Изграждат лаборатории за PCR тестове в Търговище и в Шумен

Трябва да свикнем да живеем с епидемията, каза министър Ангелов
17 окт 2020 19:37, Анисия Иванова
9
Изграждат лаборатории за PCR тестове в Търговище и в Шумен
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването ще осигури средства за изграждане на лаборатории за PCR тестове в Търговище и в Шумен. Съоръженията ще функционират към болниците в двата областни града, съобщи на пресконференция областният управител на Търговище Митко Стайков и благодари на министър Костадин Ангелов за удовлетвореното искане.

След като лабораторията в Търговище заработи, ще бъдат компенсирани време и разходи за транспорт, които в момента се правят до други градове.

По време на посещението на министъра на здравеопазването в Търговище бе съобщено, че от началото на пандемията болните от коронавирус в областта са 469. Към днешна дата активните случаи са 302; хоспитализираните са 79, а на домашно лечение са 223-ма души. Карантинираните в областта са 385.

Министърът съобщи, че деветима пациенти на отделението по хемодиализа към МБАЛ-Търговище са с положителни PCR тестове. Двама от тях са в лечебното заведение, седем са безсимптомни. Създадена е организация - въведена е допълнителна трета смяна, която ще диализира само пациенти с положителни тестове. Хората, които са по домовете си, ще се извозват със специализиран транспорт от ЦСМП.

"Нека не подценяваме епидемията. Трябва да свикнем да живеем с нея. Но трябва да бъдем изключително разумни, отговорни и дисциплинирани към нас и към нашите близки. Да спазваме мерките, за да ограничим заразата и притесненията", призова министър Ангелов, цитиран от БТА.


9
Още от Страната
Helpbook сигнали: Тротоари и детски площадки се превърнаха в паркинги
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Минчо преди 1 седмица
Ала бала,всичко е игра ЕДНА ГОЛЯМА игра равна на много пари,подготвят се ИЗБОРИ,КУПЕНИ ИЗБОРИ
7
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 1
Грешка! Сега ще видим кон боб яде ли или луканка на тояга!
6
2
 
0
 
! Отговори
да,да ама не преди 1 седмица
До Анонимен 5
Не!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Интересно как цяло лято всички обикаляхя напред назад - молове, плаж, басейни, ресторанти и дискотеки и нямаше толкова случаи. Почна учебната година и ужас, случаите нарастнаха в пъти. Само на мен ли си се вижда странно?
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Голяма далавера се задава с тези тестове.. По 120лв парчето. Някои хора ще напълнят джобовете, други шкафчетата. Само обикновения човек ще бъде яко оскубан за пореден път
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На турски инвеститори ли са лабораториите?
2
0
 
11
 
! Отговори
Недочух ли или преди 1 седмица
Този смешно призива хората да си правят забележки за без маска??? При отворени дискотеки и стадиони и разрешени събирания по 100 човека???????? Тоя луд ли е? Иска да се изпотрепем по улиците ши
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То пандемията ше свърши ний чак тогава започваме да изграждаме лаборатории.