Проф. д-р Георги Хубчев загуби битката с коронавируса

Лекарят почина на 66 години в Бургас
Обновена: 17 окт 2020 11:17 | 17 окт 2020 11:14, Петя Славова
85
Проф. д-р Георги Хубчев загуби битката с коронавируса
Снимка: УМБАЛ "Дева Мария"

Още един лекар загуби битката с коронавируса.  След тежко боледуване от COVID 19, на 66 години тази сутрин е починал акушер-гинекологът проф. д-р Георги Хубчев. Той заемаше длъжността началник на АГ отделението в УМБАЛ "Дева Мария" в Бургас.

Проф. д-р Хубчев е бил диагностициран с коронавирус на 2 октомври и след влошаване на състоянието му е хоспитализиран в ОАИЛ. 15 дни е продължила борбата за живота му с всички възможни методи, съобщават от лечебното заведение.

"Днес Бургас загуби един от най-добрите си лекари, знаково име в медицината", написа кметът Димитър Николов във Facebook.

Поклонението пред тленните останки на проф. д-р Георги Хубчев ще се състои на 20 октомври от 12.30 часа в Обредната зала на бургаските гробища, съобщиха от пресцентъра на  УМБАЛ "Дева Мария".

Колегите му от болничното заведение изказват своите съболезнования на семейството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
51
 
! Отговори
12A преди 3 години
Лекар от изключително висока класа, спасил много много животи-повярвайте! Много тежка и непрежалима загуба! Почивай в мир, Професоре!
51
28
 
14
 
! Отговори
ДО 50 НЕ ЛЪЖИ преди 3 години
ТЕРОРИСТИ СА ВСИЧКИ КОИТО ЛЪЖАТ ЗА СЕКТАТА КОРОНАВИРУС ,ИНФАРКТИТЕ ВЕЧЕ СА КОРОНАВИРУС А ЛЪЖЦИ ?СТРАХ ОТ ГОСПОД НЯМАТЕ ВЕЧЕ ЗА МАНГИЗИ И ЗА ВЛАСТ!
50
21
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само хората, на които мисленето не им се отдава, не носят маски.
49
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусните инфекции са много бързи за петнадесет дни предпазните мерки са наложителни
48
14
 
33
 
! Отговори
АМИИИИИИИИИИИИ преди 3 години
ПАЗЕТЕ СЕ НЕ Е ШЕГА МНОГО НЕВЯРВАЩ ГО ХВАНА ИЗПИСАХА ГО И СЕГА ХОДИ КАТО ПРЕПИЛ А ДИША ВСЕ ЕДНО МУ Е ПОСЛЕДНИЯ ВЪЗДУХ А Е НА 33 ГОДИНИ СЕГА ПЕЕ ДРУГА ПЕСЕН СЛЕД ДЪЖД И КАЧУЛКА
47
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Маската на пази от нищо.Хирурзите слагат маски," ми така е те са хирурзи и затова истинската маска се нарича и е хирургическа. Обаче сега всички станаха много важни искат и те да са хирурзи , да получават големи заплати и че ако носят маски хората ще са равни, това е идеята унифициране на хората и комунална държава от роби и неуки.
46
48
 
26
 
! Отговори
Ханибал преди 3 години
Точно корона вируса е виновен! На 66 е бил без никакви съпътстващи заболявания нали? Дойде лошия вирус и хоп...здрав,прав а сдаде багажа нали? Бива,бива промивка на мозъци,ама вие не знаете и кога да спрете!
45
0
 
9
 
! Отговори
*** преди 3 години
Защо ми сложихте звездички след като апострофирах човек който сам си е сложил такъв ник. Само защото е в горното поле думата е позволена а ако е в долното не е позволена. Това е някакъв либерален и соросоидский абсурд с който нещо се прикрива някаква мимикрия и някакво лицемерие. "Изгори за да светиш."
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До всички олигофрениПредполагам че визираш себе си и компания. Доста си младо да даваш мнения и оценки. Спазвай правилата и бъди по сдържан. Обаче предполагам не спазваш дистанция, но ще ти се наложи щом използваш такива квалификации.
43
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АК-47 Спазвай дистанция това че носиш маска не ме устройва дост. и никъде не е казано, че носенето на маска отменя спазването на дистанция както си мислят мнозина и се бутат като не видели.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АНОНИМЕН Много *** ами компетентни са преди всичко образованите хора и да имат някакъв жизнен опит а не разни партийни хрантутничета без какъвто и да е било житейски опит да заемат работни места които не са им по мярката, че дори и нашия народ взе да ги разпознава и да ги замеря с каквото му е под ръка...
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17 "Бау голям зор да нищиш умрелите....ама живите голям зор ще видят заради разни психясали индивиди." не е в мой стил но добре че си намерил сили да го определиш съвсем точно.
40
21
 
3
 
! Отговори
Мангъра преди 3 години
Суха съчка е бил. Какво толкоз? не се чете (дано и аз не съм)
39
1
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Много *** и НЕУКИ ПИШАТ ! Да пази Господ! Човек се изказва, когато е компетентен.
38
11
 
41
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Светъл път на Доктора в небитието...А на това дивашко племе, на което се втълпява от разни разбирачи от медицинското съсловие, че това е обикновено "грипче", трябва само ефективен бой и стриганье по чуторите, докато не разбере, че трябва да слага маски в закрити помещения и в градския транспорт.
37
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маската на пази от нищо. Хирурзите слагат маски, защото са директно над операционната маса, на по-малко от метър.
36
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този на снимката ли е на 66 години?
35
15
 
38
 
! Отговори
До всички олигофрени преди 3 години
МАСКАТА ПАЗИ ПРИЯТЕЛЯ ТИ С КОГОТО СИ СЕДНАЛ НА КАФЕ, А ПРЕДИ ТРИ ДЕНА СИ ПУШИЛ НАРГИЛЕ В НЯКОЯ ЧАЛГОТЕКА. МОЖЕ ДА СИ ЗАРАЗЕН, НО ДА НЯМАШ СИМТОМИ. ТИ НЕ ГО ЗНАЕШ, ЗАТОВА С МИСЪЛ ЗА ОКОЛНИТЕ СЛАГАШ МАСКА. ЕЛЕМЕНТАРНО. ЗА НЕИДИОТИТЕ
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо има постоянна атака с много вируси? В каква среда Е ИЗБРАЛ да живее и да преглежда? Времето позволява винаги да има отворени прозорци, да има приток на въздух отвън. Всички псевдомодерни сгради и помещения са плътно затворени. Идеална среда за бацили от всякакъв вид. Растения, затворени в помещения, редовно страдат от вредители, затова в парниците непрекъснато тровят. И ние хората започнахме да живеем в запарена среда, идеална за бурно размножаване на всевъзможни микроорганизми.
33
35
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
100% е умрял от нещо съвсем друго и сега го размахват като плашило.