Бум на новозаразени с коронавирус, това трябва ли да ни стресне?

Вирусът продължава да се държи странно, обяснява проф. Петров
8 окт 2020 09:48, Петя Славова
44

Бум на заразени с COVID-19 втори ден, а личните лекари ще издават направления за PCR тестове на пациенти със съмнения за коронавирус.
Още по темата

"Прогнозата засега е възходяща, това трябва да ни стресне. Не бих казал, че има промяна в поведението на вируса на база на нашия ежедневен опит. Той продължава да се държи странно. Поразява много тежко дихателната система, микроциркулацията. Лекуваме процесите, които настъпват като нарушения и не можем да се похвалим с много добри резултати и процесът на тези, които загиват е висок", коментира бившият здравен министър и началник на клиниката по анестезиология и интензивно лечение ВМА - проф. Николай Петров в "България сутрин".

По думите му процентът на тези, които боледуват тежко и загиват, продължава да бъде висок.

"Наблюдава се и една мобилизация сред населението да си постави противогрипни ваксини, което е добра идея. Това поне ще елиминира едната причина за симптомите", посочи лекарят пред Bulgaria ON AIR.

Специалистът допълни, че за лечението на пациенти с коронавирус няма ясни медикаменти нито у нас, нито по света и се използва цялата гама от медикаменти.

Бившият здравен министър отбеляза, че ръководителите на големите болници в страната периодично се срещат и вече започват да губят търпение, защото не постигат желаните резултати.

Математикът от Националния оперативен щаб (НОЩ) проф. Николай Витанов прогнозира втора вълна на COVID-19 през ноември.

"Поддържаме максимална степен на готовност и така сме планирали нещата, че трябва да издържим. Нямаме друг избор", заяви проф. Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бум ама не е достатъчен да се вземат мерки явно планът им да се унищожат по голям процент от пендионерите още не е изпълнен Пенсионерите са жилави не се дават
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В другите страни смъртността отдавна намаля и то значително, както винаги у нас, нашите лекари или не са чули или не са разбрали или пък не им пука за пациента по стар обичай
39
1
 
3
 
! Отговори
Швестер Велко преди 3 години
Ей , ***'му стара, как само лъжат... Да идват тировете и шестата вълна! Не моем да траем от нетърпение....Цццц
38
4
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 години
''Бум на новозаразени с коронавирус, това трябва ли да ни стресне?''Ами отговорът е много ***: ако си ковид'иот не само ще се стреснеш от този ''бум'' ами и ще се парализираш от стрес и пак ще се скриеш под леглото, откъдето ще квичиш, няма вирус и всичко е измама, а ако си нормален човек с нормално самостоятелно и независимо мислене ще пропуснеш този ''бум'' между двете си уши и ще продължиш да живееш нормален живот взимайки разумни предпазни мерки!
37
8
 
4
 
! Отговори
7 преди 3 години
Надуват бройката до небесата! Заповядано им е отгоре да мъчат народа!
36
6
 
2
 
! Отговори
славянин преди 3 години
''Бум на новозаразени с коронавирус, това трябва ли да ни стресне?''Ами отговорът е много ***: ако си короназомби не само ще се стреснеш от този ''бум'' ами и ще се парализираш от стрес, а ако си нормален човек с нормално самостоятелно и независимо мислене ще пропуснеш този ''бум'' между двете си уши и ще продължиш да живееш нормален живот!
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което се чудя е дали тези сами си вярват? Кой знае, може и да са се самоубедили. Една лъжа повторена 1000 пъти....
34
4
 
0
 
! Отговори
до 32 от славянин преди 3 години
Най-добрият пример за неадекватна имунна система е тази на болните от автоимунни заболявания, техните имунни системи са станали толкова неадекватни, че атакуват собствените си органи и тъкани и ги унищожават, понеже са загубили способността да различават свой от чужд протеин! Но за да стигнеш до такава неадекватна имунна система, трябва даста да си се отклонил от Природните и Космически закони и резултатът от това критично отклонение е в случая крайно неадекватната имунна система!
33
0
 
2
 
! Отговори
до 32 от славянин преди 3 години
''не се радвай на имунната си система, доста от смъртните са по причина силна имунна реакция, така че успокой ентусиазма.''Доста от случаите са в резултат са на неадекватна имунна раекция, а не на силна имунна система, човешкият организъм ако не му пречиш с противоестествен живот има колосални възможности, имам вече предостатъчен личен 27-годишен опит по въпроса, така че тази тези за ''проблематичната силна'' имунна система пробвай да ги пробуташ на някой друг!
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До само минавамДе ще е чувал този де.бил за някой си Флеминг?!!! Де го търсиш ти Сатанато?
31
3
 
4
 
! Отговори
до славянин преди 3 години
не се радвай на имунната си система, доста от смъртните са по причина силна имунна реакция, така че успокой ентусиазма.
30
10
 
2
 
! Отговори
до 20 от славянин преди 3 години
''Забравяш едно: по-точният израз е някои ще проболедуват леко КВ, други няма да имат симпоми на заболяване, но те са БОЛЕСТОНОСИТЕЛИ и ще заразят хората с по-слаба имунна система.''Проблемът на хората със слаба имунна система е техен, не мой, аз моята имунна система я поддържам ежедневно и нямам никакво нито желание, нито намерение да живея като затворник и роб заради тези със слабите имунни системи!
29
4
 
6
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Новооткритите не са новозаразени, патологичните лъжци и манипулатори продължават с лъжите и манипулациите си!
28
6
 
3
 
! Отговори
само минавам преди 3 години
До Сата НАТОАбе мухъл, знаеш ли какво нещо са открили от мухъла
27
1
 
1
 
! Отговори
до 27 от Тръмп преди 3 години
Айде бе! Мен само Мелания може да ме контролира
26
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвайте на изнесените данни. Всичко е стъкмистика! Яжте, пийте, забавлявайте се и си носете новите дрехи!Не се страхувайте, лъжат за да ни плашат и контролират!
25
4
 
17
 
! Отговори
до13 преди 3 години
и какво му е силното на българския ген - ние сме страна с една от най-високите смъртности спрямо заразени. Виж ако кажеш че сме страната с най-големия непокизъм - тогава да.
24
14
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Колкото повече носите маска, толкова повече ще ви се *** бават добовете. Ако маската беше полезна, белодробните заболявания нямаше да се лекуват с чист въздух, а щяха да ви затварят във влажно мазе, пълно със стари миризливи парцали.
23
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не слагат маски,трупат се на групички ,нямат никаква хигиена.Ако носят маски то маските са през гушата или на челото.До край убедени че всичко е измама и вирусът е измислица.Неграмотни,прости и самовлюбени."Ти нали си си нахлупил намордника до челото и ще живееш 200 години, какво те брига за простите и неграмотни...
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички отговорни за това престъпление срещу човечеството някога ще си платят с лихвите!ВЕрвайте ми!!!