Пожар изпепели 3 ромски къщи във Велинград

Изгоряла е битова и домакинска техника
12 окт 2020 12:30, Ния Христова
16
Пожар изпепели 3 ромски къщи във Велинград
Снимка: Pixabay
Пожар е изпепелил част от покривните конструкции на 3 жилищни постройки в ромския квартал "Анезица" във Велинград.
 
Въпреки бързата намеса на пожарникарите пламъците са унищожили битова и домакинска техника. Стените на къщите също са опустошени. 
 
Снощи около 22:40 часа е бил подаден сигнал за пожара в РСПБЗН-Велинград. На място са били изпратени дежурната смяна огнеборци с два противопожарни автомобила. 
 
Огънят е бил изгасен. Пламъците са засегнали три къщи. Все още се изясняват размерът на щетите, както и причината за възникването на инцидента.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
6
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Причината за пожара е, че ромите са си набрали дърва и се отопляват с открит огън вкъщи, което е причинило и пожара. Нормална печка няма да предизвика пожар.
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой българин държавата му дава дом при пожар?Тия още малко ще ни изместят и от собствените ни жилища.Държавата да спре да ги спонсорира,защото и без това много сме и набрали.
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тия роми нещо много често започнаха да си палят къщите(бараките).Явно се научиха държавата да им осигурява по-хубави жилища и затова така нахитряха.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се направи проверката за къщите има ли издаден акт 16, дали са свързани легално с електричество и колко души се водят с постоянен адрес на мястото. При установяване на нередности, да се пристъпи към надлежните процедури.
1
1
 
24
 
! Отговори
Асан преди 3 години
До това води безконтролното горене на кабели