Болницата в Асеновград вече разполага с лаборатория за PCR

Троян въвежда нови противоепидемични мерки и засилва контрола
19 окт 2020 23:45, Ния Христова
6
Болницата в Асеновград вече разполага с лаборатория за PCR
Снимка: Pixabay
Болницата в Асеновград вече разполага с лаборатория за извършване на PCR тестове за установяване на коронавирус, съобщи БНР.
 
Медицинската лаборатория е лицензирана със заповед на министъра на здравеопазването. Вече в Националната информационна система официално са регистрирани и първите резултати от направени PCR тестове в нея.
 
Болницата в Асеновград до този момент е похарчила около 27 000 лева във външни лаборатории за изследване на персонал и пациенти. 
 
Кризисният оперативен щаб в Троян по време на днешното си заседание реши да се въведе задължително измерване на температурата на посетителите на Районното управление на МВР и Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в града. Същото ще важи и за сградата на общинската администрация заради увеличаващите се случаи на заразени с COVID-19.
 
Контролът по спазване на противоепидемичните мерки в институциите, училищата, детските градини и търговските обекти също ще се засили.

6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо не кажете че събирате днк проби за електрона паспортизация и че
търсите VMAT2 gene гена на бога!!!
3
1
 
2
 
! Отговори
Да живее капитализма преди 3 месеца
В САЩ ако си с Ковид първо внасяш 12 хиляди долара и после влизаш в болница за лечение. Които ги няма няма болница няма лечение
2
3
 
1
 
! Отговори
Честити 1000 бройки преди 3 месеца
Време е да отворим зимните курорти:))))))
1
0
 
3
 
! Отговори
Дано има и легла преди 3 месеца
Те са превенцията на България срещу вируса