Стана ли ясна истината за смъртта на абитуриента Христо?

Близките на починалото момче организират бдение във Велико Търново
Обновена: 16 окт 2020 20:57 | 16 окт 2020 20:50, Красимир Ангелов
42

Бдение в памет на 19-годишния Христо Денев от Велико Търново организират близките му. Младежът почина след усложнения от коронавирус, след като проявил първи симптоми няколко дни след абитуриентския си бал. Проверка на изпълнителната агенция "Медицински надзор" не откри лекарска грешка при случая, станал печално известен в цялата страна.

Още по темата
19-годишният Христо губи битката с Ковид-19 на 31 юли, след като 18 дни е лекуван в областната болница във Велико Търново.

Според родителите върху него е било провеждано експериментално лечение, което е довело до смъртта му. Според проверката в болницата обаче грешки в лечението няма.

"Този доклад е изцяло повърхностен! Цялото лечение, отначало докрай е сбъркано. В нито един момент няма данни да е искана консултация с пулмолог. Синът ми, дни наред, особено след това експерименталното лекарство, не е бил изследван. Отделно аз твърдя, че тези нива за цитокинова буря, параметрите, също не са проверявани!", заяви бащата на Христо Иван Денев пред Bulgaria ON AIR.

От болницата отричат да са използвали все още неодобрен медикамент.

Според съдебно- медицинската експертиза придружаващи заболявания на момчето са причина за усложняването на инфекцията и смъртта му.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Ivooo33 преди 3 години
*** , ако си бяхте направили труда да се запознаете със случая преди да коментирате , то щяхте да знаете че момчето е изпратено да си направи тест за корона вирус заради леката температура 37 градуса която е имал. От там нататък е започнал адът и момчето е било убито. Иронията е че всъщност и родителите са виновни , изпращайки на доктор човек , който се чувства добре. Плигофрените това и чакат за да усвоят парички , започват да лекуват здрав човек и ето го сега резултата!
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мисля, че ще научим истината.Както и въобще истината за вируса и пандемията.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Оп!Охооооооо, Опчо веднага предупреди за опасността от псевдомембранозен колит, едно смъртоносно заболяване, което се развива за часове, не подлежи на лекарствен контрол и пращащо пациентите 100% в гроба!Браво на Опчо, добре е опнал дофторята прозти неопчовци ;)
34
4
 
0
 
! Отговори
Оп! преди 3 години
Аутопсия след 2 мес. обаче не би доказала нищо. Червата се разлагат първи.
33
3
 
3
 
! Отговори
Оп! преди 3 години
Четворна комбинация широкоспектърни антибиотици могат да ти докарат псевдомембранозен колит, поради унищожаване на нормалната чревна микробна флора, с изкл. на C. perfringens. Да не говорим за останалите гадости, които са давали на младежа.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До лекари тройкаджииКолко болни от пневмония сте излекували, експерте? За един преател питам, че нещо май и той върви натам, та, ако сте наистина специалист - да Ви го пратя, а?
31
5
 
10
 
! Отговори
лекари тройкаджии преди 3 години
18 дена не могат да излекуват една пневмония на младеж и накрая виновно било придружаващото заболяване (дето го е нямал)... То било причина за смъртта! Гении!!!
30
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коктейл от от четири антибиотика на и без това отслабен организъм от вируса не е добра идея дори и да не си доктор. Нали затова се казват анти биотици. Това означава че поразяват всичко биологично ,а не само бактериите .Тоест те първо не вредят на ковита щото е вирус ,а не бактерия .Обаче доказано вредят на пациента ;) А четри вида антибиотици вече лудост.И при млад организъм .
29
4
 
12
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Хубавото в тази история е, че "д-р" Сибила Маринова престана да се изявява като морален стожер във Фейсбук.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26Охо, ударната доза витамин С сега се трансформира в.....нормална. И все така е хомеопатична, разбира се!Други прозрения имате ли, експерте?
27
1
 
3
 
! Отговори
дискотека преди 3 години
До 13 - Има разлика, да, и тя е, че е бил на повече от един бал! А това е много рисковано!
26
2
 
16
 
! Отговори
До 17 и 20 преди 3 години
Първо и аз съм доктор колкото сте и вие но:1) хомеопатията няма нищо общо с витамин Ц (всъщност хомеопатията е най-голямата лъжа в медицината)2) Проблема с витамин Ц не е имунната с-***, а сгъстяването на кръвта (не случайно е противополазен на хора претърпяли инфаркт и имащи запушвания на съдове). Точно това сгъстяване и вирусната инфекция създават предпоставки за тромбове и емболия съответно
25
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетох какви хапчета са давали на момчето, прочетох и "причината" за смъртта му - затлъстяване. Доста по-тлъсти дъртаци го изкараха. А да не би досега само слаби млади да са го карали?Гарван гарвану око не вади.
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
500-1000 е нормлна доза, не ударна
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Тук вече имаме истинска научна сензация - прилагането на ударни дози витамин С било......хомеопатия!Почитания за откривателя ;)
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14 че някой знае ли как се лекува този вирус
21
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам думи. Този човек се подиграва с паметта на сина си. То не бяха есхумации, предавания. Какво е това чудо. Плю по който му падн без никакво доказателство. Все пак съъс сигурност му е много тежко и дано никой не изпита такав болка, но дори в болката си трябва трезва преценка и да не обвинваме другите за съдбата си
20
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма лекарска грешка, има тотална лекарска мундарщина!
19
8
 
15
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Тия, същите от Медицинския одит, излезнаха с умопомрачителното заключение, че няма допусната лекарска грушка за смъртта на 3-годишното дете, умряло на болничната скамейка след 3-часово чакане за прием и разтакавано 8 часа от болница на болница! Аз им ВЕРМАМ! Колкото вЕрвам и на мафиотското управление. И те са част от мафията, която е завзела страната ни!
18
5
 
5
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Абсолютно грешно мнение. Ударни дози витамин Ц могат да доведат до хипер стимулация на имунната дистема, което да доведе до твърде агресивен отговор - цитокинова буря, която да убие човека за нула време. Не се бъркайте в нещ които не разбирате