Болницата в Каварна - застрашена от фалит

Местната власт обвинява за това бившия управител
6 окт 2020 09:53, Петя Славова
14
Болницата в Каварна - застрашена от фалит
Снимка: Кадър, Нова тв

Болницата в Каварна e застрашена от фалит. За това сигнализират за пореден път от Общината в града. Причината е лошото финансово състояние на лечебното заведение и натрупаните задължения от близо 700 хил. лв.

Местната власт обвинява за това бившият управител на болницата и настоящ депутат от БСП Десислав Тасков, който пък отрече да е виновен за състоянието на лечебното заведение.

Въпреки, че служителите на болницата в Каварна са започнали да получават заплатите си, финансовото състояние на лечебното заведение остава критично.

"В момента болницата не е в клинична смърт, но категорично не е и извън опасност. По времето на управлението на д-р Тасков липсва всякаква и адекватна организация и ред по отношение на разходваните средства в бюджета", казва пред Нова тв председателят на ОС Каварна Йордан Стоянов.

Кметът на Каварна Елена Балтаджиева разказва, че преди управлението на д-р Тасков задълженията на лечебното заведение са били около 136 хил. лева. „Когато той идва те достигат до 435 хил. лева. Само за няколко години загубите на МБАЛ Каварна възлизат на 678 338 лева.

Според направения одит са установени и още нарушения.

"Д-р Тасков е подписал около 142 договора еднолично, без подпис на счетоводител, което си е напълно в нарушение на закона за финансовото управление и контрол", допълва Балтаджиева.

Тасков определя нападките срещу него като клевети и е категоричен, че  ще потърси правата си в съда. От общината в Каварна обаче също са категорични.

"Одиторският доклад много добре доказва, че по времето на управлението на д-р Тасков задълженията на болницата нарастват с 300%", добавя Стоянов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Каварнаболницафалит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичкото нар представител е такова крие се зад имунитета да не го разследват и окошарят от оранжеви до червени всичкото е едно и също
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не да ми се изнасят некакви статистики това за д-р Тасков е известно дайте документите в съда свалете му имунитета и съдът да се произнесе ако докажат че управлението му провал да напусне и парламента А иначе е след дъжд качулка и на него не му пука
11
0
 
1
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 3 години
Ние от най-големия Исторически парк в света до Варна строим с наши пари модерна болница в село Неофит Рилски! След 5 години това село ще стане град, вече десетки немци и англичани се заселват. Селото ни беше обявено за най-доброто в България за 2019 година!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закривай! Само софия варна пловдив болници останалите да емигрират в германия!
9
0
 
0
 
! Отговори
Абе ако ковид удари преди 3 години
Каварна думите на очилаткото, че имат легла къде ще си ги завре според вас?Оставка
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНха-ха, по времето на Борисов се пръкнаха много нови лечебни заведения. как частните могат да се финансират, а държавните НЕ. И двата сектора лапат, но държавните се уливат отвсякъде или им липсват кадърни финансисти и счетоводители, или директора си е сложил много висока заплата
7
2
 
1
 
! Отговори
ТУРЧИНЬ преди 3 години
Слава на Бойко и ПП ГРОБ! Заедно можем повече ( да крадем ) муахахаха
6
3
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
МЕСТНАТА ВЛАСТ ОТ ГЕРБ ЗНАЕ САМО ДА ОБВИНЯВА!!!А ТОВА, ЧЕ БОРИСОВ ФАЛИРА БОЛНИЦИТЕ ВСИЧКИ ГО ЗНАЯТ!!!
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закривай!
4
0
 
1
 
! Отговори
бай Илия преди 3 години
До запознатНапълно си прав. Вина има и бившата кметица , която си беше и любовница на Краси Янков
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторе Каварна се намира в онласт Добрич и ако ги карат някъде то това е там а не във Варна. Отделно ако няма болноца в Каварна то всичко североизточно от Балчик трябва да се пренасочва към Добрич, Балчик или Варна... Колко мислите че могат да издържат пътуването и колко ще издържат на натоварването лекарите?
2
1
 
4
 
! Отговори
запознат преди 3 години
Авторът на статията да спре да се води по акъла на Красимир Янков, защото именно заради него стигнаха нещата до там, а не заради Тасков, който много свестен човек.А тази Балтаджиева да вземе и да се ограмоти и да не се излага с кухи изказвания.
1
1
 
3
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 3 години
Една зле работеща недофинансирана болница е по-опасна за здравето отколкото ако няма болница. Тогава хората ще отидат в някоя работеща болница.В Каварна да инвестират в спешен център и хеликоптер, който да кара спешните случаи във Варна. Ще бъде много по-евтино и по добре за здравено на населението.