COVID-19 сред студентите, първи университет минава на онлайн обучение

17 положителни теста в Медицинския университет в Плевен
16
COVID-19 сред студентите, първи университет минава на онлайн обучение
Снимка: Pixabay

Първи универститет минава на онлайн обучение. Това е Медицинският университет в Плевен, който от днес преминава към обучение в електронна среда за срок от две седмици.

До момента 17 студенти са с положителни PCR тестове, продължават изследванията на контактните лица.

Във връзка с усложняващата се и динамична епидемична обстановка в здравните заведения, в региона и цялата страна, и с цял опазване здравето на студентите и преподавателите на висшето училище, Академичното Ръководство взе решение за преминаване изцяло към обучение в електронна среда за срок от две седмици, считано от 19 октомври.. Единствено обучението на стажант-лекари, VІ курс, Медицина, ще се провежда присъствено и по график. За преподаватели и служители работният процес също ще продължи присъствено Достъпът на студенти до сградите на университета се ограничава. Преустановява се ползването на медицинската библиотека и спортната зала.

Мярката е превантивна, в момента в Медицинския университет се обучават близо 1400 български и чуждестранни студенти. До вчерашния ден общо 17 студенти са дали положителни проби, уточни Велина Дукова, експерт връзки с обществеността. Продължават да се изследват всички контактни лица. Ръководството обръща внимание на студентите да спазват всички противоепидемични мерки и напомня, че посещението на занятия в електронна среда е задължително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там студентите са сравнително малко, а в големите университети в София какво се случва, никой не мисли. Ако продължава така, още следващата седмица ще има по 1000 заразени само в един университет.
14
1
 
6
 
! Отговори
Пандемията ББ преди 3 години
Заразените растат експоненциално (в пъти на седмица), а подкрепата за герб спада експоненциално. Това положение е същото като с реактора в Чернобил. Виждат го, че тръгва да излиза от контрол, ама нехаят. Последиците от тва безхаберие тук обаче няма да са само в една област, а в цялата страна. Ще се наложи всичко да се затвори, като не се взимат никакви мерки навреме.
13
0
 
5
 
! Отговори
по-скоро=веднага преди 3 години
Да се затварят всички училища за 7-12 клас. Какво се чака? Да станем като Чехия с 4000 на ден = 400 умрели след 2 седмици? Това ще стане още в края на тази седмица. Утре ще има 2000 заразени, растежа е 10 пъти спрямо предната седмица. И после...?Чудя се учителите какво се маят, като те са на пангара! Те са тези, които ще *** яко. Вече има една умряла от ковида учителка, нали? Или са повече? Аз не знам как преподават - с маски ли са? Учениците без маски, пълно безумие!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Студенти от втори курс нататък, спокойно можеше да ги пуснат в сесия с само подготовка, вместо да обикалят дискотеки и барове и да разнасят вируса. Те и икономическите мигранти, дето се прибраха по родните места са гръбнака на разпространението на вируса.
11
0
 
2
 
! Отговори
Веригата е преди 3 години
Студенти - стажанти - лекари - болни.
10
1
 
3
 
! Отговори
Бай Ставри преди 3 години
Всеки участник в ковид планденията е престъпник и мястото му е в затвора. Само не зная дали затворническата ни система няма да се претовари ако изведнъж бъдат осъдени и въдворени всички престъпници.
9
2
 
4
 
! Отговори
Ха преди 3 години
После, ама тоя лекар нищо не разбирал, еми как да разбира , като сте го пуснали да си прави каквото иска от вкъщи ! Ще видите , какъв бум на "лекари" ще има след 10год ;)
8
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си починат че много се измориха, половин месец са на училище и на работа *** важното е че си получават заплатите, ние да му мислим тях и да ги хване ковито ги пуща.
7
1
 
11
 
! Отговори
така трябва преди 3 години
Ами да, няма да чакат на Бойко да им каже кога да затворят и през това време да се заразят и разболеят всички та само и само Бойко да си постигне целите. Докарали сме я до там, че всеки трябва да се спасява поединично.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно!
5
2
 
7
 
! Отговори
ОСТАВКА, СВИНЕ! преди 3 години
ДОЛУ ПРЕСТЪПНИЯ ГЕРНЕРСКИ РЕЖИМ!
4
5
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Плевен града с най-развита медицина не смогва с 5 заразно болни човека! :)))Срам и позор за хората положили Хипократова клетва!
3
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво дистанционно бе? Аз като се разболея от нещо, дистанционно ли ще ме лекуват? И дистанционно ще ми правят операция, така ли?
2
0
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
А учениците си ходят ахахаха
1
12
 
4
 
! Отговори
офф преди 3 години
Нагли лекари професори! Вместо да лекуват, те затварят хората!