19 нови с COVID-19 в Русенско, сред тях дете и учителка

Преподавателката е от математическата гимназия в града
15 окт 2020 11:06, Анисия Иванова
4
19 нови с COVID-19 в Русенско, сред тях дете и учителка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Учителка от гимназия и дете от детска градина са сред деветнайсетте нови случая на коронавирус, регистрирани през последното денонощие в Русенско, съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Заразеното шестгодишно дете е от детската градина "Слънце 1". То не е посещавало учебното заведение от шест дни. Контактните деца от групата ще бъдат поставени под 14-дневна карантина. Оказва се, че детето е имало контакт с друг потвърден случай в семейството. Епидемичното проучване продължава.

С коронавирус е диагностицирана и втора учителка от математическата гимназия "Баба Тонка" в Русе. 56-годишната жена е под домашна изолация. Тя е имала контакт с 47-годишната си колежка от гимназията, чиято положителна проба беше съобщена вчера.

От Областния оперативен щаб информират, че 16 от заразените през последното денонощие са от град Русе, а по един има от Борово, Николово и Тръстеник. Осемнайсет души остават под домашна изолация, а един е приет за лечение в болница.

В Русенско активните случаи са общо 110. От тях 31 души са на болнично лечение, а 79 са под домашна изолация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Данчето преди 3 години
Аз съм от с. Плодовитово, няма как да се заразя от Русе.
3
1
 
1
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Аз съм от Русе и откакто започна глобалното активно мероприятие познавам ТОЧНО ЕДИН ЧОВЕК, който го изкараха позитивен за този вирус - една колежка от службата, в началото на юли, която си изкара карантината с минимална симптоматика, толкова е ''страшен и страшнозаразен'' вируса! Та пробутвайте си някъде другаде тези ''ужасяващи'' данни!
2
0
 
1
 
! Отговори
L. преди 3 години
Предполагам по някое време ще се разболее и възрастен човек, и руса жена, и пожарникар...
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безсмислена новина. Такива може да напишете хиляди.