в същото време в 21 век има хиляди хора без достъп до вода. Няма как да се свиква с подобен цинизъм. Водата е национално благо, до което всеки българин трябва да има достъп, а вместо това - голяма част от него изтича в земята", смята Нинова.

Осигуряването на чиста вода, въздух и земя е задължение на всяко управление. Това може да стане по следния начин, твърдят от Левицата.

1. ВиК секторът става приоритетна държавна политика и отговорност (сега отговорностите са разпиляни между  общини, областни управители и поне 4 министерства и куп агенции).
2. Прави се цялостен национален план, а не се кърпи на парче.
3. Осигуряват се публични инвестиции за възстановяване на водопреносната мрежа, пречиствателни станции и напоителни системи. И не се краде от тях. Тук е мястото да попитаме премиера какво стана с държавния ВиК холдинг с 1 млрд. капитал. Нито холдингът заработи, нито капитал има.
 4. Въвежда се драстичен контрол върху експлоатацията на язовири и прекратяване  на концесиите на неизрядните концесионери .
5. Същото се случва на замърсителите на реките и водоемите и редица други мерки.

Предлагаме нов модел за управление на водните ресурси с грижа за природата и хората едновременно, категорични са от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
5
 
30
 
! Отговори
Позитано 20 преди 3 години
Да вземем властта , па след нас и потоп.
55
2
 
27
 
! Отговори
Б.С.П. преди 3 години
Предлагаме планиране на валежиите - по време, място и количество ! Гласувайте за светлото бъдеще !
54
8
 
7
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Няма да гласуваме, нито за едните комунисти на Луканов ,нито за другите Живковисти на Борисов и за чалгарите,костовистите,прокопиевисти и тнт всичките партии искащи да дойдат на власт трябва да се закрият никой от тях няма да вземе властта
53
2
 
19
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Тия още ли не са ги закрили , като са били на власт що не смениха всички тръби , и да дойдат на власт няма да сменят тръбите искат само парите да окрадат чиновниците комунисти
52
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми нали трябва нещо да предложиНяма значение какво. Да говорят хората.Може д е най-голямата глупост ама да се чуе именто и.Комунисти, сър.
51
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С горенето на отпъдъците на Европа по тецовете на Ковачки какво ще направи БСП? Освен водата ,ни взеха и въздуха.
50
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронела стана и хидроинжинерка като Сокола.
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УжасТ!
48
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова слаба си оставкафалшив избор
47
0
 
21
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
Кака ви е спец и по водните ресурси и 6 точка - само и само да и се повярва може да обещае от Дунав вода да закара до Хасково ,нали бащинията и в Крущовица е на реката. Колко вецове имат другарите и ,това знае ли го ,нинова ,или пак нищо не знае както и за Импекс ?
46
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откакто е начело на червените много се е угоила. Ужас!!!На сьомга и хайвер ли карат?
45
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Техния модел на управление го видяхме през годините и ни е ясен. Да си го ползват за управление на скапаната им партийка.
44
9
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
И ГЕРБ обещаха същото. Бойко щял да построи язовири до края на мандата си.
43
15
 
1
 
! Отговори
ТурциРомиУправляваБТ преди 3 години
вие не разбрахте ли, че водата се продава? Защо едно време тошо спираше водата да тече към Турция? Защо днес се пуска?ЗАЩОТО И ТИКВАТА И ШИШИ СА _РО__МСКО-Т_У__РСКА МАФИЯ. ВСЯКО ПУСКАНЕ ДА ТЕЧЕ КЪМ ТУРЦИЯ СЕ ПЛАЩА. СТАВА ДУМА ЗА МИЛИОНИ
42
0
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
На тая отдавна й е пресъхнало кранчето :)))))))))))))))))))))))))))))
41
21
 
1
 
! Отговори
идетрибунал преди 3 години
Ей,лъскачи на кожляци,подхвърлят ви партенка и започвате лъскането на бастуни!ЩО НЕ ПОПИТАТЕ КОРНИ КАКВО Е ОТНОШЕНИЕТО НА БСП КЪМ АНТИБЪЛГАРСКИЯТ,АНТИДЪРЖАВЕН МЕМОРАНДУМ ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА ПОДПИСАН ОТ БАЦЕ ВЪВ ФАШИНГТОН С ЛИЦЕТО ТРЪМП!ПИТА ЗА КОФЧЕЗИТЕ Ф/16 АМНЕ КАЗВА И ДУМА ЗА ЛИШАВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВТИНА ЕЛЕНЕРГИЯ!И КАКВО ВАЛИ ОТ ФАШИНГТОН,КОРНИИ НАЙ-ДОБРИЯТ СОЦИАЛИСТ Е ВЪВ ФОРМА НА.......
40
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-жа Лъжа да каже колко другари си направиха ВЕЦ-ове - Корумбашев ли не бе, Златев и т.н. Новият модел трябва да изхвърли другарите
39
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова пак грешкавземи едно вярно решениеза това няма да гласувам за вас
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статията е писана от комунист реплика на Борисов от язовира
37
0
 
24
 
! Отговори
ниНОВА преди 3 години
много говореше в парламента за отпадъците,сега спря,оказа се че тяхните спонсори Бобокови,които напълниха с отрови България,са много ,,гъсти,,с президентството,така ще стане и с ВиК-та.