Скандал с ирландската евродепутатка Клеър Дейли в Поморие

Кметът на морския град я обвини в конфликт на интереси
16 окт 2020 17:30, Красимир Ангелов
165

Днес се навършват 100 дни от антиправителствените протести у нас. За тази вечер организаторите готвят Пето Велико народно въстание под прозорците на властта.

Поканени са и четирима евродепутати. Сред тях е Клеър Дейли, която пристигна в Поморие. Тя обаче има стара история с морския град. От няколко години ирландски граждани, закупили апартаменти в града, настояват за отделни партиди за ток.

Визитата ѝ обаче започна със скандал. Кметът на Поморие поиска извинение, за това че е посочила морския град като пример за корупция в гласуваната резолюция за върховенството на закона в България.
 
"Вие искате с политически цели да разрешите един частен спор , което е недопустимо за политик от висша класа като вас", заяви кметът на Поморие Иван Алексиев.

"Г-жа Дейли да отговори има ли тя личен интерес в този комплекс. Има ли собственост или неин роднина", попита Алексиев.

"Нямам никакъв частен интерес за нищо в България, но съм тук , за да разреша тези проблеми, които са продължавали с години", отговори му Дейли.

Недоволните ирландски граждани искат индивидуални партиди поради факта, че комплекса е строен през 2004 г. с централна инфраструктура и не може да бъде отделен технически. Кметът на Поморие е поискал от Клеър Дейли да бъде изчистено името на България в този частен спор, както и извинение в писмен вид.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клер Дейли, да бъде обявен а за персона нон грата в България. Решава лични и на роднините си проблеми, като плюе България.
142
2
 
1
 
! Отговори
Някои знаят преди 3 години
Дейли знае много добре за Насила Християнизираното (тогава още Племе на Хан Кубрат) доведено по тези Земи от Украйна , като ние саже не знаем и не сме и чували даже за Процеса Християнизиране за който в Чужбина се знае много отдавна , за тва е виновен Капсулования Комунистически Режим на Престъпника Тодор Живков
141
7
 
8
 
! Отговори
ОПИТЕН преди 3 години
От опит знам, че грозните жни отмъщават на целия свят и искат да го направят уродлив и непривлекателен като тях. Иначе винаги се маскират като много добри и безкористни. Тая не е много хубава , та не знам...
140
3
 
5
 
! Отговори
С.В. преди 3 години
Ами като не й харесва на госпожата да е мислила като е купувала. Да продава и да се измита Била дошла да подкрепи и израьимнението си като евродепутатка. Е госпожо,това е чужда държава и вие не може да се месите във вътрешните им й работили да подклаждате разногласия. Никой от нас не е дошъл във вашата страна да раздава правосъдие.Такаче можем спокойно да минем без вашите съвети Друг е въпросът че българите винаги са един срещу друг,никога не подкрепят държавата си което е ненормално.От злоба .
139
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знам го добре комплекса и 15? на квадрат е годишна такса поддръжка което на 60кв м апр е 900? на година . Било им много.. в германия на един евтин апр в стара сграда такса поддръжка е 2800 /3500
138
10
 
12
 
! Отговори
Вярно преди 3 години
Кмета на Поморие , изобщо не трябваше да ходи там и да се излага. Нали било частно-правен спор. Що ходиш там бе льольо.
137
11
 
12
 
! Отговори
Хари преди 3 години
Очевадно е, че не сте наясно какво е скандал. Ако има скандал в Поморие, то той е предизвикан от кмета на Поморие.Останалото е некадърна журналистическа есеистика. Goodbye.
136
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както е казал кметът - туй е частен спор. Що ни занимават нас. Както с парното. И да го махнеш си плащаш за тръбите. Щото са част от обща инфраструктура. Като са купували имоти да са си чели договора. И аз мога да се оплача от европейските фирми които са тук и ни експлоатират с по-ниски заплати за разлика от тези дето плащат за същата работа в Ирландия примерно,но никой няма да тръгне да оправя тази несправедливост в Европарламента нали. Щото тези фирми си имат лобита там.
135
5
 
