Колеги на проф. Хубчев потресени: Коронавирусът го смля за 2 дни

Уникален човек, загубата е огромна, заявиха те
18 окт 2020 09:01, Ния Христова
72
Колеги на проф. Хубчев потресени: Коронавирусът го смля за 2 дни
Снимка: БГНЕС
Проф. д-р Георги Хубчев стана поредната жертва на коронавируса у нас. Той прекара 15 дни в реанимация, борейки се с вируса. Проф. Хубчев бе един от малкото онкогинеколози в България и началник на родилното отделение в бургаската болница "Дева Мария". 
 
Специалист, за когото лекарската професия не беше просто работа, а мисия. Той е въвел иновативни методи за лечение и спасил стотици бременни жени с усложнения.
 
"Няколко са онкогинеколозите в България, те се броят на пръстите на едната ръка, един от тях е той. Той имаше пациенти наистина от цяла Бълария. Търсеха го, вярваха му! Миналия месец работихме с бременна, която беше със специфични заболявания. Тя беше дошла от Канада да ражда в България. В Канада й бяха казали, че не могат да поемат този риск, тя беше връщана от няколко града в Северна България, столицата и дойде при нас. Да, всичко мина без проблем, но това е заради изключителния професионализъм на д-р Хубчев. И не мисля, че в скоро време колкото и даровити лекари да има, ще могат да го заместят. Той беше просто отдаден на тази професия", сподели анестезиологът д-р Христо Янакиев пред bTV.
Още по темата
"Всички се възхищаваме на неговия професионализъм, на неговата всеотдайност към пациентите, към родитлките. Буквално за три минути пристигаше за спешни операции, за да спаси бебето, да спаси родилка. Беше уникален човек, просто загубата за всички е огромна - и за пациентите, и за лекари, които можеха толкова много да научат от него", сподели д-р Мария Попова - неонатолог. 
 
"Парадоксът е, че колкото по-добър лекар си, си по-рисков, защото повече пациенти срещаш и шансът да пипнеш подобно заболяване е по-голям", сподели още д-р Стефан Касабов - хирург. 
 
Д-р Хубчев почувствал леко неразположение след поредния работен ден в родинлното отделение. Само часове след това е приет в реанимация. 
 
"За два дни! Всички бяхме като потресени, защото този здрав човек вирусът буквално пред очите ни го смля!", каза д-р Христо Янакиев - анестезиолог. 
 
Специализантите боготворели д-р Хубчев, който постоянно експериментирал. 
 
"Неща, които по учебниците даже не ги пише, от неговия личен опит отделяше толкова много време да седне с всеки един от нас, да пита къде имаме пропуски, къде имаме нужда от помощ. И ни научи освен всичките тези професионални неща, и като хора, като лекари как трябва да се отнасяме към пациентите и помежду си един с друг... Изключително разбран и мил човек, много ще липсва!", сподели още д-р Деляна Статева, специалист акушерство и гинекология. 
 
Кметът на Бургас също изрази своята скръб във Фейсбук. Той написа: "Бургас загуби един от най-добрите си лекари, знаково име в българската медицина - акушер-гинеколога проф. д-р Георги Хубчев. Началникът на АГ отделението в УМБАЛ “Дева Мария”, който спасяваше животи, и с помощта на когото стотици бебета взеха първата си глътка въздух, си отиде след тежко боледуване". 
 
В памет на д-р Хубчев от управата на болницата съобщиха, че предоставят цялата база за лечение на пациенти с COVID-19.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
4
 
! Отговори
Не е преди 3 години
Лекуван правилно утрепан е от колегите си.
64
10
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
аз вече наистина почвам си мисля, че яко някой се опитва да ни зомбира. Да починал е добър лекар (така предполагам, не го познавам, може и да не е ббил чак толкова добър), да вируса е опасен. И? КВО? Да се затворим, да ни се насади страх и зависимост? Да заебем живота, мечтите, правата си? Овце в кошарата? Оруел 1984? Еми нема стане ! КОЙТО ГО Е СТРАХ ОТ ВИРУСА ДА НЕ ИЗЛИЗА БЕ ! ИЗОЛАЦИОНИСТИТЕ ОЩЕ ПРЕДИ МЕСЕЦИ СЕ РАЗБРАХМЕ БЕ, КИБИК ДО ПЕЧКАТА, ППЪРДЕЛ ПРЕД ТЕЛЕВИЗОТТА, АМА НАС НИ ОСТАВЕТЕ БЕ
63
7
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Добре къв е смисъла на подобни статийки. Да има вирус. Да истинкси е. Да умира се от него. И? Кво да правим ? Да се затворим, да не излизаме от вкъщи? Да спрем да живеем? И това живот ли е, за кво се пазиш? Да съществуваш? Да има индивиди, асоциални семейства, на които това им е всекидневието и без вирус. Живеят сами за себе си, никой не идва, никъде не ходят, работа-вкъщи, работа вкъщи, пърдел пред телевизора... ама има и нормални хора. И КВО ДА НАПРАВЯ КАТ ИМА ВИРУС И КАТ СЕ УМИРА?!
62
1
 
