"Починал" мъж се събуди в моргата в Сливен

Той вече е имал смъртен акт с диагноза инфаркт
14 окт 2020 18:20, Нели Христова
63
"Починал" мъж се събуди в моргата в Сливен
Снимка: БГНЕС

Мъж на 72 години от Сливен, обявен за мъртъв, се събуди в моргата и в момента се лекува в реанимацията на областната многопрофилна болница "Д-р Иван Селимински". За необичайния случай потвърдиха днес пред "24 часа" от ръководството на болницата.

Мъжът живеел сам в сливенския квартал "Дружба". Близките му били в САЩ, а на тръгване поверили грижите за възрастния човек на свой съсед. Съседът изпълнявал съвестно задълженията си, но в един момент пациентът му престанал да вдига телефона, не отговарял и на позвъняванията на заключената входна врата на апартамента си. Притеснен, съседът вдигнал по тревога полиция, пожарна и Спешна помощ, чийто представители разбили входната врата към 11 часа във вторник. Когато влезли в жилището, открили стопанина му в безпомощно състояние, без признаци на живот. Решили, че е мъртъв и се заели да го подготвят за последния му път, като насрочили погребението за следващия ден. Положили го в ковчег и го пренесли в моргата на болницата, а личен лекар му издал смъртен акт с диагноза инфаркт.

За ужас на санитарите в моргата вечерта мъжът в ковчега, който по една случайност не бил затворен, се размърдал. Болничните служители веднага го измъкнали от ковчега и с носилка го откарали в Спешния център, а към 21,30 часа обявеният за мъртъв вече бил приет за лечение в реанимацията.

"Засега човекът е жив, смъртният му акт бе веднага анулиран", съобщи зам.-директорът на болницата д-р Хрисант Хрисантов. Той предполага, че състоянието на пациента им е заблудило колегите му, тъй като наистина било много тежко - 72-годишният мъж страдал от диабет, имал нисък хемоглобин и други заболявания. Най-вероятно бил изпаднал в диабетна кома, при която болният лесно може да бъде сбъркан с мъртвец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
това ако беше в Япония -щяха да го изследват дали не е извънземен понеже щяха да вярват на 100% на Лекарите че е умрял !!! -Но Тук в БГ "Грешката" е ясна !!
14
1
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
свежо,ама много!!!!..Развеселих се...Тоя случай ми напомни за един подобен от "Ало Ало",за който мислех че е просто "творческа измислица" на авторите.Мосю Алфонс,погребалния,веднъж се оплака:-"Преживях ужас..Един ,за който бях сигурен че е мъртъв ,стана от ковчега и си отиде.Аз седях на масата и обработвах сметката му говорейки на глас,та оня като е чул сумата,е подскочил"....Трагични майтапи,уви.Но на кого му пука?..-Когато на съпругата ми майка й почина,за съжаление твърде млада,аз се оба
13
1
 
40
 
! Отговори
Ацап преди 3 години
Сигурно е дочул колко има да плаща за погребение и се е върнал от мъртвите
12
1
 
38
 
! Отговори
Най-важно преди 3 години
е докторите,които не са могли да различат жив от мъртъв човек,веднага-на часът,на минутата,на секундата да си вземат ПАРИЧКИТЕ по-съответната клинична пътека от здравната каса!!!А докторът,издал смъртният акт,най-добре е да отиде и да си върне дипломата за лекар,защото явно и за санитар не става!!!
11
1
 
36
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Ужас!!! Джипито вече в затвора ли е ??? Ами ако го бяха погребали ???
10
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май тук е някакъв паралелен свят!!"Лекарят" издал см.акт, притежава ли още лекарски права?!?!?Ако "ДА"-ЗАЩО?!?!?!?!?Не мога да си представя УЖАСА на този човек!!А ако беше закован ковчега и човека заровен ЖИВ?!Направо не е истина-направо средновековието!!И няма виновни,нали?!
9
2
 
39
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Боже в каква Държава живеем ?? Боже?? Медицината в БГ "копае дъното"!!!! Добре че "умрелият' няма 7-*** чакра Йога-че те не дишат и са в кома 6 месеца )))) в БГ освен че ще те бият барети у дома -ще те погребът жив,, и ще ти продадът имотите докато мърдаш в ковчега!!
8
4
 
21
 
! Отговори
Нане преди 3 години
*** от престараване към психарите от щаба, не знаят, що прават вече...Живи ора започная да ги пишат умрели от коронката... Ваща...
7
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати медиците , при такива грешки , как човек да е сигурен , че не погребват живи хора изпаднали в подобно състояние :(((
6
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ти таковам и доктора...
5
2
 
16
 
! Отговори
Тиква преди 3 години
Тука е така, Калинка сиди на Бръмбар, Тиквата на Пъпеша, и всеки казва че той най "добрия",Позорници и предатели.
4
3
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Пита ли се някой защо близките му са в щатите?...Тук е пълна мизерия и Бай *** ни управляват и крадат
3
1
 
62
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Добре,че не са му направили аутопсия!
2
4
 
35
 
! Отговори
Адмирал Кузнецов преди 3 години
В цялата държава се назначават некомпетентни служители само на заплати - ЗАПЛТКАДЖИИ ....некадърници
1
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкият човечец, близките му е много важно да са в Щатите....