Започва делото срещу задържания за убийството на Андреа от Галиче

Убийството беше извършено на 11 януари тази година
7 окт 2020 09:02, Ния Христова
2
Започва делото срещу задържания за убийството на Андреа от Галиче
Снимка: Pixabay
Делото за убийството на 18-годишната Андреа от Галиче запчва. Убийството беше извършено на 11 януари от непълнолетния тогава Аксел Олеков. Посред нощ той се вмъкнал в къщата на жертвата, пребил я, изнасилил я и я убил. Накрая откраднал пари от къщата и си тръгнал.  Сега е подсъдим по 4 текста на Наказателния кодекс, пишат от Нова ТВ.
 
Според експертизата Аксел е съзнавал деянията си и е могъл да се контролира въпреки, че е бил непълнолетен. Още на разпоредителното заседание обаче стана ясно, че по текстовете, по които е подведен убиецът може да бъде осъден едва на 12 или на 18 години затвор. Близките на момичето ще излязат днес на мълчалив протест пред сградата на съда във Враца.
Още по темата
 
"Ход на делото беше даден преди убиецът на детето ми да навърши пълнолетие. Можеше да се изчака, за да има справедливост. Адвокат Марковски поиска най-тежкото наказание. Казали му, че няма доказателства", сподели бащата на убитата Андреа - Асен Симеонов.
 
Той сподели, че няма сила да влезе в съдебната зала.
 
"Не се чувствам добре. Няма да издържа да се срещна очи в очи с човека, убил детето ми. Всичко ми напомня за детето, не мога да живея в тази къща. В момента живея при сестра ми. Животът на приятеля на Андреа също е съсипан. Той ми сподели, че мечтае да умре, за да отиде при Анди. Брат й още пие хапчета, за да се съвземе", каза още бащата на убитото момиче.

2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Е когато преди 9 месеца
Ценко Чоков беше кмет на Галиче, такива неща не се случваха между кафевите
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
11.1.2020 (двойката пак е 11-ка) - това изобщо не е ритуално убийство, няма проблем