Проф. Костадин Ангелов: Помогнете на медиците, спазвайте мерките!

В област Търговище няма недостиг на легла, медицински персонал, консумативи, каза той
Обновена: 17 окт 2020 18:51 | 17 окт 2020 18:32, Анисия Иванова
127
Проф. Костадин Ангелов: Помогнете на медиците, спазвайте мерките!
Снимка: БГНЕС

Не виждам повод за притеснения и допълнителна реорганизация, каза в Търговище министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Той бе в региона по повод на повишената заболеваемост и се запозна на място със състоянието на здравните заведения, обслужващи пациентите с COVID-19 в областта.

В трите болници - в Търговище, в Попово и в Омуртаг, леглата за пациенти с коронавирус са 94. В момента заетите са 79. В МБАЛ-Търговище сега се лекуват 49 болни, настанени в "Инфекциозно отделение" и във Второ вътрешно отделение. "Има възможност за увеличаване на леглата на първия етаж на болницата с 20 - десет в урологичното отделение, което ще бъде преместено в хирургията, и десет в кожното отделение, което ще се измести в "Очно отделение".

"По десет легла допълнително са разкрити и в здравните заведения в Попово и Омуртаг", каза министърът. По думите му - при увеличаване на натиска и нуждата от болнично лечение могат да бъдат разкрити легла в Първо вътрешно отделение и в детското психиатрично отделение към МБАЛ-Търговище.

"В областта няма недостиг на легла, на медицински персонал, няма недостиг на консумативи, дезинфектанти и лични предпазни средства. Болницата разполага с достатъчно количество лични предпазни средства, консумативи и дезинфектанти, и нуждите й ще бъдат обезпечени чрез Националния логистичен щаб", бе категоричен министърът, съобщава БТА.

Съобщено бе, че в област Търговище активните случаи при медицинския персонал с положителни тестове са 28. Въпреки това, няма недостиг на кадри. Министърът благодари на лекарите и обясни, че и в момента болен лекар от хемодиализата продължава да консултира пациенти по телефона от болничното легло.

"Българските медици имат нужда от вас. Помогнете им, спазвайки мерките", призова проф. Костадин Ангелов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
17
 
! Отговори
Човек преди 3 години
А Бойко Борисов е време да стане на суджук!
30
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете си веднага децата от училищата, които стават постепенно развъдник на вируса. Хора над 50 г. и болните за се пазят. Носете маски, не се блъскайте в навалицата и по възможност не използвайте обществен транспорт. Пазете се сами, защото държавата е тотално абдикирала от задълженията си. Както и този нефелник на снимката, който много добре знае какво е положението и какво трябва да се направи, но го е страх да противоречи на Господаря! Подай си оставката, министре, ако имаш съвест!
29
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се смени системата от демокрация към военен комунизъм. Партиите и демокрацията няма да помогнат и населението ще исчезне я от мизерия я от чшумата.
28
9
 
15
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
Слагай шнорхела, шлема и се топвай във ваната с дезинфектанти, клоун.
27
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професора да не моли за помощ, а да си върши работата. Поне по-големите ученици да преминат на онлайн обучение, докато не е станало късно и не са останали и без учители.
26
8
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бабикян каза,че Зимата протестиращите ше прават снежни човеци и ше хвърлят снежни топки вътре с камъни:):):)
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новородено издърпа маската на лекар, майката е глобена и сложена под домашен арест, за да не извърши ново престъпление
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛекарСкачахте 1997 г. за СДС или ГЕРП.
23
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите са най-големите манипулатори , лъжат за вируса , за да могат да точат касата .За овце ни взеха
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До В. УзуновПодкрепям.Лекарите както и полицаите, както и всеки обикновен човек са важни. Всеки взима според риска.
21
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пропуснах да спомена че мерки няма да спазвам до обявяването на края на тази пресилена истерия с този калпав вирус. На мен отдавна ми е писнало от глупостите ви.Ковид съществува само като пусна новините, което вече не правя от месеци с малки изключения. Навън животът си тече и виждам максимум по един-двама с маски навън.Лек ден на всички нормални хора, а ковид паникьорите да ходят да се зазидат в накой бункер и да *** щастливи.
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
19
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дедо от селоЕстествено, че няма такава болест. Има ли още някой да вярва? Дори Ужасена се умори и се отказа да си пропагандира маските.
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерката е маска ,пълна глупост,като виждаме маските пак поскъпват,на аптека за еднократнае 40 Ст .с на Лидъл същата 1.80 лв.)гадове
17
10
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Направете поне още едно въстание бе:):):):)
16
2
 
23
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
До Анонимен 8От нас,лекарите нищо не зависеше и никой не ни е питал за т.нар.здравна реформа!!!Нас ни превърнаха от 01.07.2000 в търговски дружества!!!Исината е много по-страшна-просто няма лекари и сестри!!!Младите са практически с нулева подготовка!!!И завършват и се махат в Германия!!!И нека някой да ми сложи минус!!!Защото това е истината.Лекар съм от 33 г. но такава съсипия на здравеопазването и такъв срив просто няма а предстоят и грипните епидемииТогава вече ще стане страшно!Лекари няма
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прегледайте и камерите в училищата,ще видите какви театрални директори има и каква трагична възможност умишлено се създава за очаквана гибел на образованието.
14
7
 
2
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
До Анонимен 15 Следователно няма такава странна болест от която си болен без симптоми! И тоя лъже като за световно!
13
1
 
8
 
! Отговори
мед сестра преди 3 години
Спри да говориш глупости и лъжи!
12
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерки не спазвам, вече 7 месеца нито съм се разболявал, нито ми е било зле. Никой от близките ми и приятелите ми не се е разболявал. Хайде "професора" да обясни това и тогава да ми говори за мерки.