По време на пандемията, ръст на ипотеките у нас

За българина недвижимият имот е най-сигурната инвестиция
5 окт 2020 07:20, Петя Славова
25
По време на пандемията, ръст на ипотеките у нас
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Към края на септември имаме ръст на търсенето на ипотечни кредити спрямо миналата година. Хората, които имат спестени пари, предпочитат да ги вложат в жилище. Други вече не искат да живеят под наем. За българина недвижимият имот е най-сигурната инвестиция". Това заяви пред Нова тв кредитния анализатор Тихомир Тошев.

Още по темата

Хората от засегнатите сектори обаче се изтеглиха от кредитния пазар. Говорим за хотелиери, ресторантьори. Те предпочитат да не задлъжняват в този период. От другите сектори обаче забелязваме засилен интерес към кредитирането", поясни специалистът. 

По думите му трябва внимателно да обмислим дали да изтеглим кредит. Важно е да преценим дали икономическата криза има вероятност да се отрази на доходите ни. Безработицата расте в ЕС. Ако сме в сигурен сектор, няма проблем да изтеглим кредит. България остава една от страните с едни от най-ниските лихви", поясни Тошев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
45
 
! Отговори
Юруш на маслините преди 3 години
Айдееее, юруш на маслинитееее, продължавате с платените статии, излезте от "съвършения свят на София" и вижте как реално живеят хората в страната, и че всеки гледа как да свърже двата края, никой нито му е до заеми, нито гявол, но ..... Вие трябва да рекламирате, защото от това се издържате, това го разбираме всички, сполай ви!