7-месечно бебе в Смолянско е заразено с COVID-19

Родителите му също са дали положителни проби за вируса
9 окт 2020 14:55, Ния Христова
6
7-месечно бебе в Смолянско е заразено с COVID-19
Снимка: Pixabay
Бебе на 7 месеца е сред новозаразените с COVID-19 в Смолянска област, които общо са 9, съобщават от РЗИ-Смолян, цитирани от БНР. 
 
Бебето е клинично здраво. Родителите му също са дали положителен резултат за короновирус. Цялото семейство е без оплаквания и е поставено под карантина и наблюдение в дома. 
 
Извършва се епидемиологично проучване за установяване на контактните лица на семейството и предприемане на противоепидемични мерки.
 
Други осем души - четири жени и четирима мъже също са сред новозаразените в Смолянско за последното денонощие. Те са на възраст от 27 до 64 години и са от общините Златоград – 5, Неделино – 3 и Борино - 1. 
 
Двама от тях са хоспитализирани в МБАЛ-Златоград. Останалите са поставени под 14-дневна изолация. Повечето са без изразени симптоми. Двама от установените в община Неделино живеят и работят в София.
 
Петима от новите заразени са контактни на вече потвърден случай, повечето в семейството, включително и бебето, уточняват от здравната инспекция в Смолян. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
До “сина” преди 3 години
Ами не, не е винаги положителен. Тествах се, заради хрема и главоболие, но се оказа отрицателен.
5
1
 
2
 
! Отговори
славянин преди 3 години
За кой ли пореден път да попитам: що за ид.от трябва да си доброволно да отидеш да ти бъркат в носа и гърлото, за да те изкарат ковид-позитивен!? Защото никой не може да те задължи да се тестваш, това е концерт по желание!
4
1
 
1
 
! Отговори
сина преди 3 години
До 3 - май и от каквото да си болен пак писиара ще е положителен. Лека хрема да имаш - теста за коронавирус ще е положителна, си мисля. И така ставва една голяма манипулация в световен мащаб.А защо са тествани - никой не знае, вероятно са пътували или идват от чужбина.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питам, може би за хиляден път от началото на тази медийна и полотическа манипулация - Каква е причината да бъдат тествани здрави, безимптомни хора, в случая и бебе?
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един вид болни са, ама са здрави. Голямата новина - голямото нещо! Великани сте!
1
7
 
6
 
! Отговори
офф преди 3 години
Оф побъркахте ли се вече? И на здравото бебе ли бъркахте в нослето? Убийци, не доктори!