Водите на р. Русенски Лом отново в цветна гама

Кой я замърсява?
15 окт 2020 22:22, Петя Славова
9
Водите на р. Русенски Лом отново в цветна гама
Снимка: Кадър, Нова тв

За пореден път през последната година и в поредната цветова гама се оцветиха водите на река Русенски Лом. От  тръба в западната промишлена зона на Русе през последните дни изтича вода в сив, бял или жълт цвят.

През последната година е имало няколко сигнала от живущите в квартала. Това, което тревожи хората в последните дни е не само цветът на реката, но и миризмата.

"Става дума за води, които наистина миришат ужасно. Може да се усети дори на улицата, няма и риба", казват пред Нова тв жители на Русе.

Представители на РИОСВ - Русе казват, че опасност за екосистемата няма. Превишения на нормите не били установени. Нямало и сигнали за умряла риба и растителност в зоната.

"Проверките са стартирали преди година. Навсякъде, където е възможно, сме направили проверки. Големите производители имат пречиствателни съоръжения, но това не означава, че те не си позволяват своеволия. Има издадени актове, а проверките продължават", обясни началникът на отдел "Контрол на околната среда" в РИОСВ – Русе – инж. Христо Милков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представители на РИОСВ - Русе казват, че опасност за екосистемата няма. Превишения на нормите не били установени. Нямало и сигнали за умряла риба и растителност в зоната--- ама разбира се, щях да се учудя ако държавата установи нарушител....
5
0
 
8
 
! Отговори
Нав преди 3 години
Изливат нощем, нерегламентирано. Трудно е да РИОСВ да ги хванат при тези високи норми за вредности. Всички в Русе знаят, че е Оргахим.
4
1
 
6
 
! Отговори
Американ преди 3 години
'"Проверките са стартирали преди година. Има издадени актове, а проверките продължават", обясни началникът...' -- друн-дрън-дрън... от началникът на.... Къде са отчетите. да видим кавто сте проверили, кога, как и кой сте наказали, и с колко? Това в Блгрстан отчетността е *** дума, значи.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова сме тапи че нямам думи
2
2
 
4
 
! Отговори
Митко преди 3 години
Бели Лом се влива в русенски лом но още от 80те години е мъртъв отходен канал който става мъртъв на входа на Разград където е комбината за антибиотици днешно притежание на Кирил Домусчиев!За мъртвата река не той е виновен тя бе отровена още от времето на соца!
1
1
 
4
 
! Отговори
Митко преди 3 години
Русенски Лом се замърсява още от Разград той от повече от 40години е отходен канал