Вирусът настъпва, а много общински болници нямат интензивни структури

Кадровият проблем е сериозен, обясни д-р Неделчо Тотев
50

Натискът върху здравната система се засилва - от последните дни е ясно, че броят на хората с COVID-19, настанени в лечебни заведения, и онези, стигнали до интензивно отделение, се увеличава. Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов е категоричен - здравната система е обезпечена, но това не променя тревожната статистика.

Още по темата
"И при нас се забелязва увеличаване на бройката на хората, които изследваме с бързи тестове и са позитивни. Голяма част от общинските болници не разполагат с интензивни структури. Леглата, които се броят, са леглата на вътрешните ни отделения. На тези легла бихме могли да настаним пациенти с Ковид-19, ако се стигне до т.нар. трета фаза", каза председателят на Сдружението на общинските болници д-р Неделчо Тотев в ефира на "България сутрин".

По думите му, откакто е обявено извънредното положение, пациентопотокът рязко е спаднал в общинските болници.

"Предстои нещо много сериозно, започват да настъпват и вирусните заболявания. Кадровият проблем е сериозен. Единственият изход е тези лекари, с които разполагаме, да бъдат съхранени. Отново има намаляване на пациентопотока. Недостигът във финансовите постъпления продължава и зимата ще бъде трудна", отбеляза д-р Тотев.

Той коментира и приетите от парламента промени в Закона за лечебните заведения, според които управителите на болници няма да могат да имат трудов договор за лекуващи лекари.

"Няма управител на общинска болница, който да е лекар и да не работи по специалността си. Това, което беше прието преди седмица-две, ни изправя на нокти. Дилемата пред нас е дали да останем администратори", подчерта председателят на Сдружението на общинските болници в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
В мебелните преди 3 години
има много легла.
35
0
 
0
 
! Отговори
Скоро преди 3 години
Ще ни лекуват студенти и стажанти.
34
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 3 години
слагайте вонните русенски легла в арена армеец и носете труповете там! такава ни е дръжавата и политиката = изпаднал соц клозет , без морал и морално остарял. на хората им дай само чалга, ракия и цигари, мама и тате ги хранят до гроб, апартаменти наследствени, живец за прогрес = 0.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О да ! Вирусът настъпва......чувате ли го как тежко ходи? Пазете се ,стойте си в къщи и слушкайте какво ви казват добрите чичковци от НОЩ. Те са там за да ви помагат да се осъзнаете и да не мислите сами,те трябва да мислят вместо вас!
32
0
 
2
 
! Отговори
Чичо Митко преди 3 години
До БетерщинаБраво за коментара. Истината е неприятна и затова не се коменира. Легла има, но кадри няма. Те си го казаха...Ще се лекуваме вкъщи.
31
0
 
3
 
! Отговори
Бетерщина преди 3 години
В едната статия пишете, че няма затягане на мерки, защото взичко е под контрол, аджеба всичко е точно бате, бате. НО в другата статия, буквално минути по-къдно, пишете как вирусът настъпва и нямало легла в интензивните. Преглед на печата правите ли, за балъци ли ни взехте...спорно е вече...и смешно!
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Българин с мнение Тук е пълно с ментата като тебе
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не им трябват. Никакви интензивни, никакви ваксини, никаква помощ от бялата мафия за антиваксъри и други седесари.Само хималайски соли, етерични масла и слънце.
28
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Общинските болници са зле от години, не от вчера! Да резнат парите на частните болници и да дофинансират общинските! И да чуем кой ще се ожали пръв!
27
0
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
До АнонименС какво да се подготвят болниците, като няма пари и кадри? Вие внасяте ли си чинни осигуровките? Над 1.5 ,лн. не го правят.... А лекарите в чужбина...
26
1
 
4
 
! Отговори
Българин с мнение преди 3 години
Тук пишат основно Дечковци и Илитерати, хал хабер си нямащи от това заболяване. Тези хора ви убеждават, че "вирОс" няма, но ако им дойде до главата, първи ще звъннат на лекаря. Ето затова има ръст в болниците, пълнят се с "прогледнали". Иначе как според вас, невярващ във вируса човек, ще отиде в болница да го лекува? Някакво божие прозврение, ще да е получил....
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И се започва обработка на евродебилите за нова катантина!
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Невероятно е как има още хора които мислят че ковид е грипен вирус....
23
3
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КОЛКОТО И ДА СТРАДА НАСЕЛЕНИЕТО МУ Е МНОГО МАЛКО ЩОМ ПРЕИЗБРА БОЙКО БОРИСОВ ОТНОВО !!!
22
9
 
4
 
! Отговори
Лудия доцент преди 3 години
Какви интензивни за леко грипче бе? Я си пийте чайчето и парацатемолчето и не се страхувайте. Болниците са пълни със уплашени хора. Маските не помагат. Много ме е грижа за сухите съчки. Ковид изчезва през юни 2020. Аз съм нормален, а не психопат. Не взимам пари от политически кръгове. Няма да се кандидатирам за парламента.
21
2
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
НАЛИ МИ СЕ СМЕЕХТЕ ЗА ЛЕГЛАТА?? КАТО ВИ "ПЕЕ РАДИОТО' ЩЕ ГО СЛУШАТЕ!
20
1
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Преди седмица спорих тука с един двама за леглата-СЕГА ВИДЯХТЕ ЛИ ЧЕ НЯМА ЛЕГЛА? ЗА БУРГАС Е СМЕШНО ДА СА 50 ЛЕГЛА?/ А МАЛКИТЕ ГРАДЧЕТА ЩЕ СА ПО 10-15 ЛЕГЛА!!
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе нали всичко беше ок и дамо 10% Бг яха заетите легла. Сега друга песен.На най простите им станс ясно че след 15 септември вируса литна с пълна сила. Нито чужденци има в Бг, нито гастарбайтери са се върнали, нищо освен отваряне на училищата не се е променило. И вируса е същия не е мутирал в двойно по заразен. Извода затворете училищата има си онлайн платформи. Това е тип Чернобилски геницид.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами къде спаха цяла година многото общински болници, че не се подготвиха?
17
3
 
15
 
! Отговори
dddd преди 3 години
Настъпвал.. досега къде беше вирусЪТ. Писна ми, от лятото се виждаше че този "пик" е подготвен.