Удар: Разкриха най-голямата нарколаборатория във Великотърновско

Двама са в ареста с обвинения
Обновена: 18 окт 2020 18:06 | 18 окт 2020 15:18, Веселина Йорданова
87
Удар: Разкриха най-голямата нарколаборатория във Великотърновско
Снимка: БГНЕС

Нарколаборатория беше разбита при специализирана акция в Горна Оряховица. Открити са 14 килограма сухо количество марихуана и 1000 растения от същия вид с размери между метър и половина и два метра, в помещения, ползвани под наем.

Задържани са двама души - на 32 и 30 години, от Велико Търново и от София, съобщи на брифинг директорът на ОД на МВР старши комисар Димитър Машов.

Двамата са били задържани снощи, докато се занимавали с растенията. В помещението са открити няколко халета, които са били приспособени за отглеждане и сушене на наркотика. Лабораторията е действала в продължение на шест месеца, тепърва ще се изясняват каналите, по които продукцията е била пласирана, уточни Машов.

На задържаните са повдигнати обвинения за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа и за държане на наркотични вещества с цел разпространение, като наказанията по двете обвинения включват лишаване от свобода от две до осем години и глоба, каза наблюдаващият прокурор Катерина Лещакова.

Продължават процесуално-следствените действия за изясняване замесени ли са други лица, предаде БТА.

Досега това е най-голямата нарколаборатория, разкрита на територията на Великотърновска област, като брой намерени растения, като площ и като завършен цикъл на отглеждане, подчерта окръжният прокурор Христо Христов.

Според него намерената суха листна маса е щяла да се продаде за около 70 хиляди лева. От началото на седмицата това е третата лаборатория, разкрита при специализирани акции срещу наркоразпространението във Великотърновска област, след Павликени и Бяла черква, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие разлика между НАРКО ЛАБОРАТОРИЯ и сушилня за трева правите ли?
39
1
 
7
 
! Отговори
Улево преди 3 години
Какъв удар ,като те си ги знаят не мога да го схвана, с две думи всичко е пиар и фарс по нашенски!И какво се опитват да докажат ми е интересно!Препоръчвам на Гешев ако е чист да се ориентира към парламента там е шайката,, уж'' която търси. Без тяхно знание нищо не става във тая нeкaдъpна държава!
38
1
 
5
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Ей, днес ГЕРБ дръпнаха много. Вече владеят и най-голямата нарко лаборатория!;
37
1
 
7
 
! Отговори
В преди 3 години
Тая калпава фалшива прокуратура до кога ще замазва очите на гражданите със скапани арести на разни мишоци,а най големите крадци от властта заграбили милиарди гледат и се смеят....охранявани от полиция и прокуратура....
36
1
 
5
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 3 години
Да бе да! Поредния цирк за пред Брюксел за да получат субсидийки! 10-20% за даващи...Голям цирк е в света,то Ружа,то президенти,то вируси...Канада,Англия,Индия,САЩ бизнеса заспал дълбок сън,за други да не говорим...
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак са хванали .... Чета заглавието. То едно гръмко. Викам си хванали са лаборатория за амфети или кокаин, а те хванали няколко бали слама.
34
3
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Вашата лаборатория не е нашата лаборатория.Затова сега я затворихме.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изглежда са разкрили тази лаборатория, за да може Гешев да иде при нея, и я наричат най-голямата, за да си представим какви мижави са останалите.
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Стига пиар КАСКЕТПо-скоро, директорката на чистачката, да се хване, да отиде от София във ВТ и да си припеше заслугите на чистачката, а ние да се чудим, защото директоркаат на чистачкиет обикаля из странта, давайки ни отчети за работа, която е рутинна.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХахахаЗависи от щата, честно казано. В Калифорния ще си много добре. Ама пробвай, да го направиш това в Алабама :)
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така написано, излиза че във Велико Търново е пълно с нарколаборатории, ама тази е ... най-голямата, видиш ли!Обаче, като продължа да чета - задържани ДВАМА души (представете си за обема и капацитета на цялата нарколаборатория ... Пабло Ескопбар само може да си мечате за такива ...) а на снимката - барака. Малка нарколаборатория какво? Тийенйджър, дето гледа пир баба си марихуна в една скасия и я лъже, че е мушкато?
29
1
 
5
 
! Отговори
Един от северозапада преди 3 години
Каквато ни е държавата, такива са ни и нарколабораториите....Върха на технологията , подобаващо на малък икономически тигър, какъвто сме, според Баце....
28
1
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Какъв наркотик е марихуаната? Кога ще забраните цигарите? Никотиновата зависимост е убила стотици милиони хора? Или алкохола? Сигурно алкохолът не причинява зависимост. Пробвайте да наречете някой в щатите, който пуши трева наркоман.
27
2
 
6
 
! Отговори
Цецо преди 3 години
Туй ще да е лабораторията на конкурентите. Нашите хора не ги пипаме.
26
1
 
5
 
! Отговори
Стига пиар КАСКЕТ преди 3 години
Ама нали на Каскетов това му е работата, нали За това му ПЛАЩАМЕ....НИЕ ...НАРОДА !!!!!Все едно чистачката в блока да бие тъпана по ТВ, че е изчистила лай*но или *** намерен във входа на блока....нали това и е работата... за това и плащат..... ти да видиш!!!!!
25
4
 
20
 
! Отговори
хааахахахахахаха преди 3 години
Нарколаборатория? Откога оранжериите се превърнаха в лаборатории? Тогава, аз на село имам лаборатория за домати! :) Мнооого сте смешни. И жалки... Докато целият цивилизован свят легализира канабиса, вие, с нашите пари, вместо да се борите с истинската престъпност, правите глупост след глупост! Но и това ще е временно!
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДрОгарите останаха без препитание, воят срещу Гешев ще стане още по силен.
23
1
 
0
 
! Отговори
До 20 преди 3 години
Наистина ли си толкова неграмотен или се правиш на такъв ?
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нарколаборатория?? Това е сушилня за коноп.
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нарколаборатория? Синтетика? Кока, хероин?То за коноп. И толкова заря по медиите. Природния коноп трябва да се легализира и да е свободен за продажба.