БСП предлага нов модел за управление на водните ресурси

Думите "свиквайте, защото не вали" са цинизъм, смята Нинова
4 окт 2020 15:24, Анисия Иванова
84
БСП предлага нов модел за управление на водните ресурси
Снимка: БСП

Водата и управлението на водните ресурси продължават да са един от основните проблеми в България. Те имат сериозно въздействие върху социалния живот, екологията и икономиката на страната. Решаването им е един от основните елементи за възстановяването и развитието на държавата. Правителството на Бойко Борисов се провали и в този сектор, смята лидерът на БСП Корнелия Нинова.

От пресцентъра на партията напомнят, че министър от кабинета "Борисов 2", при откъснати язовирни стени и наводнения, заяви: "Свиквайте с наводненията, климатът се променя".

"Днес премиерът по повод  безводието казва - "свиквайте без вода, защото вече не вали както преди". Това не е политика, а отказ от нея. Така заради некомпетентното и корумпирано правителство стихията отнася къщите и в същото време в 21 век има хиляди хора без достъп до вода. Няма как да се свиква с подобен цинизъм. Водата е национално благо, до което всеки българин трябва да има достъп, а вместо това - голяма част от него изтича в земята", смята Нинова.

Осигуряването на чиста вода, въздух и земя е задължение на всяко управление. Това може да стане по следния начин, твърдят от Левицата.

1. ВиК секторът става приоритетна държавна политика и отговорност (сега отговорностите са разпиляни между  общини, областни управители и поне 4 министерства и куп агенции).
2. Прави се цялостен национален план, а не се кърпи на парче.
3. Осигуряват се публични инвестиции за възстановяване на водопреносната мрежа, пречиствателни станции и напоителни системи. И не се краде от тях. Тук е мястото да попитаме премиера какво стана с държавния ВиК холдинг с 1 млрд. капитал. Нито холдингът заработи, нито капитал има.
 4. Въвежда се драстичен контрол върху експлоатацията на язовири и прекратяване  на концесиите на неизрядните концесионери .
5. Същото се случва на замърсителите на реките и водоемите и редица други мерки.

Предлагаме нов модел за управление на водните ресурси с грижа за природата и хората едновременно, категорични са от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
25
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Както винаги некомпетентна и некоректна! И на всичко отгоре - не разбира нищо от хумор! - според нея хуморът е цинизъм, значи...Защото важното е думите да не се вадят от подтекста, а не извадени самостоятелно да означават нещо друго, значи.Не може държавата да се занимава с несвойнствена за нея дейност - нейната работа е да УПРАВЛЯВА обществото, не да иззема функциите на отделните органи..Та...всички тези предложения може да се отнасят до специализираните организации, грижещи се за водозахрането
15
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво това се очаква от една опозиционна партия да дава конкретни конструктивни предложение, в случая начина на решаване в пернишкия проблем да се прилага на национално ниво за всички ,не е никак лошо предложение ,щеше да е яко ако БСП действаха така още от началото на опозиционното си управление а не само когато идват избори , всички щяхме да спечелим от такава опозиция.
14
3
 
16
 
! Отговори
до 15 преди 3 години
За теб ще се намери една чашка да си пийнеш хапчетата. Споко!
13
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от БСП постоянно лъжат а ти пригласяш
12
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на госпожа Нинова! Мутрите и депесарите оставиха България без вода ! А водата както се знае значи Живот !!!
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
корупцията е създадена от БКП те назначаваха само проверени другари на добри постове а наЙ тъпите ги правеха ДИРЕКТОРИСега БСП продължава с този подходПЕРДЛАГА ЗА ДИРЕКТОР НА ЯЗОВИР ЗАРКОВ
10
4
 
21
 
! Отговори
крадци преди 3 години
БСП е организирана престъпна група начело с баш приватизаторката. Тези крадци и лъжци нищо не могат да предложат на народа, те са деструктивна опозиция, а ако вземат властта/надай си Боже/ ще бъдат и деструктивни управляващи. Отново ще страт финасинарето от Европа.
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофилите да кажат кой източи яз. "Копринка" !?
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заигравка със снимката може би, крушовската *** май се размечта... Мууууууу
7
6
 
14
 
! Отговори
Извънредно положение преди 3 години
Ей ***, Нинова да си стегне електората, че не се издържа вече. Днес поне 5 комониза преровиха контейнерите пред блока, заприлича на сметище около тях. Дайте им малко рубли и да се връщат да тролят пред компа, ясно е че са антибългари и няма да се хванат на работа за да вдигат бевепето и мерезето, но поне да спрат да правят мизерия. Освен това бездомните кученца и котенца и не мога да се нахранят заради комонизките субхуманоиди. Стига!
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скрий се мрррршо! Циничката говори за цинизъм!
5
1
 
27
 
! Отговори
Б.С.П. преди 3 години
Предлагам централният кран на водата да е на Позитано, и оттам да отпускаме колкото и на когото преценим чрез вътрешно демократично гласуване !
4
1
 
25
 
! Отговори
Той преди 3 години
Како Корнелке, желателно е да не давате много, много акъл, просто защото го нямате ,с каквото сте се захванали от БСП се към национална катастрофа отива!!!
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста време и вода трябва да изтекат за да има кой да повярва.
2
23
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Баба Ванга го каза преди...десетилетия,че през 2021 година жена ще поеме управлението на държавата и нещата ще тръгнат на...оправяне.Ейй,ще...познай,както...винаги
1
2
 
25
 
! Отговори
г-жа Лъжа преди 3 години
Крушовската *** малко да почака. Ако стане министър- председател тогава ще предлага. Ако това стане, първо ще окраде хазната и тогава ако остане нещо, ще даде на другите. Тя това най-добре го може. Окрада българите чрез Техноимпекс, окраде касата на БСП, краде наред и лъже. Да пази Господ България от такава крадла и лъжкиня.