Д-р Симидчиев: Българите не спазват мерките!

Това била причината за високия брой новозаразени с коронавирус
13 окт 2020 10:45, Петя Славова
63

587 новозаразени и 23-ма починали с коронавирус за денонощието у нас. На какво се дължи големият ръст в броя на заразените и починалите?

"Причината винаги е комплексна. Това е изцяло в резултат на поведението на хората и мерките, които се спазват или не се спазват. Ръстът на цифрите показва, че вирусът може да се разпространява доста безпрепятствено, защото не се спазва дистанцията и носенето на предпазни средства", заяви пулмологът д-р Александър Симидчиев в ефира на "България сутрин".

Още по темата
Според него училищата са една от социалните мрежи, които свързват всички останалите мрежи и това е една от основните причини за разпространението на вируса.

"Рискът от боледуване не е в училищата, но рискът от разпространение е там. Когато учениците се върнат вкъщи - да не общуват много с възрастни хора или хронично болни в домакинството", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Симидчиев се позова на обширен доклад в Канада с първи автор - българин, който излиза със становището, че носенето на маски може да намали до 30% честотата на разпространение на вируса.

"Маските са един от многото компоненти. Категорично няма медицински доказателства за вреда от носене на маска на закрито. Маската се носи, за да бъдем социално отговорни и да пазим другите. Вече има и тестове, с които много по-бързо може да се диагностицира и да бъде управляван пандемичният процес", обясни пулмологът.

Независимо каква маска носим, носенето на маска винаги намалява количеството частици, които може да отделим в околната среда, стана ясно още от думите на д-р Симидчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
4
 
! Отговори
Съсед на Симидчиев преди 3 години
Доц Симидчиев изобщо не слага маска и не си мие ръцете!! Опасен е за околните!!
55
1
 
6
 
! Отговори
до да преди 3 години
да ти светна ,че повечето добри Доктори и Учители са над 60г ! - кадърните млади бягатТа, ако те не оцелеят ,няма кой да ти лекува и обучава децата !силиконките,плеймейтките и барманите ще те лекуват -тъпий дегенерате !
54
5
 
2
 
! Отговори
Да преди 3 години
Според мен трябва да се спре с психозата и дори да има зараза, кой оцелее. Докога ще сме с маски и ще ни говорят глупотевини някакви професори.
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно ковид'иотите ги има не само в България, а по цял свят, вкл. и в Европа, където епидемията отново пламна. На всички нормални хора отдавна стана ясно, че маските помагат, че дистанцията помага, че карантината помага и само ковид'иотите отказват да носят маски и заразяват другите хора.
52
3
 
3
 
! Отговори
до 54 от славянин преди 3 години
Точно, със самовнушение човек може да се саморазболее, може и да се самоубие!
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите не спазват мерките!Ми те европейците нали ги спазват, и като ги спазват, докъде са се докарали? Същия батак е и при тях. Изводът дали е в интелектуалните възможности на медийните активисти, които се надпреварват да размахват пръст и да обвиняват българите, че не спазват мерките?
50
3
 
12
 
! Отговори
Маската на Симидчиев преди 3 години
Поредният медиен фалшив герой, изпълняващ поръчката да всява страх и вина, заедно с Балтов и комиците от Щаба.На всички е ясно, че тези мерки са смехотворни и не помагат на никого, но трябва да се приберат едни пари и властта ще се стиска докрай.
49
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Китай преди векове прилагали следния метод на мъчение. Завързвали очите на човека и го държали в пълна тъмнина, като постоянно му повтаряли, че ще му прережат вените на китките с остър нож. Идвал моментът на наказанието, подлагали му китките и... ги поливали с хладка вода. При допира на водата до кожата, клетникът изпадал в шок или полудявал, вярвайки, че най-страшното е станало и са му прерязали вените.Принципът на ковид-манипулацията, колкото и парадоксално да звучи, е същият.
48
4
 
6
 
! Отговори
славянин преди 3 години
За разлика от българите, които не спазват мерките, законопослушните европейци ги спазват, и какъв е резултата!?
47
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е тая страховита болест, дето на 80% от болните нищо им няма и така и няма да разберат, че са болни, ако не се тестват, 10 % я минават за 2-3 дни като лек грип и едва 1 (един!) процент стигат до необходимост от интензивно лечение...
46
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторче кви мерки бря ,не ходили на море на нашето Черноморие и кво видя там ,кой хотел спазваше с по 1400 човека на ден и повече деца,къде са болните и заразените там?духай супата
45
2
 
11
 
! Отговори
Какъв ръст? преди 3 години
"Ръстът на цифрите показва, че вирусът може да се разпространява доста безпрепятствено, защото не се спазва дистанцията и носенето на предпазни средства"Ръст на цифрите няма. Те са знаци, като буквите, с които съставяме числата и нищо повече. Остава да отгатнем за какво говори? Дали за ръст на броя на заразените, дали за ръст на броя на починалите, дали за ръст на броя на активните случаи, дали за ръст на процентът на положителните тестове, дали за ръст на броя на възстановилите се, дали за ръ
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калинка на ГЕРБ.Цифрите показвали?!
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цифрите нямат ръст. За какво говори този? Ако има нещо да казва, да го казва, а не да плямпа цифрите, цифрите криейки незнанието си зад "цифрите".
42
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доктора иска да каже всъщност че е притеснен, стадото май нещо взе да се усеща за измамата и на докторчето и другите като него съгласили се да сеят страх ще им изстине столчето.
41
1
 
8
 
! Отговори
Неграмотност преди 3 години
Прочетох "Ръстът на цифрите показва" и спрях да чета нататък. Не може човек, който е неграмотен и не знае какво е цифра, да дава акъл. "Цифрите" се използва от хората, които не знаят за какво говорят. Тези, които знаят за какво говорят използват понятие, което ясно показва, за какво говорят. ЦРъстът на цифрите показва,оказвали? Коя от цифрите? 0, 1, 2, или 9? Кои цифри, арабски, римски и т.н.
40
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не носи маска е "бунтар" и е "велик". Само че, яде чесън вечер и не си мие зъбите редовно! Пуши, пие и смърди! Не посещава стоматолог, защото е"велик" и няма пари за такива екстри. Затова на мен маската не ми пречи и я нося плътно над носа!
39
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И с мерки и без мерки - все тая. Убедихме се вече.Българите ли са ви виновни бе? Ами избийте ги тези българи и така няма да има виновни!Като Сталин навремето както е избивал своите.Това ли искате???На кривата ракета и Космосът и пречи!!!
38
2
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До ОнзиНе забравяй - гербер, сорсоид и работещ на НПО. Само "джендер" е много постно :D
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То от теб, кат гледам, ква интелегЕнтност струи, не ме учудва факта, че е пълно с ***, кат теб...Тургай скафандъра и заминавай в мазето и стой там докат премине пандемията... Чи хуа хуа...