Къде вилнее най-силно коронавируса – Видин, Ловеч и Плевен най-безопасни

Благоевград и Търговище в "червената" зона
15 окт 2020 18:35, Александър Попов
78
Къде вилнее най-силно коронавируса – Видин, Ловеч и Плевен най-безопасни
Снимка: НОЩ
Националният оперативен щаб представи днес карта, която показва кои области на страната са засегнати най-много, като данните са на 14-дневна база.
 
Областите, в зависимост от регистрираните заразени хора, са разпределени в четири зони - зелена, жълта, оранчева и червена.
 
Най-безопасни са Видин, Ловеч и Плевен, където заразените са по-малко от 20 на 100 000 души.
Още по темата
13 области са в жълтата зона, където заболеваемостта е между 20 и 59.9 на 100 000 души. Това са Варна, Враца, Велико Търново, Добрич, Кюстендил, Пазарджик, Перник, Разград, Русе, Силистра, София-област, Хасково и Шумен.
 
В оранжевата зона подадат областите със заболели между 60 и 119.9 на 100 000 души. За 14-дневния период (към 11 октомври) те са 10 – Бургас, Габрово, Кърджали, Монтана, Пловдив, Сливен, Смолян, София-град, Стара Загора, Ямбол.
 
Код "червено" имаме за две области - Благоевград и Търговище, където заболяеомостта е над 120 души на 100 000.
 
Здравният министър проф. Костадин Ангелов днес предупреди да не се пътува до тези области, ако няма спешна причина. Тъй като има вероятност заразата после да се пренесе и в други краища на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
5
 
! Отговори
яве преди 3 години
До Анонименпо-добре не го чакай че ще плачеш после и ще си скубеш косата кво си си пожелал
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До явеАйде де, чакаме го от март
7
11
 
8
 
! Отговори
яве преди 3 години
Дано не го изпитате вие всички невярващи че го има!
6
12
 
23
 
! Отговори
алоооооооо преди 3 години
Хайде затваряйте скапаните кафенета, ресторанти, хотели, училища и подобни места в които вилнее Ковид. Колко новозаразени трябва да станат за да разберете, че без затваряне и мерки няма да стане. Ако много скоро не затворите пак държавата ще си помисля за кого да гласувам, че очевидно на сега управляващите не ви стиска да спасите човешки животи с цената да фалират разни кафенета и подобни дребни бизнеси които и без това с нищо не допринасят в хазната.
5
1
 
8
 
! Отговори
Трол преди 3 години
Доколкото си спомням това е областта в която влезе последно вируса а сега са на първо място в България. Същото се отнася и за България в началото се взеха полумерки, защото докато хората си седяха в къщи, безконтролно връщахме хора от места които бяха наситени с вируса. Сега положението вече е неконтролируемо, няма значение дали ще въведем или не мерки ако имаме по 800 нови на ден, колко ли са реалните бройки.
4
1
 
7
 
! Отговори
и те така преди 3 години
се градове където има много роми !
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-много вилнее в "независимите" медии.
2
10
 
15
 
! Отговори
Аз преди 3 години
В Търговище всеки неглижира ситуацията, управата не прави почти нищо, хората масово не спазват нищо, все е дно са диваци. Виждате глопуста на хората до какво води. Да не забравяме че до преди месец имахме много хора върнали се от чужбина. Основния фактор е нискта кулура на хората и следването на теорри които се разпространяат в социалните мрежи че това е спекулация и е за пари!
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ли са разпространени тези малцинствата на територията?