Пловдивчани протестират срещу кучешка площадка

Жителите от блок се оплакват от постоянния шум
8 окт 2020 09:25, Ния Христова
91
Пловдивчани протестират срещу кучешка площадка
Снимка: Pixabay
Граждани от Пловдив недоволстват заради градинка за разходка на домашни кучета, която се намира в междублоко пространство, предаде bTV.
 
Хора от блоковете се оплакват от постоянен шум от кучешки лай и замърсяване. 
 
Вече дори са организирали подписка за премахване на кучешката площадка и са изпратили в общината. До момента са успяли да съберат 81 подписа.
 
Собствениците на кучета обаче са на друго мнение и настояват градинката да остане, защото няма къде да разхождат любимците си. 
 
От общината са дали предложение през нощните часове площадката да се заключва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
3
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Градовете са създадени от хора за хора. Аз от моите данъци не искам да плащам за кучешки площадки. Нито да газя кучешки ***, заради мърляви стопани. Кучета, котки, змии, хамстери и други животни, който иска да си гледа вкъщи или да хваща гората, там е за животни или на село в двора. Обаче този спор само у нас се води между гражданите, в цяла Европа има правила и глоби.
63
1
 
8
 
! Отговори
Гост преди 3 години
За това на хората все по-често им се пращат болести, природни катаклизми и прочие. Но хората не се осъзнават те са безгранично зли заблудени в собствената си арогантност. Същество толкова зло което иска само то да властва и не зачита нищо живо. За това човечеството ще бъде заличено от лицето на земята. Жестоки, зли, покварени, подли и т.н.
62
2
 
4
 
! Отговори
До 50 преди 3 години
Само един психично болен човек може да каже, че да учиш на любов и състрадание е провал в живота. Ти си провал и го пиша не с цел убида. От сърце ми е жал за такива като теб. Такива като теб са нещастни хора.
61
1
 
6
 
! Отговори
А защо... преди 3 години
Никой не казва нищо за истеричните дечица които очевидно имат ментални проблеми. Защото не е нормално да се скупчват на едно място ето така и да се дерат ама дерат така сякаш някой буквално е хванал нож и ги дере на живо както правят двукраките с някои животинки. И това наистина по цял ден. И ти не можеш и да си помислиш уморен да легнеш да подремнеш м/у 2-ва и 4 часа. Защото нали са човешки деца как... Значи само двукраките могат да са шумни до безобразие?
60
3
 
15
 
! Отговори
С. преди 3 години
И на мен кучетата не са ми любимите животни. И аз смятам че миришат зле, особено ако са в тесен апартамент. И се страхувам от тях, и определено препочитам тихи и чистички котки пред тях. Но никога не би ми хрумнало да правя петиция защото някой иска да си разхожда кучето пред блока ми. Или да ме е гнус. Софийския градски транспорт е къде-къде по мръсен и гнусен. Това да живееш в мърлява панелка, да носиш евтини китайски ***, да се храниш с боклучава храна но да имаш проблем с кучешки лай....
59
6
 
6
 
! Отговори
С. преди 3 години
Хората които толкова мразят животните и напълно натурални неща като лай, мяукане, не дай си боже пикаене, мучене, тичане, играене и прочее имат някакви ментални проблеми. Не е нормално да си толкова чувствителен или пък такъв чистофейник освен ако не си отраснал в Бъкингамския дворец. Бог да опази всички живеещи в близост до истерични лелки за които е повод за гордост факта е че ненавиждат всичко що идва от природата и сигурно целите им кафеникаво-пожълтели соц апартаменти са застлани с найлон.
58
3
 
6
 
! Отговори
До №22 преди 3 години
До Не!Моето бяло, традиционно семейство има 2 деца, любимци не, чак пък и задължително. Добичето страда затворено, изнервя се, лае, мяучи, цапа. Гледам котките на някои комшии, все висят по первазите и блеят в птички, мухи и пр. Нямам против животните, но не и в апартамент. Ако имах къща с двор бих позволила някакво добиче.
57
2
 
1
 
! Отговори
давам съвет преди 3 години
До чакам съветПозвънете на звънеца. Нямате ли телефон на тези хора? Домоуправителите със сигурност имат координати на всички.
56
1
 
3
 
! Отговори
от село съм преди 3 години
Живея на село. Комшията има два-три мъника, нещо като пинчери. По цяла нощ не млъкват. През деня - също. Тичат по улицата и лаят. Много са досадни, ама човека си ги харесва
55
2
 
11
 
! Отговори
Животът е шумен преди 3 години
И деца имам-2 броя, и домашен любимец имам-котка. Никой от тях не пищи, лае или мяучи. Дресирани са :РНо непрекъснато слушам истерясали деца, кучета, и дори майки пред блока. Под прозорците ми има детска площадка. Не ми е приятно, но...какво да се прави!И по селата не е рай - или е пълно мъртвило - като в Чернобил, или ако има съседи - пак кучета, петли, патки, трактори, някой си реже дърва за зимата :) Идилия :)Има ли живот - има и шум !!!А по аптеките продават тапи за уши. Обожавам ги :)
54
0
 
5
 
! Отговори
чакам съвет преди 3 години
От ранна сутрин от съседния апартамент кучето лае и вие тревожно, как да помогна.
53
8
 
9
 
! Отговори
88 преди 3 години
И аз не понасям деца и неприятните им писъци, но като живееш в град е нормално да има шум.. ако не в гората на спокойствие!
52
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсурдно е да гледаш куче в градска среда. Първо - супер егоистично е - кучето се мъчи, висейки по цял ден заключено в апартамент, чакащо собственика си да го разходи за 30 минути. Второ - собствениците масово не чистят след кучетата си и гражданите буквално ходят по ***. Трето - повечето са отвързани, а хората няма как да знаят нрава на всяко куче, което срещнат. Който има къща и двор, да си го гледа там. По-добре е и за кучето, и за обществото.
51
4
 
6
 
! Отговори
Кучкар преди 3 години
Какви *** има... Ако учиш дете на любов му проваляш животи.. О, боже. Доколкото за кучетата аз имам такова и всичко е въпрос на възпитание(както на животното така и мое), моето не лае и си събирам след него. Не ни слагайте под общ знаменател моля. На мен не ми е приятно да си събирам след кучето все едно съм в минно поле. Глоби трябват и може би закони първо да покриеш даден критерии и след това да гледаш куче.
50
10
 
16
 
! Отговори
Краси преди 3 години
В блока в ,който живея нещастници едва преживяващи гледат кучета и цял ден разкарват асансьора за да ги разхождат.
49
3
 
4
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 3 години
А пък тук в Норге не чувам *** да джафка....щото службите дебнатАе поздрави от Норге
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 51, ние просто сме една селска държава, с 90% селско население.Няма оправия.
47
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучкарството е вид психично разстройство, което в крайната си фаза се характеризира с пълна антисоциализация и агресивна ненавист към другите човешки същества.
46
8
 
10
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 3 години
До Анонимен 51А във Швейцария им махат на мастиите гласните струни оперативно и няма да чуеш къорав пес да лае,е с изключение на чужденци от Германия дошли за кратко в Швайц
45
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живея до подобна градинка.. Не ме дразнят животинките, не ме дразни и събирането на хората там, не ме дразни и че цигарите които пушат ми влизат през прозореца(това последното не винаги), най ме дразни това, че отивайки до градинката оставят питомците си да се изхождат по тротоара и да препикават всяко стълбище или колче забито да не се паркират коли. Аз не ходя да се облекчавам пред вашите врати, моля не го правете и вие!