Проф. Костадин Ангелов: Помогнете на медиците, спазвайте мерките!

В област Търговище няма недостиг на легла, медицински персонал, консумативи, каза той
Обновена: 17 окт 2020 18:51 | 17 окт 2020 18:32, Анисия Иванова
127
Проф. Костадин Ангелов: Помогнете на медиците, спазвайте мерките!
Снимка: БГНЕС

Не виждам повод за притеснения и допълнителна реорганизация, каза в Търговище министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Той бе в региона по повод на повишената заболеваемост и се запозна на място със състоянието на здравните заведения, обслужващи пациентите с COVID-19 в областта.

В трите болници - в Търговище, в Попово и в Омуртаг, леглата за пациенти с коронавирус са 94. В момента заетите са 79. В МБАЛ-Търговище сега се лекуват 49 болни, настанени в "Инфекциозно отделение" и във Второ вътрешно отделение. "Има възможност за увеличаване на леглата на първия етаж на болницата с 20 - десет в урологичното отделение, което ще бъде преместено в хирургията, и десет в кожното отделение, което ще се измести в "Очно отделение".

"По десет легла допълнително са разкрити и в здравните заведения в Попово и Омуртаг", каза министърът. По думите му - при увеличаване на натиска и нуждата от болнично лечение могат да бъдат разкрити легла в Първо вътрешно отделение и в детското психиатрично отделение към МБАЛ-Търговище.

"В областта няма недостиг на легла, на медицински персонал, няма недостиг на консумативи, дезинфектанти и лични предпазни средства. Болницата разполага с достатъчно количество лични предпазни средства, консумативи и дезинфектанти, и нуждите й ще бъдат обезпечени чрез Националния логистичен щаб", бе категоричен министърът, съобщава БТА.

Съобщено бе, че в област Търговище активните случаи при медицинския персонал с положителни тестове са 28. Въпреки това, няма недостиг на кадри. Министърът благодари на лекарите и обясни, че и в момента болен лекар от хемодиализата продължава да консултира пациенти по телефона от болничното легло.

"Българските медици имат нужда от вас. Помогнете им, спазвайки мерките", призова проф. Костадин Ангелов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбирам да си от полезните бездетни като Меркел ,Макрон и куп други от ЕНП и да подкрепяш кастрацията на децата защото икога не си галил дете по главата,никога не си мсенял памперс,никога не си обичал дете освен за сеекс,а те нашите угодници мислят ,че като скачат със ваксината напред срещу нашите деца ,си мислят ,че техните ще бъдат пощадени от СЗО.Ще се стреляме
70
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aко някой Чикатило преоблечен като доктор е решил,че ще ми отнеме мечтата да си видя внуците или детето ми да си види децата катао го ваксинира-кастрира,ще бъде рзстрелян.На геноцида ще отговорим със разчленявае на техните.....
69
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народ, който няколко месеца носи една и съща маска (или ***) за еднократна употреба, не може да бъде сломен 🙃
68
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жена ми като мед.сестра не е получила нищо, но важното е да се пазим от този опасен вирус.Министърът ми е доста не адекватен за разбирането от работата която вършат мед.сестрите и мед.специалисти.Но във връзка с половите му наклоности бих му казал да си гледа служебните задължения.
67
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Буратино 71 Жълти звездички ала бала
66
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Буратино Донро име имаш за дървен философ
65
16
 
21
 
! Отговори
Буратино преди 3 години
Духът излезе от бутилката и вече нищо не може да помогне на лекарите... Така ще е в цяла Европа. Шведската тактика проработи лятото, но сега е зима и няма да стане. Пълно е с почитатели на конспирацията във форумите, но това само обърква хората и ще смаже лекарите. Нищо добро не ни чака ако не се вземат някои елементарни мерки - дистанционно обучение за децата след 5-ти клас, социална дистанция, вечерен час. НО НЯМА ДА СТАНЕ, КАКТО ЗНАЕМ ОТ ИСТОРИЯТА - НАКРАЯ БАЙ *** УБИВА АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ!
64
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворете стадиони, концерни зали, конференти зали за гласово озвучаване, въобще където се събират масово хора.Вируса не се спира с маски, вируса е с "натрупване на патоген", тоест ако си продължително с вирусо-разпръсквач, то до 30 минути с такъв си заразен.Маската не спасява от разпръсквач!!!
63
1
 
11
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Пълен подлизурко. Когато имахме по 20 заразени той като представител на НОЩ затвориха София, а сега разбраха, че не разбират нищо и говорят глупости.
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А шведския диктатор мустакат ли е?
61
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 64На това вече никой не се връзва. Твоята жена е *** и затова ги пишеш тези неща. Кой знае как са я порнали, а?
60
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами не, мерси! Що да помагам? Пуснахте учениците присъствено, за да се зарази народа, пък после "помогнете на медиците, носете маски"... Що? Вие мен пазите ли ме, че и аз да пазя някого? И кого точно да пазя? Тия дето не ме пазят мен? За кво? Аз ли да съм най-големия бaлък?
59
2
 
5
 
! Отговори
Биолог преди 3 години
До 43, не само да им помага, но да им плаща поне мизерните заплати от май-юни. Моята приятелка подобен "доброволец' в такава болница, но скоро ще приключим с тази работа "в ползу родину". И тук се подвизават някакви платени хахави ***, които се подиграват на това, на които имах възможност бих им направил главите плоски. Хайде министърче гербави, давай личен пример като твърдиш че няма недостиг
58
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Два милиона българи и българки мият улиците и проституират на Запад. В Германия 90% от проститутките са от България. А да сте чули за черноработници и *** от Белорус, въпреки че практически могат да пътува в цяла Европа?
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредният Тиквоугоден - *** който утре ще бъде обвинен и натирен от Тиквун!
56
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Белорус работниците подкрепиха Лукашенко. А освен това Лукашенко можеше да разгони много лесно платените протести под предлог, че спасява човешки животи от ковид-19, но не го направи, вместо това се смесваше и дискутираше с протестиращите както може да се види от много клипове в ютюб.
55
5
 
9
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Последен напън и съсипия на икономиките до ваксинацията - кастрацията.Главната цел са децата,вие не сте интереси,те искат да кастрират децата,трудно ще е защото ще се стреля на месо
54
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отновово призив към разумните! Махнете си децата от училищата, които вече са пламнали! Никой никого не тества, някой си мислят, че е грипче и ходят болни с дни. Пазете възрастните над 50 г. и болните! Скоро, за съжаление, ще блокират болниците за каквото и да е лечение.
53
0
 
5
 
! Отговори
Пациент преди 3 години
Чакаме аплодисменти!
52
15
 
11
 
! Отговори
НЕЩАСТНИК !!! преди 3 години
няма повече да участваме в жалкия глобалистки цирк наречен пандемия !!!!намерете ми поне едни глуппак който да вярва че наистина има епидемия,сорските НПО са мобилизирали всички платени *** да крещят за "по-строги мерки"по-сте жалки и от комсомолски секретари !!!!