6
 
! Отговори
probi преди 3 години
При подобни загуби, на уникални хора и специалисти, все повече и повече се питам: що не вземат Добрите Висши Сили и Енергии във Вселената да си приберат всички крадливи политици и бизнесмени , корумпирани до мозъка на костите си защитници на държавата и народа, педофили......., че да прочистят този святи цялата земя да си отдъхне и да поеме по правилния път.54838
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** Ветеринарните лекари лекуват говедата.
60
1
 
10
 
! Отговори
Питър преди 3 години
60 коментара и само 2-3 изказващи съболезнования и съжаляващи за загубата на такъв специалист, чиято мисия е била да помага за раждането на българчета, за да не се затрие тоя ***, *** и загубен народ. Вечна му памет на доктора, с ковид или от ковид умрял няма значение. Българите и без ковид ще си умрат *** и прости, бълващи отровните изпарения на *** си черепни кутии в интернет
59
0
 
5
 
! Отговори
Питър преди 3 години
До СократисЗащото без този вирус много хора с хронични заболявания и състояния биха могли да продължат да живеят, някои дълги години
58
1
 
1
 
! Отговори
Питър преди 3 години
До Анонимен 57Да, ще е "още по-мутирал", но всяка следваща мутация отслабва смъртоносната сила на вируса, защото и той се опитва да се приспособи и да не убива приемника си...
57
7
 
0
 
! Отговори
Говеда преди 3 години
Като починат докторите, кой ще Ви лекува?Алчния Мангъров ли ще ви лекува или глипаците на БКПСпрете, като нямаме възрастни хора за къде сме?
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
още в началото на пандемията тръмп каза че 80 процента от населението на земята ще бъде заразено , а колко ще загинат е божа работа , за съжеление ще излезе прав , въпроса е от тук нататък човечеството как ще съществува , защото при следваща вълна на корона вируса ще бъде още по мутирал , единственното което можем да направим е да спазваме носенето на маски и ограничения за събирания и прочие , не мисля че затварянето на градове е толкова успешно, но друго не може да направим
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости. Бил е болен от други работи.
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТКато пиеш уиски с кола се напиваш. Като пиеш джин с кола се напиваш. Като пиеш водка с кола се напиваш. Извода е че колата напива.
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТ Ти си бил мнооооого т.ъп бе, *** скапан!!!!!!!! Маски се носят от лекарите от десетки години!!!!!!!!!!!!! Аман от ол.игофрени без грам мозък!!!!! Защо тормозиш планетата с жалкото си съществувание?!!!!!
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ти да видишПоловин българия като избира оправници да ги оправят вместо управници да ги управляват така ще е.
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За ко,вид,ио.тите няма спасение. Дори да ги хване вируса, дори да умират от него ще твърдят че някой им е направил лоша магия. Силата на пропагандата е огромна. Може да те накара да повярваш във всичко.
50
14
 
5
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Има доста лекари починали заради Ковид, а те носят маски непрестанн! Извод - не Ковид убива, а маските ! Не носете маски и ще бъдете живи!
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СократисНе, няма страх. За мен обаче е ясно, че без Ковид тези хора щяха да са живи все още. Дори и няколко месеца да ти скъси живота, особено за един възрастен човек, това вече е огромна загуба. Би могъл да видиш внуци, например. В съвременната цивилизация човешкият живот е върховна ценност. За съжаление, в България не е.
48
1
 
10
 
! Отговори
анон преди 3 години
жалко за човека. не го познавам лично, но от това което съм прочел за него- голяма загуба...
47
5
 
3
 
! Отговори
Триото сее зараза преди 3 години
Божков трябваше да проведе кастинг за по-качестврно Трио - на сегашните, винаги по очите им личи, че лъжат и самите не си вярват на лъжите! Такива пари обаче не са за изпущане - стараят се хората според възможностите! Има хора, които цял живот са заработвали лошо миришещи пари - просто не могатда различат миризмата им от своята!
46
7
 
17
 
! Отговори
Сократис преди 3 години
В началото на епидемията казваха, че хората са починали от коронавирус.Сега, се корегираха и Не, хроничните заболявания станаха придружаващи а коронавирусът основен, а коронавирусът стана придружаващ и катализатор на хроничните, което е и правилното обяснение.Защо тогава, продължават със дебилните заглавия "Коронавируса погуби, затри, помля" и т.н ? Това е недостойно, цинично, нагло и подсъдно!Невежеството не е оправдание, когато се извършва масова заблуда и манипулация, и когато се всява страх!