Положителните проби в дом "Качулка" край Сливен станаха 54

Новото огнище пламна в дом за хора с увреждания в Сливен
12 окт 2020 15:00, Красимир Ангелов
7

Пламна ново огнище на COVID-19 в страната - дом за хора с ментални увреждания в Сливен. До момента в дом "Качулка" положителните проби са 54. 42 от от тях са от персонала – медицински лица и санитари.

Още по темата
В момента в дома е останала само една медицинска сестра, която не е болна и се грижи за всички настанени. Не се предвижда да се търси допълнително персонал. Засега само един от заразените е приет в болница.

"Предстои изследване на потребителите в селище "Качулка". Надявам се да нямаме увеличаване на случаите. Състоянието на хората, които до момента са положителни, е задоволително", каза зам.-кметът на община Сливен Пепа Чиликова пред Bulgaria ON AIR.

12 от заразените настанени в дом "Качулка" са в домашна изолация. Лечението им се осъществява от личните им лекари. Настанените в центъра живеят на апартаментен принцип и контактите им един с друг са ограничени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
Баце обаче не е казвал че е телепат. Като не му поискат, няма как да даде.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 54 човека само един е в болница.... шок и ужас!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек от персонала е споделил с тв. екипа, че нямат защитни средства. А Баце каза, че сме производители на екипировка и ще подарим на нашите "приятели" от северна македония
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Качулка не е ли в област Кърджали
3
1
 
5
 
! Отговори
Притеснен преди 3 години
Сега питайте др. Първанова и доц. Мангъров, какво да правим. Нали това беше идеята, всички да се заразим? А кой ще ги обслужва? Очаквам Мангъров и Първанова, вкупов да отидат доброволци. Те имат много голяма вина, за създалата се ситуация!
2
0
 
0
 
! Отговори
кво преди 3 години
"В момента в дома е останала само една медицинска сестра, която не е болна и се грижи за всички настанени."Как така един човек се грижи за всички болни?
1
1
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Мангъров и мангърчетата харесват ТОВА!