БСП предлага нов модел за управление на водните ресурси

Думите "свиквайте, защото не вали" са цинизъм, смята Нинова
4 окт 2020 15:24, Анисия Иванова
84
БСП предлага нов модел за управление на водните ресурси
Снимка: БСП

Водата и управлението на водните ресурси продължават да са един от основните проблеми в България. Те имат сериозно въздействие върху социалния живот, екологията и икономиката на страната. Решаването им е един от основните елементи за възстановяването и развитието на държавата. Правителството на Бойко Борисов се провали и в този сектор, смята лидерът на БСП Корнелия Нинова.

От пресцентъра на партията напомнят, че министър от кабинета "Борисов 2", при откъснати язовирни стени и наводнения, заяви: "Свиквайте с наводненията, климатът се променя".

"Днес премиерът по повод  безводието казва - "свиквайте без вода, защото вече не вали както преди". Това не е политика, а отказ от нея. Така заради некомпетентното и корумпирано правителство стихията отнася къщите и в същото време в 21 век има хиляди хора без достъп до вода. Няма как да се свиква с подобен цинизъм. Водата е национално благо, до което всеки българин трябва да има достъп, а вместо това - голяма част от него изтича в земята", смята Нинова.

Осигуряването на чиста вода, въздух и земя е задължение на всяко управление. Това може да стане по следния начин, твърдят от Левицата.

1. ВиК секторът става приоритетна държавна политика и отговорност (сега отговорностите са разпиляни между  общини, областни управители и поне 4 министерства и куп агенции).
2. Прави се цялостен национален план, а не се кърпи на парче.
3. Осигуряват се публични инвестиции за възстановяване на водопреносната мрежа, пречиствателни станции и напоителни системи. И не се краде от тях. Тук е мястото да попитаме премиера какво стана с държавния ВиК холдинг с 1 млрд. капитал. Нито холдингът заработи, нито капитал има.
 4. Въвежда се драстичен контрол върху експлоатацията на язовири и прекратяване  на концесиите на неизрядните концесионери .
5. Същото се случва на замърсителите на реките и водоемите и редица други мерки.

Предлагаме нов модел за управление на водните ресурси с грижа за природата и хората едновременно, категорични са от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Алтернатива има преди 3 години
До Атанас Велмазов: Не се прави на баба Ванга. БСП е управлявала и ще управлява. По времето на БСП и Станишев влязохме е ЕС и бяхме на едно ниво с Румъния, а сега сме далеч зад тях.Агонията на Бойковото правителство продължава. Ако си беше подал оставката преди месец можеше и пак да спечели следващите избори. Сега вече е късно. Ще раздава пари на поразия (не от чекмеджето, а държавни), за да се спаси, но няма да го бъде.Само когато се оттървем от Бойко и ГЕРБ ще се отлепим от дъното.
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичката вода във ВЕЦа на Кирчо Добрев.
74
2
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Комунистите от бсп няма да помиришат власт никога повече, да не се хабят....
73
2
 
8
 
! Отговори
биволицата преди 3 години
Тази снимка за майтап ли сте я сложили? Я я вижте как позира, ами тя се вижда като министър-председател. Толкова е важна, все едно света се върти около нея. Крушовска ***.
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая е единствения български министър уволнен за корупция. Сега се натиска да стане единствения български министър-председател уволнен за корупция и да я запишат със златни букви в Гинес!
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осигуряват се публични инвестиции за възстановяване на водопреносната мрежа, пречиствателни станции и напоителни системи. И не се краде от тях.тая сама си окраде партийната касичка и само се озърта кво може да прилапа :)
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5. Същото се случва на замърсителите на реките и водоемите и редица други мерки.и кви мерки *** oвцo? Ще пращаш катунарите на Радев да пикаят в язовирите ли?
69
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Обективно ми защото в нашата страна всичко е на обратно. Те първо му поискаха оставката а после се сетиха че той и да иска не може да я подаде понеже има много господари и парадоксално но факт точно за това остава на власт.
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП предлага нов *** модел за управление на водните ресурси
67
1
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО НИНОВА И РАДЕВ СА ПРОТИВ БОРИСОВ КАТО ТОЙ ГАРАНТИРА РУСКИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ИНТЕРЕСИ В ЕВРОПА ЧРЕЗ СТРОЕЖА НА БАЛКАНСКИ ПОТОК!!!!!????НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ....:(
66
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до анонимен 57Точно така ! Комунисти , сър ! Някои от тях даже имат кюлчета в чекмеджето !
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧИ ДА СЕ ЗАНИМАВА С АКТУАЛНИТЕ ЗА ОБЩЕСТВОТО НЕЩА ЗАЩОТО ТОВА ДОРИ И ДА Е ВАЖНО КОЛКО ДА Е ВАЖНО КАТО НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ НА ГЕРБ ЕДИН ВИД ЗА ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО НА ХОРАТА А ИМА ПРОТЕСТИ ..
64
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До нострадамус Ако тя е алчна какво да кажем за останалите лица във властта със шкафчетата и прочие кюлчета и разни неща.
63
3
 
14
 
! Отговори
нострадамус преди 3 години
Тази алчна не трябва в никакъв случай да бъде допусната до власта.
62
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарката се справи с демографската криза,сега са наред и водните ресурси. Че ,кой го интересува какво предлагаш *** чавко ***.
61
3
 
16
 
! Отговори
Ясно преди 3 години
Всички ВЕЦ са на твои хора Корни. Точат водата до дупка.
60
4
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До гостТака лиии,аууу колко...интерессно.
59
6
 
5
 
! Отговори
гост преди 3 години
Акъл от еврейски случини на Цорос не щем. Заради това същество ще се разцепи партията. Това, че Нинова подкрепя Толупа е вече очевадно. *** еврейски.
58
2
 
25
 
! Отговори
Док преди 3 години
Чула каката, че от хидроинженерство се забогатява, па решила и тя да се пробва. Сериозно, и ти ли ***, булка, реши хидроинженер да ставаш?!
57
1
 
27
 
! Отговори
Свободна тв преди 3 години
Кака корнелия сега ще пълни язовирите ли? Мале за страх е тази жена! Интерсно на кой ще заповяда да завали? На симов може би?