Удар: Разкриха най-голямата нарколаборатория във Великотърновско

Двама са в ареста с обвинения
Обновена: 18 окт 2020 18:06 | 18 окт 2020 15:18, Веселина Йорданова
87
Удар: Разкриха най-голямата нарколаборатория във Великотърновско
Снимка: БГНЕС

Нарколаборатория беше разбита при специализирана акция в Горна Оряховица. Открити са 14 килограма сухо количество марихуана и 1000 растения от същия вид с размери между метър и половина и два метра, в помещения, ползвани под наем.

Задържани са двама души - на 32 и 30 години, от Велико Търново и от София, съобщи на брифинг директорът на ОД на МВР старши комисар Димитър Машов.

Двамата са били задържани снощи, докато се занимавали с растенията. В помещението са открити няколко халета, които са били приспособени за отглеждане и сушене на наркотика. Лабораторията е действала в продължение на шест месеца, тепърва ще се изясняват каналите, по които продукцията е била пласирана, уточни Машов.

На задържаните са повдигнати обвинения за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа и за държане на наркотични вещества с цел разпространение, като наказанията по двете обвинения включват лишаване от свобода от две до осем години и глоба, каза наблюдаващият прокурор Катерина Лещакова.

Продължават процесуално-следствените действия за изясняване замесени ли са други лица, предаде БТА.

Досега това е най-голямата нарколаборатория, разкрита на територията на Великотърновска област, като брой намерени растения, като площ и като завършен цикъл на отглеждане, подчерта окръжният прокурор Христо Христов.

Според него намерената суха листна маса е щяла да се продаде за около 70 хиляди лева. От началото на седмицата това е третата лаборатория, разкрита при специализирани акции срещу наркоразпространението във Великотърновска област, след Павликени и Бяла черква, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
8
 
! Отговори
cft преди 3 години
Sorry,но марихуаната е лекарство.Къщичката и околността ми наподобяват на такива в САЩ.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27Не разбирате ли,че проблемът не е в наркотиците а в липсата на морал и възпитание.Родителите му от малък са го научили че каквото и да направи ще платят и ще готово.Истинският проблем е в липсата на възпитание,морал и създаваното чувство ,че парите са достатъчни за да се постигне или прости всичко.
18
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не се отчита подобаващо на баш суджука и не му пълни шкафчинциту, лъсва в новините. Така казваше баба ми.
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано продължат акциите, а да не е само предизборно.Службите знаят повече , от колкото разкриват.
16
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за радетелите на марихуанатадано някой като убиеца на Милен ви повози на капакабраво на МВР и ПрокуратураДано и Съд си свърши работатазащитавате келелеметата наркомании дано такива ви погубят
15
5
 
7
 
! Отговори
петрич преди 3 години
То баба ми гледа повече !
14
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Монополистите от герб няма да позволят на дребните риби да правят бизнес...
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако няма трето лице нищо няма да стане ще стоят 8 месеца в ареста и после по 2 до 4години оловна и всичко е преключило това е БГ.
12
4
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
14 kg чудо невиждано хахахах, нарколаборатория, явно канабиса се прави с колби и епроветки, мега малоyмна си
11
2
 
13
 
! Отговори
Tusk преди 3 години
тия май не знаят кви са цените на грам канабис. Един грам цигара е поне 15 лв в софия. За хубавата стока е 20 лв. 14 кг са 14 000 гр по 15 лв 210 000 лв стока
10
4
 
5
 
! Отговори
Сата Знато преди 3 години
Откога това се нарича "нарколаборатория"? Кога някой ще озапто престъпника -главен прокурор?
9
5
 
19
 
! Отговори
С един удар 3 заека преди 3 години
Вдигат цената на треволяка предизборно.Чистят пазара от дребните риби.Пускат се новини, които създават усещането, че институциите работят.Стара милиционерска схема. Нищо не са направили реално. Нищо.
8
3
 
3
 
! Отговори
ИЗБОРИ 2021 преди 3 години
Никоя кандидат-партия не поставя въпроса за наркотиците.Това означава, че тоя проблем ще им се стовари изневиделица. Означава, че като дойдат на власт, нарко-бизнеса ще им предложи 2 избора - да работят заедно или да приключат земния си път, съответно управлението на държавата.Само ГЕРБ, БСП и ДПС са подготвени за това.
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицайте приличаха на роми...Боже Господи колко пропадна тая държава.
6
2
 
13
 
! Отговори
Наркос Ескобар преди 3 години
В БГ нарко-бизнеса се контролира от полицията. Това е държавен бизнес. С него се финансират партии и властта. Така е било по време на комунизма, така е и сега.
5
3
 
2
 
! Отговори
Истината преди 3 години
В България само деца се занимават с такива ферми. Пуснете децата - играят си на нарко-барони.Нищо не сте разкрили. Негодяи такива.
4
3
 
4
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХ преди 3 години
Пореден удар върху нарко-бароните в България...Нека позная... заловените барони са на под 16-годишна възраст и вече са пуснати, нали?
3
2
 
21
 
! Отговори
У БЕ! СУС! преди 3 години
Ферма за марихуана не е нарко-лаборатория! И не е никакъв удар това....Вие слабоумни ли сте?
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в другите 27 области кога ще ги разкрият|?
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието отново къса нерви! А ако във Великотърновско има по-голяма лаборатория, но още не е разкрита, тогава какво правим. Вие грамотни ли сте, бе, българи ли сте, разбирате ли езика, как може да ви е толкова ниско нивото?!?