Доц. Чорбанов: Няма изненада в ръста на броя на заболелите

По думите му е трудно едно респираторно заболяване да бъде спряно
16 окт 2020 09:50, Нели Христова
8
Доц. Чорбанов: Няма изненада в ръста на броя на заболелите
Снимка: БГНЕС

„Прототипът на българска ваксина за COVID-19 ще бъде готов до края на годината. Това означава, че тя ще може да бъде тествана в реални условия. След този процес на ход ще е администрацията, която трябва да даде очерк на процеса по изпитване на този препарат”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” ръководителят на департамента по „Имунология” в БАН доц. Андрей Чорбанов.

Специалистът казва, че ръст на заболеваемостта у нас има, но той не е с бързите темпове на откритите положителни проби. Страната ни се намирала в период, в който се тества целенасочено и пробите идват от рискови групи.

Той добави, че прогнозата за този ръст е била направена и няма нищо изненадващо.

„Целият свят разбра, че е много трудно едно вече започнало респираторно заболяване да бъде спряно. Това на което световните лидери разчитат е да се държи един минимум на случаите, който да може да бъде контролиран. Днес всички общества по света са заложници на здравните си системи”, казва доц. Чорбанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този си слагал бикини вместо маска на устата. Явно е някакъв трансджендър.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то като се твърдеше че вирус няма и че всичките трябва да го изкараме това дето го няма уж... какви изненади? Всъщност аз съм изненадана.... че ще изброили толкова малко болни!
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой докторак в Бг не е очаквал или прогнозирал този тъст на заболели включително Чорбара !!!Къв е тоя нефел БЕЕЕЕ?!?!?ДоФтори, дУценти, прУфесУри, все смешници с купени титли ...........
5
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, па няма изненада! Така си е! И другата седмица като са по 1500 на ден пак няма да е изненада. То си беше ясно, че така ще стане още като пуснахте учениците да се тангъркат по 1 час в градския транспорт до училище и още 1 час обратно в пиковите часове, а в училище да спазват на честна дума някви измислени мерки.
4
4
 
17
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Чорбанов, Мангъров и антония Първанова са неподкупни добри медици!
3
11
 
14
 
! Отговори
guru преди 3 години
Мангъров каза, че докато не го изкарат едно 70% няма как да очакваме да изчезне.
2
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъра нали каза, че ако до юни месец вируса не изчезне ще си скъса дипломата.Какво стана?Скъса ли си дипломата?
1
9
 
9
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Тоя измамник уц доцент трябва да бъде осъден и вкаран в затвора за източването на парите на данъкоплатците, с които уж разбработвал някаква ваксина, която представяте си щяла да бъде готова докрая на годината, и това го казва човек, който не е виждал лаборатория на живо, а само на картинка и работел с PC модели.