Проф. Костадин Ангелов: Помогнете на медиците, спазвайте мерките!

В област Търговище няма недостиг на легла, медицински персонал, консумативи, каза той
Обновена: 17 окт 2020 18:51 | 17 окт 2020 18:32, Анисия Иванова
127
Проф. Костадин Ангелов: Помогнете на медиците, спазвайте мерките!
Снимка: БГНЕС

Не виждам повод за притеснения и допълнителна реорганизация, каза в Търговище министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Той бе в региона по повод на повишената заболеваемост и се запозна на място със състоянието на здравните заведения, обслужващи пациентите с COVID-19 в областта.

В трите болници - в Търговище, в Попово и в Омуртаг, леглата за пациенти с коронавирус са 94. В момента заетите са 79. В МБАЛ-Търговище сега се лекуват 49 болни, настанени в "Инфекциозно отделение" и във Второ вътрешно отделение. "Има възможност за увеличаване на леглата на първия етаж на болницата с 20 - десет в урологичното отделение, което ще бъде преместено в хирургията, и десет в кожното отделение, което ще се измести в "Очно отделение".

"По десет легла допълнително са разкрити и в здравните заведения в Попово и Омуртаг", каза министърът. По думите му - при увеличаване на натиска и нуждата от болнично лечение могат да бъдат разкрити легла в Първо вътрешно отделение и в детското психиатрично отделение към МБАЛ-Търговище.

"В областта няма недостиг на легла, на медицински персонал, няма недостиг на консумативи, дезинфектанти и лични предпазни средства. Болницата разполага с достатъчно количество лични предпазни средства, консумативи и дезинфектанти, и нуждите й ще бъдат обезпечени чрез Националния логистичен щаб", бе категоричен министърът, съобщава БТА.

Съобщено бе, че в област Търговище активните случаи при медицинския персонал с положителни тестове са 28. Въпреки това, няма недостиг на кадри. Министърът благодари на лекарите и обясни, че и в момента болен лекар от хемодиализата продължава да консултира пациенти по телефона от болничното легло.

"Българските медици имат нужда от вас. Помогнете им, спазвайки мерките", призова проф. Костадин Ангелов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
9
 
! Отговори
БОТОКС преди 3 години
ЕЙ БОТОКС ДАЙ ДА ВЕЛЗЕМ С КАМЕРИ ДА ВИДИМ КАК Е В БОЛНИЦАТА?
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не няма да им помогна, щом не е забранено нищо няма да спазваме. Или въвеждане мерки за абсолютно всички или се разкарайте герберуги корумпирани
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
aе стига с този грип
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много точно ...мошеници
7
6
 
10
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Ми ние всички се молим да не се налага да опираме до вас, че те тогава вече не се знае какво ще стане. Фалшиви диагнози, лъжливи епикризи пък за парите под масата да не говорим.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Превърнахте здравната система в търговско дружество!Вие, Вие господине-лекарите трябва да помогнете на хората в тази епидемия!Къде Ви е ресурса, защо нямате професионалисти, защо?!?!
5
5
 
14
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
До В. УзуновКато закъсаш хвани най-близката коза за крака!Само не идвай при мен и колегите ми!!!П.рос.так и неблагодарник!!!Тези 1000 лева някои не са ги и получили бе глав.анак!!!Ходи гласувай пак за ГЕРБ!!!
4
9
 
6
 
! Отговори
bbb преди 3 години
Интересно, медицинските специалисти най-строго спазват мерките, а при тях процентът на заразените и доста голям!
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съмнавам се ,че точно с този призив ще се постигне ефект.
2
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше направил училищата онлайн за големите, посещение само от малките и то по 15 в клас на две смени, ако университетите преподаваха онлайн сега щеше да имаш мили ми Бойко некакви 4% заболеваемост и нищо и никъде нямаше да бъде в опасност да затвори. Е, сега умниците нека ти дават съвет как да запазиш икономиката с болни работници, как да напълниш хотелите с почиващи, на които са им свършили парите от ходене по доктори. Питай ги от къде ще вземете доктори и учители, че са на свършване!
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Легла има лекари няма, скоро и без учители ще останем.