15
 
! Отговори
ХИТРЯГИТЕ - аут преди 3 години
Най после някой да повдигне въпроса за хитрягите и техните затворени комплекси. Начин за ограбване на наивници - предимно руснаци и тук-таме някой англичанин или в случая ирландец. Ама тези последните не са ок някой да ги дои за няма нищо. Да ги ограбва пладнешки - уж такси за поддръжка.
134
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КМЕТА НА ПОМОРИЕ ДА СЕ ИЗВИНИ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ГРАЖДАНИ И ДА ВЪРВИ В ЗАТВОРА.
133
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корумпираните мутри искат да продават имоти на чужденци а после да ги гонят за да предпродават имотите им. Тези комплекси са построени с европари предназначени за друго много вероятно, ще има разследване и съд за виновните.
132
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗНАЧИ СКАНДАЛА Е КМЕТА НА ПОМОРИЕ, ДА ПОДАВА ОСТАВКА МРЪСНИКА
131
1
 
6
 
! Отговори
До 134 преди 3 години
Отделен въпрос е че таксата трябвя да е в отделен договор и след закупуване на апартамента ,но ако има фирма която поддържа преди това е редно купувача да се запознае с този факт
130
2
 
16
 
! Отговори
До 134 преди 3 години
Електромерите и водомерите трябва да бъдат отделни . Щото не ми е кеф да плащам сметките на Вуте , а и не е редно !
129
4
 
5
 
! Отговори
До 134 преди 3 години
Това което пишеш изобщо не е вярно . Това е комплекс . Дали ще го ползвам сезонно или целагодишно си е лично мой избор . КАКТО И КОЙ ДА МИ ГО ПОДДЪРЖА общите части които съм си платила !!!
128
9
 
14
 
! Отговори
Anonymous преди 3 години
До 123Това са апартаменти в почивен комплекс, не е вила с електромер, нито апартамент с гараж. На каквото са се уговорили - това е. Ако има други претенции си има съд.затова и като се купува трябва много да се внимава каква е цената за поддръжката и какви са условията. Не знам това защо да хвърля лоша светлина върху БГ. Който има да дава 200 лв за месечна поддръжка - да даде, който има 3 хил. евр годишна - да дава. Има си договори за тези неща. При положениечее почивен комплекс няма отказване
127
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не би в Ираландия комуналните услуги в комплексите да са безплатни? Това прилича на постановка за уронване на имиджа на България, а не за разрешаване на проблеми.
126
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"БЛАГОДАРЯ СЪРДЕЧНО"НА КОНТРОЛНИТЕ И РЪКОВОДНИ КАДРИ"НА ТОЗИ САЙТ ЗА ИЗТРИТИТЕ МОИ ИЗКАЗВАНИЯ-НЯМАШЕ НИЩО НЕРЕДНО!НАПРОТИВ,ЗАСЕГНАХ ВАЖНИ ОТДАВНА ПРОБЛЕМИ В БГ,КАТО СЕ ОПИТАХ ДА ДАМ СЪВЕТ С МОЯ ЖИТЕЙСКИ ОПИТ И КАТО ЖИВЯЛ НАВЪН ДЕСЕТИЛЕТИЯ БГ ГРАЖДАНИН!АКО ТАКА РАЗРЕШАВАМЕ ПРОБЛЕМИ,ТО СКОРО ТЕ СЪВСЕМ ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ С ИЗЧЕЗВАНЕТО И БЕЗ ТОВА НА БГ НАРОДА!МИСЛЕТЕ ДОБРЕ ЗА НАЙ-ТЕЖКИЯ ПРОБЛЕМ У НАС - ГРУБО НАРУШАВАНЕ НА ПРАВОТО НА СЛОВО,КАКТО И НА ЧОВЕШКИ ПРАВА НАД МИРНИ ХОРА! "УСПЕХ"УПРАВЛЯВАЩИ" В БГ!!!
125
2
 
8
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Тия имоти , купени за инвестиция , нямат достатъчно дни с наематели.===А такааа ... През Зимата обаче, празните апартаменти трябва всекидневно да се проветряват, в противен случай миришат на мyxьл.
124
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая кукувица да не говори от името на Европа и да не застава на страната на спорещите. България е Европа също и много българи имащи много повече авторитет от нея не се разхождат на безплатни екскурзии да разпалват огньове.